Војислав Шешељ (Фото: Танјуг)
Војислав Шешељ (Фото: Танјуг)

Југослав Петрушић: „Војислав Шешељ је мали, бедан и ситан црв“ (видео)

Погледајте ново издање емисије „Ауторитет“, гост је био бивши француски обавештајац а данас, српски борац за истину, господин Југослав Петрушић Доминик. Разговарали смо о тренутној, безбедносној ситуацији у Србији, о фингираним ратним злочинима, на простору бивше СФРЈ, о томе како функционишу тајне службе, о Косову и Метохији, о проблему миграната и о још пуно занимљивих тема. Све то можете погледати, у овом изузетно садржајном интервјуу.

Водитељ: Драган Филиповић
Продукција: ТВ Српски Колектив (новембар 2017)

27 коментара

 1. Петрушћ је Србин са челичном петљом
  А и са доказним маеријалима о свим криминалним издајничким изродима и сарадницима с’ окупаторима уништитељима србије и србског рода.

  • Koji je kao pripadnik Francuske obaveštajne službe došao „dobrovoljno i samoinicijativno“ u Bosnu a koji je, kako kaže, obučen od strane MOSAD-a.
   Jeste zabavan lik i dovoljno je svojih klipova postavio na YouTube da je jasno da ne izmišlja (baš sve) ali tebra, kako njega Hag nikad nije tražio? Baš zanimljivo, za tolikog patriotu koji je učestvovao u ratu „na prvoj liniji“, kako kaže….
   Brate, jednom pandur – uvek pandur. Ko je dovoljno lud da mu poveruje da je izašao iz Francuske službe i postao naš – preko noći. Važi.

   • Допринео је доста јер је покрао планове и мете нато бомбардовања и предао их србској војсци захваљујући чему је спашена војска наоружање…..које су досманлије касније уништавале-топиле у америчкој топијоници у смедереву……
    Хвала петрушићу,помогао је много.

    • Хаг је тражио врх команде,од преседика ,комаданта армије,до команданта корпуса,….команданти бригада и нижа команда нису потраживани.
     Мада нико није смео бити изручен окупаторском хагу,
     Све кои су учествовали у слању преседника и србских официра треба војним преким судом осудити на стрељање.

 2. Југослав Петрушић: „Војислав Шешељ је мали, бедан и ситан црв“
  ++++
  Да ли је мали, бедан и ситан црв то ми није познато.
  Али, ово је моје искуство са том сподобом.
  Наиме, после повратка В. Шешеља из Хага када је почео са причом дајте ми само неку ТВ са националном фреквенцијом да се ја обрачунам са отпадницима из моје странке који су сада на власти.
  У жељи да му помогнем послао сам му на званичан сајт Србске радикалне странке информацију о његовим пуленима који су маја 2008 године од крволочних убица наших грађана примили аванс и два пута задатке за потпуно уништење наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине. Дао сам му и број телефона на који је могао да се обрати и добије филм који су о тој банди снимили момци из Војно-безбедносне агенције.
  Ништа се није дешавало исвесно време а онда је он био гост код Марића на тв Хепи и ћутао као пизда сво време о његовим пуленима.
  Видео сам, да од његовог трабуњања нема ништа, а после једно месец дана када сам позвао сестру телефоном преко Дрине, после једно два минута разговора, прекида се веза и ја чујем у слушалици исти текст разговора који сам већ обавио. Када сам исти текст поново чуо и други пут прекинуо сам везу, и сестру позвао наредног дана.
  Отишао сам у пошту и поднео захтев да ми одговоре ко и по чијем налогу снима моје телефонске разговоре. После 12 дана усмено су ми рекли да они о томе немају сазнања а да ја даље могу да се обратим Муп Србије, значи Неши слинавом.
  После месец и више дана видео сам високи црни џип са затамњеним стаклима како пролази мојом улицом, стаје после 40 метара окреће се и поново пролази поред моје куће.
  Касније су ми укућани рекли да су исти џип већ виђали више пута.

