Бакир Изетбеговић (Фото: РАС Србија)
Бакир Изетбеговић (Фото: РАС Србија)

Изетбеговић прети: Ако Република Српска крене путем Каталоније…

Сарајево-Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Босна и Херцеговина није држава онаква какву би, како је рекао, желели и за какву се залагао његов отац Алија, али је она, пре свега, опстала и иде правом смеру, али преспоро.

 

„У случају да Република Српска крене путем Каталоније и прогласи независност, Изетбеговић за ’Дојче веле‘ каже да ће радити оно што ће радити све патриоте у тој земљи — ’бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992–1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом‘“.

„Хајде да окренемо питање: како ће они поцепати БиХ?“, запитао је бошњачки члан Председништва.

„Дејтонски мировни споразум је на нашој страни, историја је на нашој страни, Устав је на нашој страни, интерес земаља на Балкану укључујући и Србију је на нашој страни. Интерес Европе — да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града пре 103 године — на нашој је страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси“, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о сценарију отцепљења Републике Српске, рекао је да ће већина бити на страни одбране територијалног интегритета БиХ.

„Ако произведу друго полувреме, мислим да ће они који га произведу изгубити — надам се политички, а не војно“, навео је Изетбеговић

 

 

Спутник

2 коментара

  1. Ускоро у Призрену

    Овај потурчени београђанин заборавио да је био рат и да је свак добио што је добио ,он би да је његово и оно што му је бабо добио и што су православни добили и што су римокатолици добили. Па неће моћи,одвојиће се римокатолички део и припојити хрватској,одвојиће се православни део и припојити србији или бити независтан свој на својем,док ће се бакир морати задовољити наследством које му је припало или ће изгубити и то што му је припало које ће поделити православни и римокатолички срби.ако жели нови рат добиће га.исламисти су семиначе смучили целом свету.а ватикан не желибаш независтну исламску државу западно од дрине,ако рачуна на помоћ исламске браће слаба му нада јер су се и они о свом јаду забавили због исламске похлепе за отимањем и уништљвањем туђег неислљмског…..
    Па бујрум бакире……распали или гради добре односеса комшијама и живи свој живот пролазни не замлаћуј се исламским фундаментализмом….ислам никада неће завладати светом напротив биће уништен и забрањен и то ускоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хаос: Нестао новинар који је истраживао убиство Оливера Ивановића

Бела Црква-Новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве, који је истраживао убиство Оливера ...

Рамбује (Фото: Профимедија)

Рамбује 2 , весник новог „Берлинског Kонгреса“,

Све гласнијим  промовисањем „ Рамбујеа 2“  као некаквим , да се разумети, ...