Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Харачлије Великог Вође

Београд – Јавна предузећа, нарочито комунална, служе као краве музаре партијској мафији у Србији, почев од републичких, градских и општинских предузећа. Касе им се пуне кредитима, донацијама и из буџета, који се претходно празни да би се Вучићева, Дачићева и мафија из других странака намирила.

Из Електропривреде Србије, до Београдских топлана, врши се велико преливање новца у партијске касе и џепове. Рачуне плаћају сиромашни, богатима се отписују, а утерује их комунална полиција, инспекције, јавни изврштељи, све заобилажењем суда. Тако је уз велику фешту градска власт, уз помоћ своје градске комуналне инспекције и полиције ушла и у просторије Магазина Таблоид да скине два радијатора, као знак велике победе Вучићеве камариле.

Већ неколико дана екипе радника постављају тзв. сензоре на улицама Кумановска, Краљице Зорке…Кад томе додамо сређивање Каленић пијаце, фонтану на Славији, замену асвалтних тротоара плочама од којих изврћемо зглобове, реконструкцију Булевара ослобођења и тако у недоглед, стиче се утисак да смо изузетно богата и држава и град и општина. Пошто Врачар није једини, ко зна колико стотина милиона евра широм ове јадне и сиромашне земље иде у тзв. непроизводне инвестиције.

И све то уз стопу раста БДП испод 2%, уз вишегодишње противуставно умањивање пензија до 24%, и уз плате испод 200 евра највећег броја запослених који раде од јутра до сутра. Аферим домаћини!

Као дугогодишњи успешан привредник, знао сам да, кад уследи криза, покривају се само преко потребни издаци и трошкови, а за било каква додатна улагања морало се сачекати време када резултати пословања то буду омогућили. Питам се, пошто су то све инвестиције које не доносе новостворену вредност, а све се финансирају из буџета, који то геније у наше име и за само њему познату рачуницу остварује ове послове? Ако смо без њих живели задњих педесетак година зар нисмо могли сачекати још пар година до благостања које нам вајни лидери годинама здушно обећавају, пише у обраћању Магазину Таблоид господин Небојша Милановић из Београда.

Одговарамо господину Милановићу да је реч о масној провизији коју добијају градски функционери који одобравају радове, а изводе их фирме њихових људи, са којима се тале.

Крајем прошле недеље завршено је “конзервирање“ зграде на Савском тргу број 9, која има око 5.000 хиљада квадрата и задужбина је Краља Александра. Лицкање фасада трајало је данима, јер је у непосредној близини здања званог Београд на води. У овој згради је и редакција Магазина Таблоид. Радници који су фарбали терасе и лакирали прозоре рекли су нам да је ово узалудан посао, јер су прозори и балконска врата у распаднутом стању.

И одмах по завршетку радова, градске власти су удариле на нашу редакцију. ЈКП Београдске електране покушале су да нам исеку два радијатора, због наводно неплаћених рачуна. Иначе, Дом ратних војних инвалида, који је приватна фирма једне криминалне групе и која је 20 година располагала пословним простором, а сада шурује са менаџером града Гораном Весићем, има преко три милиона дуга за грејање, које се отписује и “репрограмира“!

ЈКП Београдске електране изгубиле су судски спор са привредним друштвом које издаје овај магазин, али је Комунална инспекција Градске управе Београда донела налог да се принудно искључе два радијатора, уз асистенцију полиције. Улазак у простор може да нареди само суд, то је уставна гаранција, али ми смо земља Србија.

Дакле, радници Беоелектрана, у присуству полиције, по највећој жеги, исекли су радијаторе, који, иначе, нису у власништву Беоелектрана.

Напад на нашу редакцију је константан. Александар Вучић и његова камарила преко своје Велике пропаганде лажи, тврде да је главни и одговорни уредник овог гласила Милован Бркић криминалац, а да су остали новинари и сарадници мафијаши!

Ни грађани нису поштеђени. Харачлије Вучићевог картела не остављају на миру ни друге грађане. Јавна комунална предузећа могу да вам искључе струју, телефон, грејање. Све то без судског налога, без писаног решења, без права жалбе. А, пре тога, утеривачи дугова, приватни извршитељи, блокирају пензије, не питајући колике су, узимају две трећине плате, социјалне помоћи, плене старе фрижидере, шпорете, шерпе, тањире…

Социјалну помоћ, додатке за породиље, инвалиднине…Држава исплаћује кад има пара, са закашњењем од неколико месеци. А, рачуне наплаћују извршитељи пленидом, са затезним каматама, са таксама.

Јавна комунална предузећа су краве музаре, преко којих они који су на власти у Србији, пуне партијске буџете, пељеше рачуне.

ЈКП Београдске електране су дате у пљачку Социјалистичкој партији Србије. Скоро десет година харачлије Ивице Дачића пуне партијску касу са рачуна овог комуналног предузећа, које помаже и градски буџет.

Истраживачи Магазина Таблоид описаће у следећим бројевима, на који начин генерални директор ЈКП Беолектране Горан Алексић и његов консиљеро, задужен за прање и сушење пара Миодраг Јекић звани Мики празне буџет предузећа, запошљавају страначке активисте, плаћају запослене службенике СПС-а, плаћају градске функционере, њихове рачуне, у чије викендице и виле уводе бесплатно грејање…

Власнике приватних фирми, који су финансијери Социјалистичке парије и Српске напредне странке, Беоелектране амнестирају од плаћања, подношењем тужби суду за наплату потраживања, које губе јер признају да грејање није било адекватно…

Комунална предузећа, уз помоћ комуналне полиције, улазе у станове грађана, пословни простор, у штале, оборе, све без одлуке надлежног суда.

Зато се и води огорчена битка за јавна предузећа, као краве музаре, које служе за пуњење партијских каса, за запошљавање љубавница, страначких активисткиња…

Мерсиха Хаџић / Магазин Таблоид

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Подгорица (Фото: Новости)

Црна Гора: Рањена новинарка која је писала о криминалу

Подгорица-Новинарка „Вијести“ Оливера Лакић рањена је синоћ у пуцњави испред свог стана ...

(Фото: Принтскрин)

Апсурдно! Вучић напада бивше, а цео ДОС му седи у Влади!?!

Београд – Вучић напада „Досманлије“, а чланови ДОС-а му седе у Влади! ...