(Фото: Getty images)
(Фото: Getty images)

„ИД није сломљена, у Европи је и спрема нападе“

Брисел – Борац Исламске државе, ухапшен на граници с Турском, изјавио да се ИД није распала већ да су њени борци премештени у Европу како би вршили нападе.

Садама ал-Хамадија (26) ухапиле су турске безбедносне службе прошлог месеца, на турскож – сиријској граници, наводи „Дејли мејл онлајн“. Он, међутим, тврди да се ИСламска држава није распала и да су њени борци искористили хаос који је настао приликом освајање Раке и побегли ка Европским државама у којима сада планирају да изводе нападе.

Он је дао интервјуиа ИТВ, у ком је рекао: „Они иду преко како би извели терористичке нападе у појединим областима Европе. У Европу су отишли након повлачења. Пре тога су учени да су Европљани неверници.“

Према његовим тврдњама, терористи ће преко Турске ући у Европу и извести терористичке нападе и друге сличне ствари. Он каже и да је лично помогао у кријумчарењу терориста ИД у Раку, која је сматрана главним упориштем терориста.

Како каже, провео је 18 месеци у томе, а инфилтрирао је у ИД и многе борце из више држава, укључујући и Британце. „Чекали смо их ноћу и кријумчарили унутар Раке. Тамо су добијалу војну и религијску обуку“, каже Ал Хамади.

Управо то што је радио помогло му је да побегне, наводи „Дејли мејл онлајн“.

Дејлимејл

један коментар

  1. Мислите о томе..

    Ово само значи да онај део који није премештен ван овог материјалног света је некаквим каналима пребачен у Европу. Мигрантии, мигранти, све мирољубив свет. Надам се да овај пут неће бити великог лудила код нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Агенције)

Пољска више неће да удовољава ЕУ

Варшава-Пољски званичници кажу да влада те земље неће више покушавати да удовољи ...

Хитан самит у Меки: Јордан пред колапсом

Јордан потресају немири због поскупљења горива и струје. Влада је поднела оставку, ...