Усташка шаховница на насловној страна "Гласа ХДЗ-а" (Фото: РТС)
Усташка шаховница на насловној страна "Гласа ХДЗ-а" (Фото: РТС)

ХДЗ члан удруженог злочиначког подухвата, баш као Туђман

Загреб-Познати хрватски адвокат Анте Нобило, у интервјуу за Радио Сарајево, критиковао актуелну власт и позвао босанске логораше и жртве да туже Хрватску.

 

Хрвати изабрали: Усташа на челу ХДЗ-а

 

„ХДЗ и ХДЗ БиХ су чланови удруженог злочиначког подухвата, исто као Фрањо Туђман и Гојко Шушак. Кад бисмо хтели да будемо зли, рекли бисмо да су то сада злочиначке организације. Међутим, на овом подручју то неће да изазове никакав ефекат“, навео је адвокат Анте Нобило у интервјуу за портал Радио Сарајева, који је уступљен Танјугу.

„То је националистички пројекат који се гради већ неко време у Хрватској“, рекао је Нобило и додао да је сада ова пресуда „шесторици“ ударила на сам темељ националистичког пројекта и зато је дошло до непримерене и хистеричне реакције.

Приметио је да је тек касније Пленковић почео да умирује ситуацију, те да је заузео другачији став највероватније под утицајем међународних фактора који су и јавно реаговали, од Американаца до значајних новина из Британије и Немачке.

Нобило сматра да Хрватска треба да одговара за штету коју је нанела ХВО или Херцег-Босна исто као што одговара за штету коју су Хрватска војска и полиција нанели цивилима у Хрватској, где се, како је рекао, штете свакодневно наплаћују од хрватске државе.

Нобило је охрабрио босанске логораше и друге жртве удруженог злочиначког подухвата и међународног сукоба у БиХ да туже Хрватску јер, како каже, на то имају право и треба и да га искористе.

“Ово би могло да буде и проблематично с обзиром на то да се премијер позива на Декларацију о Домовинском рату, коју је усвојио Сабор, према којој Хрватска није била агресор, већ се само бранила на својој територији“, објаснио је Нобило.

 

 

Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сбербанка (Фото: Sputnik/ Александр Демьянчук)

Чији ће бити нови Агрокор?

Загреб / Београд – Руске Сбербанк и ВТБ имаће више од 40%, ...

Капетан Драган (Фото: АФП)

Пада пресуда Капетану Драгану?

Загреб – Врховни суд Хрватске за 12. јун заказао је жалбено рочиште ...