  • _________________________seseljuga pogana,ustasko-komunjarska izdrkotina.Jedini“pravoslavni od svih“seseljuga“od 1988-e godine kad su ga vuk draskovic,milan komnenic I darko popovic ucili da se“prekrsti“u porti manastira Ljubostinja.Posle“pravoslavnog kursa“,ustasu su po-srbili,krstili a kum je bio vuk,potomak“krvavog komunjarskog ubice….oca vidaka.Dosljacka govna ne zasluzuju’veliko slovo“a metak u cello sa zadovoljstvom.

   • ustasa seljuga je“MEDICINSKI FENOMEN“,POSLE HEMO-TERAPIJE“OBAVEZNO OPADA KOSA,DLAKE PO CELOM TELU.SAMO DEBILI“PRDEKANSKE DUPOLIZE MOGU DA VERUJU U NEBULOZE“_____________USTASE SESELJA.

    • Sujmadinac pametno zboris zaista.
     Eto ukapirao si da je Seselj udbasko masonska protuva a nisi ukapirao da su cuvari sifilicne lesine Lenjina isti kao Seselj.

     U svakom slucaju, popravljas se-

     Nego sto cine Ruskinje, cimas li ih jos uvijek.

  • Шеки је од свог бивишег потрчка добио понуду да може да лаје и режи али да не уједа у супротном га враћа у хаг на доживотни пун пансијон……..

  • @ Србољуб,
   Да ниси ти можда Срболјуб?

 3. Увек када се пусти неки чланак о Шешељу, нека српска говна засмрде толико, да треба недељу дана да се луфтира.

 4. Снимак приче Југослава Петрушића траје 1 сат и 39 минута. Све то време о Шешељу је причао неколико секунди када је рекао да је Шешељ запослио свог сина у политици и с правом то критиковао. О Шешељу као црву нисам уопште чуо, вероватно сам баш тада ишао у ВЦ. Пишање није могло да траје више од неколико минута. Значи онолика емисија, о Шешељу нешто ситно, па се питам зашто новинар убацује незаслужено Шешеља у наслов када је Југослав поменуо Шешеља само уз пут.
  Могао је наслов да гласи „Југослав Петрушић рекао да Гордану Чомић треба избацити из Србије“. То би већ одговарало теми емисије и гледаоцу дало објашњење каква је тема. Плус многима од нас би учинио задовољство зато што знамо да ће аждаји Гордани да се тресу гаће, а знамо и да ће вриштати као Дамњанова зеленка. Море, какво вриштање, било би то цијукање.
  Плус, била би велика корист јер због таквог наслова анти шеше не би могли да присмрђују.

  • O гордани чомић знамо шта је и ко је она никог није разочарала, сем своју маму кад је видела шта је родила, али ову екипу Карловац, Карлобаг, Вировитица треба раскринкати до даске. Питам сваког ко ће ово да прочита генерал ПЕРИШИЋ ЈЕ УХВАЋЕН НА ДЕЛУ ОД НАШИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ДА ЈЕ ШПИЈУН ЦИА-е, ЈЕЛИ РОБИЈАО У ХАГУ? ЈЕСТЕ, И ТО МУ ЈЕ КАО ШПИЈУНУ БИЛО У ОПИСУ ПОСЛА КОЈИ ЈЕ ТРЕБАО ДА ОДРАДИ И ТО ЈЕ ОДРАДИО, ЗАР ДА НЕ ПОСТОЈИ ОСНОВАНА СУМЊА ДА ЈЕ СА ПРОЗВАНИМ ПАТРИЈОТОМ БИЛО ДРУГАЧИЈЕ. КО ЈЕ ГЛЕДАО СВЕ НАСТУПЕ ЈУГОСЛАВА ОНДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО ПАТРИЈОТЕ СУ ОДРАДИЛЕ ПОСАО ЗА ЊИХ И СЕБЕ А ПРОТИВ НАС

   • @ Бранислав,
    Овај твој коментар „Карловац, Карлобаг, Вировитица“, где си испустио Огулин, послао сам стручној екипи да проучи да ли си ти Трол. Нисам оној екипи на западу, послато је екипи на истоку.
    Чекамо налаз.

