(Фото: REUTERS / Richard Carson)
(Фото: REUTERS / Richard Carson)

Драматично упозорење научника: Америка ће бити потопљена

Најновији извештај америчке Националне океанографске и атмосферске администрације открива да се поплаве због високе плиме широм САД догађају двапут чешће него пре само 30 година.

Научници предвиђају да ће се тај тренд наставити због пораста нивоа мора.

Америчка Национална океанографска и атмосферска администрација у свом извештају упозорава да су поплаве које изазивају високе плиме прошле године поставиле рекорд у више од четвртине од 98 локација које та агенција надгледа широм земље.

У извештају се наводи да је прошле године Сабин Пас у Тексасу имао 23 дана таквих поплава, док су Атлантик Сити у Њу Џерзију и Бостон и Масачусетсу имали по 22 таква дана.

Како се указује, неки градови у другим деловима САД имали су мање поплава, али су у многима од њих забележене рекордне висине воде.

„И поред годишњих и регионалних разлика, тренд је сасвим јасан: због пораста нивоа мора, просечна национална учесталост плимских поплава је удвостручена у односу на пре 30 година“, пише у извештају.

Бен Хортон, истраживач са Универзитета Ратгерс, каже да то представља „упозорење“ и додаје да је дуж читаве америчке обале потребна акција. Он је, такође, оценио да је извештај значајан јер га је урадила агенција администрација председника Доналда Трампа који оспорава да се клима мења, и зато што показује да се „проблеми на обалама погоршавају и погоршаваће се“.

Са порастом нивоа мора, приморска места широм САД доживљавају поплаве које затварају путеве или све више ремете нормалне дневне активности.

Поменути извештај наводи да су такве поплаве достигле рекордне нивое дуж југоисточне атлантске обале и на истоку Мексичког залива, уз податак да је и Сан Дијего у Калифорнији имао дотад незабележених 13 дана поплава од високе плиме.

Прогнозе времена за ову и наредне године упозоравају да би могло доћи до још чешћих поплава и на источној и на западној обали, наводи АП.

Танјуг

3 коментара

 1. Од како су Руси постали изузетно пажљиви у трансапарентном изражавању због транспарентно огромног и важног свецког првенства у не америчком фудбалу, Америка се осетила усамљена и сада сеје „страх“ да ће се удавити.
  Мало треба те морске обале у Америци „уредити“ а за то треба ђенге. Онда Дило да би Шоро плати мало већи самодопринос и ето…нешто као такво ће решити проблем дављења.
  Од осталог света не очекују да помогне, јер скоро сви пријатељи и непријатељи Америке желе јој да се удави.
  Е, сад знајући да ствари тако стоје, Америка ће по наређењу прецедника ипак пласирати самодављеничке теорије.
  (Јапан се није удавио од стотине и стотине цунамија који носе градове, кучиће и непливаче)
  Или…
  Да ли је сада мало јасније ко пласира теорије завере о Америци?
  ЦИА.
  А кад ЦИА узме колективни годишњи одмор, онда ту дужност обави прецедник.
  Сто пута сам поновио да те теорије о скорој пропасти Америке још од 45. редовно пласира ЦИА.
  А никад ни да се загрцене од толиког удављивања.
  Свет као Свет, ома дода руску нуклеарну главу ко телећа глава која ће сигурно да помери по земаљске кугле када успут гурне атлантску плочу својом силном снагом.
  Америка пласира 100 теорија о удару на Куле Кулина Бана а свет забалави и избаци још милијарду теорија о Бану. На крају испадне Црвен Бан.
  Америка пласира теорију пуцања финансијског балона, а цео свет објасни на милион начина како ће тај балон заиста пући догодине. Већ педесет шесдесет година заредом.
  Јебе нас само невидљивост балона и тачна година.
  Америка пласира теорију могућности да Супервулкан проради а последице су да ће сагорети Северну и Јужну Америку, и да ће настати цунами који ће комплементарно с.ебати Западну Европу све до Пољске а мало и Пољску јер неће смети да таласа до Русије а онда ће да се врне системом застоја водене масе која застане само на секунд кад удари на руску барикаду па се врне и докрајчи удављену Америку.
  А свет на то дода милионипо објашњења како ће онај вулкан заиста прорадити, па ту убаци и директно активирање вулкана са руским Војводом и ствар решена.
  Када свет мало заћути и умори се од надолазећих ерупција и цунамија који су спалили и потопили Америку, онда Америка објави да је затворила приступ Јелустону јер има неких потенцијално отровних гасова, а свет ко убоден иглом удупе, ома скочи и каже „То је то! Саће да експлодира! Зато су затворили приступ вулкану.“
  Па кад то све мало утихне, онда опет неки тамо прецедникови људи активирају да прецедник хоће да изгради Нојеву барку због долазећег потопа…
  Мада не волим Лазанског, ипак
  ЦИА, мама мија! Циа!
  Ебига.
  Од свега тога понешто се увек догађа на овом нашем Свету и заиста. Па тако и у Америци.
  идуq!
  Зар ће стварно Американци ускоро да се подаве, иако смо ми чекали триес четрдесет година да постану земља пролетерска?
  Мислим да ће се Амери намерно удавити, само да не удовоље нашим жељама да постану земља пролетерска.
  Амерички викендаши су некад куповали Хамере да брзо и сигурно побегну од супер вулкана а данас купују мини разараче да се спасу потопа.
  идуq!
  ТАНЈУГ!
  ТЕЛЕГРАФСКА АГЕНЦИЈА НОВЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ – за оне који нису знали како је настала скраћеница танјуг.
  ЂУРА…
  то није скраћеница.

 2. Кад мало боље помислим, заболеме она ствар за Америку. Ја са тем немам ништа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хаос на Флориди: Пуцњава на турниру видео игрица, има мртвих (видео)

Вашингтон-Најмање четири особе су убијене у пуцњави током турнира у видео играма ...

Северна Кореја (Фото: AFP 2015/ Ed Jones)

САД припремају криминалну заверу за покретање рата против Пјонгјанга

Пјонгјанг-Северна Кореја оптужила је Америку за „припрему криминалне завере за покретање рата ...