Додик чека свог дугогодишњег пријатеља Пацолија у Бања Луци

Бања Лука-У Бањалуци ће се 5. септембра 2018. године одржати регионални састанак министара иностраних послова, а постоје планови да се одржи сусрет Беџета Пацолија са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Поред доласка Пацолија, на састанку је учешће потврдило још шест регионалних министара иностраних послова у под окриљем СЕЕЦП – Процеса сарадње у Југоисточној Европи.

Додиково српство у пракси: Муслиманима нуди 70 км за глас

Долазак косовског министра Пацолија је посебно интересантан јер постоје индиције да би се он у Бањалуци могао састати са председником Републике Српске Милорадом Додиком са којим је дугогодишњи пријатељ.

Према изворима блиским Кабинету предсједника Републике Српске, Додик очекује састанак са Пацолијем, који је током свог претходног боравка у Бањалуци, прије него што је постао министар, највише времена проводио управо са Додиком, што на пословним састанцима, што у угоститељским објектима у Бањалуци и Лакташима.

Састанак министара иностраних послова региона се одржава у склопу Процеса  срадње у Југоисточној Европи – СЕЕЦП, који је регионална иницијатива, која је активна од 1996. године. Циљ процеса је развијање односа, стабилности и поверења у региону, и као таква ова иницијатива представља својеврстан глас региона Југоисточне Европе.

Састанак у Бањалуци ће бити специфичан и због сусрета првог потпредседника Владе и министра спољних послова Србије Ивице Дачића и министра иностраних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија.

Постоје незваничне информације да ће Дачић и Пацоли у Бањалуци разговарати о најновијем развоју догађаја у оквиру разговора Београда и Приштине, а то ће уједно бити и њихов први сусрет након сусрета у Вашингтону 26. јула 2018. године, када су имали оштру полемику.

Домаћин министарског састанка ће бити министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, а пре почетка је планирана неформална вечера 4. септембра.

Самопроглашено Косово учествује у Процесу сарадње у Југоисточној Европи у складу са Бриселским споразумом и уз сагласност Србије.

Б1 .инфо

 

6 коментара

 1. Пошто је Васељенска увек била антипротивна Додику, а Додик је Вучићев гастарбајтер који чека пацовија, Вучић је затворио Васељенску од беса.

  • @Келнер.
   15. септембра 2018. at 08:29

   A moglo bi se reci i ovako – Vaseljenska nije Peconijeva Happy televizija na kojoj u Maricevim narucenim reklamnim nazovi „politickim“ TV emisijama Dodik o sebi i svojoj autoritarnoj vladavini u Republici Srpskoj o trosku budzeta srpskog naroda iz manjeg entiteta BiH bar jednom mesecno ne stedi hvalospeve i tako vodi permanentnu izbornu kampanju. Najsmesnija mi je prisutna „publika“ na takvim TV show- ima iz Beograda koja burno pozdravlja Dodikove duge monologe i tirade. Sa isto toliko „patriotskog zara“ Milomir Maric je objavio i intervju sa Ramusem Haradinajem, sadasnjim „koalicioonim partnerom“ dela srpskih politicara odanih Vucicevoj politici na Kosovu i Metohiji. To je, na zalost Srba sa obe strane Drine, tuzna stvarnost, zarobljenih od strane aktuelnih vlasti javnih informativnih medija i mnogih internet portala i u Republici Srpskoj a takodje i u Srbiji.

  • Zasto bi Vaseljenska bila „antiprotivna“ Dodiku? Naprotiv, Vaseljenska je jedan od rijetkih sajtova (uz Facebookreporter.org) koji se ne plasi da njeni citaoci iznesu i drugacije stavove od raznih, nazovi patriotskih medija koji ne sagledavaju potpuno Dodikov „politicki opus“ i cinjenica da je Dodik dosao na vlast u Banjaluci uz pomoc britanskih (NATO) transportera koji su zauzeli MUP Republike Srpske. Toga se dogodilo nakon nasilne smjene dr Radovana Karadzica koga je naslijedila Biljana Plavsic.

 2. Нема коментар.
  Само сам вас довео на идеју да провирите. Ако сте зирнули на шпијуна, јавите.
  Следећи пут ћу вам стручно објаснити шта је – ај дас играмо шанталице!
  Али прво спремите лепе парчиће бибер црепа, ја још увек носим креду.
  И ни случајно да ми не скачете по линијама. Немам ја сто креда.

 3. Васељенска, ај мало убаците неке резервне текстове које сте некад ставили адакта.
  Чак и моја бивша ми једном изишла у сусрет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Зауставите овог лудака пре него уништи Србију и Србе!

Беч-Председник Аустрије Александер ван дер Белен изјавио је да је један од ...

Додик певао: Не може нам нико ништа…(видео)

Председник Републике Српске, Милорад Додик, већ традиционално, запевао је под шатором на ...