    • @ Kosovac

     Земљак, испустио сам ОГУЛИН јер нема слово Р, ниси требао да шаљеш екипи на истоку, утврдиће да је твој ПАТРИЈОТА – ШРЕК, што је опет незгодно јер има слово Р.

     • @ Бранислав,
      Земљак, кромпир, испустио си Огулин зато што си шмокља. Сада са хвалиш да у српском језику има и слово „р“, за тебе је Шрек мисаона именица Тролу један.
      Немој да ме срамотиш називајући ме земљаком.

   • @ Бранислав,
    Такође ме интересује твоје мишљење да ли би Гордана Чомић вриштала као Дамњанова зеленка, или као Дамњанов зеленко. Мислим пошто она има бркове, плус добро је развијена, можда би „зеленко“ било упутније.
    Такође ме интересује твоје мишљење да ли би Гордану Чомић требало прогласити шампионком Српске скупштине, или титулу препустити Маји Гојковић?

    • @ Kosovac

     Питаш ме како би жута брката вриштала? Заболе ме она ствар! Нисам вадикал да би ме се то тицало, сем ако то није увод у вадикалску идеологију србског национализма, част свим поштеним радикалима који до данас не прогледаше.

     Предпостављам да алудираш на асталска сладострасна искуства Наташе Мићић, које је у скупштини тако државотворно, идеологијом србског национализма и идеје велике СРБИЈЕ, изнео ПАТРИЈОТА, е на то би могао да добијеш одговор од Шрека кроз лично искуство у KPZ Z.

     Што се титуле тиче -Титула Маји неприкосновено, да сви вадикалски вукови буду сити, све овце на броју и на делу, да видимо како ШРЕКОВИ вадикали проводе идеологију вадикалског национализма и идеју велике Србије : Усе, на се и пода се, све до београдског пашалука.

     ЗЕМЉАК ако ти нешто није јасно у великом си проблему; или си њихов бот, (а не трол), а није ни важно, једно знам – Божја је задња и сви ћемо дати одговор за сваку празну реч, а о велеиздаји да не причам, а код Бога и то да знаш, незнање не оправдава.

     ЈУГОСЛАВ ЈЕ ХЕРОЈ И ВИТЕЗ КОЈИ ПРЕЗИРЕ ХОХШТАПЛЕРЕ И ПРЕВАРАНТЕ, КОЈИ ДУШУ СВОЈУ ПРОДАДОШЕ ЂАВОЛУ ЗА ЗЕМАЉСКА БЛАГА И ЛИЧНИ ИНТЕРЕС.

    • @ Kosovac – krompir

     Кромпир извини да те пититам : Што си љут, ја шмокља што нисам навео Огулин.

     Огулин су испустили, правилније издали СПС и твој ШРЕК и „србски“ вадикали, и не само Огулин, већ и : Карловац, Карлобаг, Вировитицу, Истру, Далмацију, Дубровник, Источну Славонију, Бачку и западни Срем, и као награда од западних газда, ето свих вадикала у скупштини, и „бивших“ и садашњих праве београдски пашалук, а ти мени кажеш да сам кромпир и шмокља, јер сам испустио Огулин

     . Е па кромпиру да не кажем земљак, имаш озбиљан поремећај од кромпирове златице ал у мозгу. Завршио сам са Тобом – МАРАН АТА

     • @ Бранислав,
      Ни паметан човек не би могао да наређа толико географских појмова.

 5. Овај „Бранислав“ ми делује као Перуново копиљче.

 6. ROB: Neću slobodu.......dajte mi gazdu......koji više plaća

  Nemoj neko Šeleta da mi dira………ni ostale Đujićeve……..junake!!!!!!!!!!

