Небојша Крстић (Фото: Принтскрипт)
Небојша Крстић (Фото: Принтскрипт)

Ево колико је фирма Небојше Крстића добила новца од Града Београда

Београд-Маркетиншка фирма „Нова комуникејшнс“, коју је основао бивши председнички саветник Небојша Крстић а која је сада у власништву његове блиске сараднице Јасмине Стојанов, добила је посао оглашавања у новинама вредан 90 милиона динара (760.000 евра) од Градске управе Београда.

Небојша Крстић тврди: Уранијум и ГМО нису опасни

Пиштаљка је већ писала да је „Нова комуникејшнс“, предузеће за тржишне комуникације и пропаганду (пун званични назив) до почетка септембра 2017. године била у власништву члана Управног одбора Радио-телевизије Србије и медијског саветника бившег председника Србије Бориса Тадића Небојше Крстића. Он је након ступања на функцију власништво пренео на сарадницу Јасмину Стојанов, која је такође радила у Тадићевом кабинету као шеф информативне службе.

„Нова комуникејшнс“ је посао добила на тендеру за оглашавање у дневним листовима и недељницима у наредних годину дана, а поред ње понуду је доставила и фирма „Медија поинт“ која је у претходне три године од градске управе добила послове оглашавања вредне око 200 милиона динара.

(фото:Герила.рс9

Ових 90 милиона динара представља оквирни износ колико Градска управа Београда планира да потроши за оглашавање у наредних годину дана. Број огласа, како се наводи у конкурсној документацији, „није могуће прецизно утврдити“ с обзиром на то да се огласи „објављују за потребе свих органа Града Београда“.

Због тога су учесници конкурса своју понуду формирали према јединичним вредностима. Тако је „Нова цоммуницатионс“ понудила 39,4 милиона динара са ПДВ-ом а другопласирани „Медија поинт“ 41,9 милион динара.

Агенција коју је основао Крстић у новембру 2017. године добила је и седам милиона динара за услуге оглашавања од Јавног предузећа „Службени гласник“, на чијем челу се налази бивша посланица Демократске странке Јелена Триван (на слици испод).

Други учесник на тендеру, агенција „Медија поинт“, чланица је медијског пула „Дајрект медије“. Пиштаљка је већ писала да је „Медија поинт“ у последње три године био једини добитник уносних послова оглашавања Града Београда. Прошле године су добили 90 милиона динара, претходне 60 милиона динара а 2015. године 45 милиона динара.

Фирма „Медија поинт“ из Београда има седиште на истој адреси као и „Дајрект медија“, у Улици антифашистичке борбе 13б на Новом Београду. Власник зграде на поменутој адреси је до недавно била фирма „Мултиком“ у власништву Драгана Ђиласа, а зграда је крајем 2017. године продата фирми „Текхил плаза“.

Власник 100 одсто акција у „Медија поинту“ је Драган Јешић кога су београдски таблоиди својевремено повезивали са бившим градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

Биљана Живанчевић,Снежана Ђурић/Пиштаљка

 

 

2 коментара

  1. Jebo ga fahrijin sin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Истинољубље)

Нова 128. узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Траса Литије: Данас у 15:30 ч. од Владе Србије полази 128. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и ...

(Фото: РТС)

Исцурио гас у Народној библиотеци, двоје мртвих

Београд – Два мушкарца преминула су у Народној библиотеци, где је око ...