Никола Тесла (Фото: wикипедиа.орг)
Никола Тесла (Фото: wикипедиа.орг)

Хрвати: Дајте нам Теслу ево вам Јелачића

Загреб-На шта су све Хрвати спремни да побољшају своју националну слику пред остали светом и да у прилог томе не зазиру и од фалсификата, показује и покушај њихове нагодбе са крајишким Србима да присвоје Николу Теслу, а да заузврат Србима уступе Бана Јелачића! О томе пише портал „Патриот“.

Никола Тесла и рат

Након тужбе коју је поднела група крајишких Срба пред Међународним судом правде у Стразбуру против Хрватске због својатања Николе Тесле као Хрвата, Хрватска тражи нагодбу.

Група крајишких Срба поднела је тужбу међународном суду правде у Стразбуру у коме оптужује Хрватску да без основа својата Николу Теслу као Хрвата. Група Срба је приложила доказе да је Тесла рођен у Аустроугарској, од оца православног попа и од оба родитеља српске националности, а не у Хрватској, те да у то време Хрватска није ни постојала као самостална држава. У другом делу тужбе се наводи да су усташе побили већину Теслиних рођака само зато што су Срби, те да је то врхунски доказ да Тесла ни под којим условима не може бити Хрват.

Хрватски правни заступници су изашли са предлогом нагодбе. Они су предложили Србима да узму Бана Јосипа Јелачића као свог националног хероја, а да њима оставе Теслу. Бан Јелачић рођен је у Петроварадину, који се данас налази у Србији. Хрвати би заузврат склонили све бисте Бану Јелачићу и наместо њих подигли Николи Тесли.

Уколико суд усвоји ову нагодбу, центар Загреба би ускоро могао бити знатно измењен, јер би на месту споменика Бану Јелачићу освануо споменик Николи Тесли. Хрвати такође заузврат траже да се измештени споменик Бану Јелачићу пребаци у центар Београда, по могућству у Београд на води, појашњава „Патриот“.

Баш ће бити интересантно пратити шта ће одлучити суд. Хоће ли Хрвати захваљујући белосветским моћницима још једном присвојити туђе или ће превладати разум, па ће Тесла остати оно што је био.

Патриот

 

5 коментара

 1. Pristace krajisnici na kurac (ban) samo da mogu i dalje da palamude.

  Svaki pravi Srbin ima dobrog bana medju nogama, tako da ustase mogu zadrzati svoj patrljak na trgu kurca Jelacica.

 2. Је ли ово шала? Ко су Крајишници да одлучују у име свих Срба?
  П.С.
  Ако је провокација, није случајна. Све своје победе, остварили су на срПској глупости, па да опет пробају. Понуда је таква да нам је*бу матер до краја, као и обично. Узму Теслу и увале нам свој симбол хрваштине у Београд, да пола Србије доживи оргазам од среће западњачке и „братског“ помирења.
  Неће они стати док не заузму БиХ и Србију. Црна Гора већ пала.

 3. Zna se nepobitno za Teslino srpsko poreklo i pitanje je kako to može da se menja dogovorima nekih levaka? Može jer su zapadnjaci pid vođstvom katolika apsolutno celu istoriju srednjeg i starog veka izmislili pa je sad na redu za falsifikovanje i novovekovna i savremena istorija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Након дивљања по Србији навијачи „Торциде“ напали и своје играче

Сплит-Наавијачка група Хајдука „Торцида“ још једном је дивљала, а овога пута је ...

И Бајага тврди да су Србија и крајишки Срби извршили „агресију“ на Хрватску

Београд-Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта данас је изразио жаљење због ...