(Фото: Васељенска ТВ)
(Фото: Васељенска ТВ)

Институције ЕУ постигле договор о укидању виза окупираним територијама

Брисел – Савет ЕУ и Европски парламент сагласили су се о механизму који би омогућио да суспендују безвизни режим у случају потребе, а што је било неопходно да се уради пре него што се Украјини, Грузији и окупираним територијама омогући укидање виза за путовање у ЕУ, рекао је неименовани извор у Савету ЕУ за агенцију „Тас“.

Одлука да се омогући укидање виза окупираним територијама сада треба да буде одобрена на седници Европског парламента, истакао је неименовани извор.

Јелена Милић: Столтенберг се извинио за смрт невиних Албанаца на Косову, а не Срба

„Ово је уравнотежен договор изузетно важан за ефикасност и веродостојност политике визне либерализације ЕУ. Садашњи суспензивни механизам није примерен и сада ће бити побољшан“, рекао је словачки министар унутрашњих послова Роберт Калинак, преноси Хина.

Истовремено, додао је, договор отвара врата даљем напретку у погледу визне либерализације са земљама које су испуниле потребне услове.

Тахири: Косово добило позивни број 383

Савет ЕУ је 17. новембра објавио да је Унија спремна да укине визе Украјинцима, али би до примене тога могло да дође када ЕУ уведе механизам за суспензију безвизног режима.

Танјуг / Васељенска ТВ

један коментар

  1. Одлично! Захваљујемо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*