 7. Pošto niko ne može da odgonetne ko si ti i za koga radiš, a i stalno pričaš o poštenju, patriotizmu, špijunima i domaćim izdajnicima, moram da postavim nekoliko pitanja:
  -Da li prezime „Šešelj“ ima hrvatske korijene?Da li su tvoji preci došli od Splita?
  -Zašto te neki zovu Vjekoslav?
  -Jednostavno, da li si ti Hrvat?
  -Da li si bio nekad član Saveza komunista?
  -Zašto toliko loše pričaš o komunistima?
  -Da li te je Srbin osudio na 8 godina zatvora za disidenstvo, ili tako nešto? Znam da je za vrijeme Tita i poslije u BiH bio običaj da Srbinu sudi Srbin, Hrvatu Hrvat itd, da se ne bi razvijala međunacionalna mržnja i narušavalo bratstvo i jedinstvo.Pošto sam saznao da je sudija bio Srbin, da li si tada zamrzio Srbe? Ima Srba kojima su njegovi nanijeli belaja, pa su se iz revolta poturčili i to ovih godina.
  -Da li se to desilo i sa tobom-umjesto poturčenja, (ako si Srbin), jesi li obećao da ćeš im (Srbima) se osvetiti?
  -Da li ti je branilac bio Vladimir Šeks, tadašnji advokat, kasnije presjednik Hrvatskog sabora?
  -Da li te je pomagao Dobrosav Paraga?
  -Jesi li se na Hrvate bacao drvljem i kamenjem, prije, za vrijeme i poslije rata?
  -Jesi li uoči rata na RTS-u rekao da će rat trajati najduže tri mjeseca, jer Hrvati nisu nikakvi borci i da nikad nisu imali svoju državu?
  -Da li je to značilo da potstičeš Srbe da ratuju protiv Hrvata, znajući da će doći do sigurnog poraza i da će Hrvati iskoristiti priliku da naprave svoju državu?
  -Da li je moguće da si ti tako talentovan i načitan vjerovao da Srbija može TAMO u Hrvatskoj pobijediti Hrvate, a da se Hrvati u svojoj zemlji ne mogu odbraniti, pogotovo imajući u vidu da će im katolički Zapad svesrdno pomoći, kao i Vatikan?
  -Da li si i lično skupljao dobrovoljce i slao u rat u Hrvatskoj i Bosni?
  -Da li to znači da si Srbiju svim silama gurao u unaprijed izgubljeni rat sa Hrvatima i drugima, samo da joj se osvetiš zbog sudije Srbina, ili ako si ti hrvatskog porijekla, pa po toj liniji radiš za Hrvate, ili iz nekih drugih razloga: $, E, funta, CHF,…?
  -Da li si u jeku borbe sa Hrvatima, kod Vinkovaca bio zarobljen od njih i da li te je sutradan oslobodio lično Tuđamn po hitnom postupku?
  -Da li si u toku rata bio u Španiji na sastanku sa Rusom Dolgorukovim i sa Tuđmanovom sekretaricom?
  -Ako jesi, šta ste radili tamo?
  -Da li si postavljanjem dviju šina u Kornici (između Šamca i Gradačca), navodno da se spoji Bijeljina sa prugom Šamac-Sarajevo, znao da je to čisto foliranje i da je to bilo izviđanje, jer je kasnije odatle oterano hrvatsko stanovništvo?
  -Da li su tada s tobom bili Nikolić i Vučić?
  -Da li si Đinđića oklevetao da mu je ujak iz Kruškovog Polja ustaša, pa se ispostavilo da je Srbin i da mu je sin poginuo u ratu, jer je u K.P. čisto srpsko stanovništvo, bez ijednog Hrvata(ustaše) ili nekih drugih?
  -Da li ste se vas dvojica prije ili poslije duela na RTS-u dogovorili da se ne napadate i da ste obojica dosta znali jedan o drugom?
  -Da li si mu ipak radio o glavi onako potajno da te ne bi ofirao kad-tad?
