Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић (Фото: Танјуг)
Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Хрватска опозиција: Вучићева посета је „трла баба лан“ а Вулин је „будала бре“

Загреб-Бивши хрватски министар бранитеља и посланик СДП Предраг Матић каже да је посета председника Србије Хрватској куртоазна, а да Загребу није била потребна. Коментаришући упозорење министра Александра Вулина о усташком „дочеку“, одговорио је са „будала, бре“. Сматра да политичари две земље не желе да реше проблеме, а да од репарације нема ништа.

 

 

Посланици Сабора о посети Вучића Хрватској: „Глуп—глупљи—најглупљи“

Он је коментарисао најављене протесте ратних ветерана због доласка председника Србије Александра Вучића у Загреб, на позив хрватске председнице, и навео да је то „део фолклора и права свакога да изрази незадовољство“. Каже да ће вероватно неко протестовати, али да ако црква и ХДЗ то не подрже, неће од тога бити ништа.

„Све ће то бити оно – ми се бунимо, а он је ипак дошао. Ако не треба човек да дође, онда што су га звали да дође“, пита Матић.

На питање да прокоментарише изјаву Вулина, који је рекао да ће Вучића у Хрватској дочекати усташе на трговима и да ће му се тамо догодити исто што и у Сребреници, Матић каже:

„Он је човек који стално брани лик и дело Александра Вучића, и то претерано и чини му штету. Дакле, кад би онако народски, да разумеју и они тамо, за такве изјаве може се рећи „будала, бре“.

Каже да има људи који се представљају као усташе, али сматра да неће изаћи са том иконографијом и да ће бити дозирано – да ће зависити од онога што има кажу ХДЗ и црква, „њихови налогодавци“.

Сматра да је посета Вучића куртоазна. Председница Колинда Грабар Китаровић није припремила посету, оцењује Матић, и додаје да је до тога дошло на, можда, нечији миг да га позове.

Председник Владе мора да томе дода меса и нову тему, па је споменуо репарацију, каже Матић и наводи да о томе питању нема говора. Подсећа да је споразум о ратној одштети потписан 1996, када су „хрватски и српски богови шетали“ и да кад они нису могли да реше то питање, неће моћи да га реше ни „ови ситни политичари“. Каже да би се ту радило о милијардама, вишегодишњим буџетима земаља.

Вучић долази овде због београдских избора, и он ће да поентира, а посета није требала Загребу, поред свих својих проблема, навео је.

„Оно што је важно јесте да би Вучић требало да донесе податке о несталим особама, али он то неће донети. Зашто? Ако донесе, онда ће се остварити оно што ми говоримо већ 25 година, да они нешто знају и да имају податке… Значи неће донети. А ако не донесе, онда га можемо питати зашто си дошао“, рекао је.

Сматра да ће посета бити „трла баба лан“.

Сматра да политичари две земље не желе да реше проблеме, а да су они решиви. Додаје да уместо предлога Александра Вучића о мораторијуму на осетљиве теме, потребно је, како каже, да се шест месеци не говорио ни о чему, а да делегирају паметне људе, да реше проблеме.

„Решиви су проблеми несталих, део, питања ратних злочина, повратак културног блага за које тачно знамо из које цркве, које куће су однесени… Ово све остало је тралалала“, наводи хрватски посланик.

На питање шта ако Вучић понови оно што је више пута раније рекао – да је у Хрватској више несталих Срба, него Хрвата, Матић каже да живи у демократској држави и да свако може да „прича глупости“ исто као и паметне ствари. Он додаје да математика све говори, и да је Хрватска, док је он био министар, објединила спискове и да се ради једнаким интензитетом на трагању свих несталих држављана Хрватске.

 

Н1

6 коментара

 1. Поштовани дајте своју подршку http://www.narodnarezolucija.rs

 2. Хрватски ратни ветерани могу да протествују до сутра.
  Опасно је ако почну Амерички ратни ветерани (Хрватска) да протествују.
  Мислим, да се позову на то да су плаћени мање од хрватских подгузних мува.
  Ако Пицоусти није педер, онда има шансе да изглади Колиндин захтев за одштетом, у натури. Историја би забележила да једна јебачина може да вреди толико милијарде.
  Видећемо по томе да ли се онај Пленковић јавља поново.
  А колеге Крез и Мутави, баш их брига, праве се блесави, па се изгубили у виду ластиног репа. Што ја овде зарађујем дневницу и за њих, ништа. Попунио сам скоро целу падајућу листу, онај трол Србин сада једе кохонес своја.

 3. Gospodo draga,ova“poseta“krvatima je „overa „izložbe u UN-u,a koja ima za cilj da se svetskoj javnosti pokaže i dokaže,da smo mi SRBI u pravu,da smo se ’90-tih godina suočili sa povanpirenju fašizma u srcu jevrope,te da se krvati isteraju iz „pacovskih rupa“,sa njihovom tezom da smo mi SRBI krivi za dešavanja iz ’90 -tih godina i teza da smo hteli veliku SRBIJU,već naprotiv oni su hteli etnički čistu NDH,koju je potvrdio i sam tudman na brionima.Kod god pljuje po Vučiću za ovu posetu,taj ustvari radi za ustaše,a epilog ove posete će da „odjekne“uskoro,a posebno posle izložbe HOLOKAUSTA nad SRBIMA,koja će biti održana u Jerusalimu,a već uveliko se pišu knjige i studije o tom HOLOKAUSTU nad SRBIMA od strane ustaške NDH,u II- sv.ratu kao i tokom dešavanja iz perioda ’90-tih godina!Ti koji su „organizovali“ovu posetu,mislim sa zapada,znaju dobro šta hoće sa tom posetom,i sve pomno prate sve detalje oko te posete,jer da krvati ne baštine politiku NDH i danas,sto se jednostavno ne ograde od te ustaške politike i istu ne osude,tako da je ova poseta „veoma“vazna za Srbe!

 4. Gospodo draga,SRBI I SRBKINJE,još predsednik nije ni kročio na na tlo ndh,a već je dokazao svetskoj javnosti o kakvoj naciji se radi i kome ide u posetu,svi svetski mediji su tamo,pažljivo prate sve što se događa,i pojedini izveštači ne mogu da se načude,i to zapadni izveštači,koliko mržnje i ne gativnih komentara čuju o poseti Vučića,čak neki upoređuju posetu Kolinde Srbiji tj Subotici,i kolika je razlika u civilizaciskoj kulturi dva naroda,u korist građana Srbije!

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   ……….a već je dokazao svetskoj javnosti o kakvoj naciji se radi i kome ide u posetu…….

   Je li to ona javnost……….što posle Jasenovca………istera nedoklane………i pokloni ustašama državu?????????

   • Ima i druge javnosti,nije klan klinton večan,kao što nije večna ni ta ustaška tvorevina,u to budite sigurni,niti je vatikan toliko moćan kao ’90-tih god prošlog veka!Stvari se rapidno menjaju na geo političkoj sceni sveta,klatno moći i sile se premestilo na istok,i ne zaboravite,MOSKVA JE TREĆI RIM,a četvrtog biti neće…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com