(Фото: Агенције)
(Фото: Агенције)

„Јапанци, Срби су најбољи робови, најјефтинија радна снага и још вам плате за мучење“

Београд – Председник Александар Вучић поручио је јапанским привредницима да нигде неће наћи тако добре услове за инвестирање као у Србији.

Поручио им је и да држава може да помогне разним субвенцијама.

Вучић је, на састанку делегација Србије и Јапана са привредницима две земље, навео и да јапанске фирме које буду пословале у Србији тиме могу да обезбеде „најшире домете“ у спољној трговини, уз подсећање да Србија има споразуме о слободној трговини са комплетним регионом, ЕУ, Турском, Русијом, Белорусијом, Казахстаном, али и другим земљама Евроазијске уније.

„Можда ће вам се, поштовани пријатељи из Јапана, учинити непристојним оно што ћу рећи, али ја заиста мислим да јапанске компаније не могу да пронађу боље место за остварење својих профита и пословних интереса и за остварење добрих резултата у економији, од Србије“, рекао је Вучић.

Председник Вучић је изразио уверење да Србија и Јапан могу у кратком року вишеструко да увећају трговинску размену

Он је, такође, рекао да су само у претходних неколико месеци постигнути договори са јапанским компанијама, као што је Мицубиши, који је победио на тендеру за један пројекат у ТЕНТ-у у Обреновцу, поменуо је и јапанско-француски конзорцијум Итоћу који је победио на конкурсу за депонију у Винчи, те подсетио да је недавно отворена фабрика Јазаки у Шапцу.

Председник Србије је нагласио да ће јапански партнери тешко моћи да нађу боље место од Србије у Европи и када је реч о радној снази, која је код нас веома квалитетна, вредна и образована.

„Као држава имамо значајне могућности да разноврсним субвеницјма помогнемо ваша улагања и зато вам кажем да направите ту рачуницу и молим вас да се одлучите за улагања и ваше веће присуство у Србији“, подвукао је Вучић.

Он је још једном захвалио јапанском премијеру Шинзо Абеу што је дошао у посету Србији и додао да жели да охрабри привреднике на већу сарадњу са Јапаном.

„Ми желимо и уверен сам да је то визија премијера Абеа да ми, у Србији, будемо део ‘Абеномикса’ како се то популарно широм света каже. У Србији ћете имати лојалног, коректног и искреног партнера“, поручио је Вучић.

Састанку су присуствовали представници 16 јапанских, глобалних компанија и 16 српских компанија, као и делегације две земље. У српској делегацији су били премијерка Ана Брнабић, министри Ивица Дачић, Зорана Михајловић, Александар Антић, Горан Триван, Горан Кнежевић, Расим Љајић, Бранислав Недимовић, Јадранка Јоксимовић.

Танјуг / Прва / Б92

5 коментара

 1. Da li ovo za tudju zemlju kaze bilo koji predsednik jedne zemlje (covek) na svetu:

  „„Можда ће вам се, поштовани пријатељи из Јапана, учинити непристојним оно што ћу рећи, али ја заиста мислим да јапанске компаније не могу да пронађу боље место за остварење својих профита и пословних интереса и за остварење добрих резултата у економији, од Србије“, рекао је Вучић.“

  Znaci, neka Japan razvija i dalje svoju ekonomiju, neka ubira profit, a Srbija ce da rinta za bagatelu sa pampersom?
  Ljudi moji, kakva dijabola bez mozga, kakva metiljava ulizica, kakav beskicmenjak, kakva vucibatina.

 2. Ubise ti coveka jutros u srcu Srbije, na Kosovu i Metohiji, sta ces sad kukumavko da uradis? Da sazoves konferenciju za novinare i krmauces, previjas se, slinis, srednjim prstom natiras naocare na nosinu i prenemazes se?
  Nista drugo i ne smes.
  Sramno doba za Srbioju, najsramnije do sada.

 3. Тешко СРБИМА док су ови на власти без образа и части.

 4. Идиот над идиотима. Краљ идиотизма и глупости.
  Браво за наслов текста!

 5. Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

  „Јапанци, Срби су најбољи робови, најјефтинија радна снага и још вам плате за мучење“

  USTAJTE VI ZEMALJSKO ROBLJE
  SVI SUŽNJI KOJE MORI GLAD
  ………………..
  AL’, NE SMETE………SVAKA VLAST JE OD BOGA……..REKOŠE ROBO-VLASNICI……..!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Јутјуб)

Стоп продаји Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) по налогу ММФ-а

Министарство привреде Владе Србије, објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината ...

Вођа „Делија“ којe контролишу браћа Вучић умешан у убиство адвоката Огњановића!

Београд – Бомба под аутомобил Славише Стојановића (31), коју је он пуком ...