Дринска регата (Фото: Дринскарегата.орг)
Дринска регата (Фото: Дринскарегата.орг)

Хиљаде туриста у Бајиној Башти, али постоји један проблем…

Бајина Башта – У јеку су припреме за јубиларну, 25. Дринску регату, која се одржава од 18. до 22. јула, а хотелски капацитети су већ попуњени.

Ова манифестација постала препознатљива широм света по нетакнутој природи, традиционалној храни и добром дружењу, а да из године у годину постаје све масовнија потврђује и Дејан Млађеновић, директор Спортско – туристичког центра у Бајиној Башти.

Све више људи долази да види шта то Дрниска регата, али и Бајина Башта могу да им понуде. Прошле године евидентирали смо 100 хиљада посетилаца, а сигурно их је било и више, јер нису сви смештајни капацитети регистровани, а људи чак излазе и из својих кућа како би сместили госте. Туристи из 39 светских земаља боравили су код нас, из бивших југословенских република, Немачке, Француские, али и из Саудијске Арабије и Кине, изјавио је Млађеновић за Глас западне Србије.

Он каже да су сви хотелски капацитети већ попуњени.

Највећи проблем у Бајиној Башти јесу управо смештајни капацитети. Неопходно је да изградимо нове хотеле, како бисмо привукли још више туриста, али за то нам требају инвеститори, каже Млађеновић.

Сви они који желе да проживе лепоту Дринске регате све информације могу пронаћи у Туристичком информативном центру.

Ове године организатори су се потрудили да задовоље и различите музичке укусе посетилаца, па ће свој наступ пред публиком у Бајиној Башти имати највеће звезде региона Јелена Томашевић, Цеца Ражнатовић, Ален Исламовић и Црвена Јабука.

Глас западне Србије

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Грађани Бајине Баште захтевају од градоначелника да објасни да и њихове паре није појео неки "Сигнал" (Фото: Владисав Биљић)

Дигли се љути грађани Бајине Баште! Где су паре од наше улице? (Фото)

Бајина Башта – Грађани насеља Плана из Бајине Баште данас су одржали ...

(Фото: Јутјуб)

Предлог Председнику Србије Г-дину Вучићу, Његовој Светости Патријарху Иринеју, Министарству Трговине и Туризма, ТОС-у и Председницима Општина Рашка, Брус и околним општинама!

Тема: Како развијати Туризам у Србији Када је Туризам у питању продајемо ...