(Фото: ЕПА)
(Фото: ЕПА)

Хрвати „ударна песница“ НАТО на граници са Русијом

Загреб – Хрватски Вечерњи лист објавио је број војника појединих контингената НАТО распоређених у Литванији и Пољској на граници са Русијом. Анализа састава размештених оружаних снага држава Алијансе показује да су, у односу на величину државе и број становника, најбројнији Хрвати.

„Хрвата је тако, у две војне базе, укупно 258. Уз лично наоружање, стандарде ХС пиштоље и ВХС јуришне пушке, хрватски војници су на границу са Русијом допремили и 12 Патрија и вишецевни бацач ракета Вулкан“, пише Вечерњи.

Ако се упореди број војника из других држава са бројем становника, величина Оружаних снага, као и количина новца који свака од тих држава одваја за своју војску, Хрватске оружане снаге далеко су најјаче и најбројније у тој мисији, оцењује хрватски портал „Дневно“.

Хрватска, са својих нешто мало више од четири милиона становника, 15.000 војника и с годишњим војним буџетом од 4,4 милијарде долара, има у Литванији и Пољској тек 18 војника мање од Француске. Само да напоменемо, војни буџет Француске је чак осам пута вец́и од хрватског, оружане снаге четири пута бројније, а број становника 17 пута вец́и.

Најбројнији су, наравно, Американци, њих хиљаду. Али њихов војни прорачун готово је 150 пута вец́и од хрватског, укупан број војника 70 пута, а становника више од 80 пута.

Бројни су и Немци – њих 455, има их скоро за 200 више од Хрвата. Међутим, немачка војска по свој прилици код куц́е мање осец́а њихову одсутност будуц́и да немачке Оружане снаге броје више од 60 хиљада војника, наводи се у тексту.

Вести, Вечерњи лист

5 коментара

 1. ијебига – што није избегло из хрватске, отишло је у њемачку.
  што не оде у њемачку, оде на стаљинград

  • BOG je retkima dao "DUŠU".........da im bude TEŽE

   Ovaj put neće biti Staljingrada………biće ISKANDER-M nad Zagrebom!!!!!!!!!

  • …………a sto ode na Staljingrad ne vraca se vise. Divno. Nadam se da ce cijela Hrvatska da se digne na noge i udari na Ruse. Nadam se da ce mobilisati i bosance ili bolesnjake ili kako se vec deklarisu, slovence, crnogor..; ili kako se vec zvase nazovi nacija na jugu Srbije kraj jadranskog mora???, makedonce ili kako se vec dogovore sa Grcima da se zovu, kozojebce aljbance i kosovare, Bugare, Madjare i sve ostale iz okruzenja.
   Eto nama „velike Srbije“, a da iz puske ne opalimo ni jedan metak.
   Ima jedna stara poslovica koja kaze: „Zavadi pa vladaj“.

 2. „ПОЈАЧАНА МЕХАНИЗОВАНА „ВРАЖЈА“ ДИВИЗИЈА ИЗ НДХ НИЈЕ ИМАЛА НИ ЈЕДНОГ ПРЕЖИВЕЛОГ ИЗ БИТКЕ ЗА СТАЉИНГРАД,ТАКО ЋЕ ОПЕТ !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Немачки пензионер допутовао трактором у Русију на светско првенство

Москва – Немачком пензионеру Хуберту Вирту (70) требало је око месец дана ...

(Фото: Танјуг)

Италијански пилот: Имам доказе а су Американци свесно тровали Србе осиромашеним уранијумом!

Ниш – Међународни симпозијум „Последице бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијумом 1999.“ одржаће ...