  -Kad je ubijen Đinđić, da li si se osjetio nesigurnim, pa se dobrovoljno prijavio u Hag, jer je tamo sigurnije i eto, sad si živ?
  -Da li si tada već bio siguran da ćeš biti oslobođen? Usput, nađoh jedan komentar na ovaj članak na nekom portalu, pa da ga prikažem: „Pošto se priča da su u Hagu oslobađani samo „američki ljudi“, šta ćemo? Haradinaj, Gotovina, Perišić, Stanišić, Simatović, Šešelj, ….“
  -Da li je tačno da su te oslobodili Hrvati preko Amerikanaca?
  -Da li je tvoja uzrečica i praksa: „Jure i viču drž’te lopova, a oni kradu“.
  -Da li i ti tako radiš?
  -Da li znaš ko najviše priča o poštenu?
  -Da li znaš ko najviše priča o patriotizmu?
  -Da li vičeš:“Držte domaćeg izdajnika i stranog špijuna“, da nikad na tebe ne bi pala sumnja i da se niko tebe ne bi sjetio?
  -Imaš li 220.000$ u jednoj američkoj banci i ako imaš, odakle ti to?
  -Da li je istina da si to dobio od Amerike i Hrvatske, a ne od „održanih predavanja“.
  -Zašto ti te pare, ako ih imaš, ne leže u ruskoj banci, pošto „navijaš“ za Ruse?
  -Ušao si u Skupštinu Srbije i da li ti je cilj da postaneš predsjednik Srbije?
  -Da li bi to bio konačan cilj Hrvata da upravljaju Srbijom iz prve ruke?
  -Da li je ipak bolje ovako, da se previše ne eksponiraš, već da diriguješ sa Tomom i Vučićem, držeći ih na uzdi nekim podacima, a pošto Toma odlazi, biće lakše?
  -Da li bi to bila tvoja konačna osveta Srbima za onu presudu?Bez obzira da li si Hrvat ili pak Srbin.
  -Da li ti u svemu tome pomažu i tvoji sledbenici Nikolić i Vučić?
  -Da li je tačno da ti Vučić daje mjesečno 60 miliona evra i još 3,5 miliona iz svog džepa? —Da li te je jednom, prije odlaska u Hag u Skupštini neko pitao „Kako možeš da mašeš lažnim papirima da čovjeka ocrniš?“
  -Da li si mu tada rekao:“Dok oni to utvrde, ja sam površio posao?“
  -Da li si pred jedan TV duel sa Vukom Draškovićem rekao mu:“Narod je rulja.Samo ga treba zamajavati?“
  -Da li si za Vučića rekao sljedeće:“On je proučio sve što je preko interneta mogao da pronađe o medijskoj manipulaciji ljudima.I on je tako stvorio, danas se već vidi, stravičnu moć.On sada manipuliše svim medijima u Srbiji.On sada manipuliše celim narodom u Srbiji?“
  -Da li ste ti, Toma i Vučić ubili nekoga na ratištu?(mada si i sam rekao da si okrvavio ruke hrvatskom krvlju)?
  -Da li su Vučići iz Čipuljića 1941 prešli u katolike?
  -Da li si pobjedu za predsjednika Srbije prodao Milutinoviću?
  -Da li si i sad samo Vučićev Trojanski konj?
  -Zašto od svakog tvog djelovanja korist imaju Hrvati, a štetu Srbi?
  -Da li si ti američki i hrvatski čovjek-špijun?
  – Reci da li je sve ovo tačno?

  JEDAN KOMENTAR SA SD:
  db
  22. септембра 2017. at 14:46
  … i da dodam, da li je isao da trazi da su mu pretci bili u Mletackim redovima, pa kada su mu rekli da u mletackim redovima su samo Hrvati odustao je od te samohvale, zasto pljuje srpske generale a hvali nekog tutu sa kojim je igrao sah u Hagu, da li je u Hagu krivicu bacao na Srbe na generale pa i Arkana, da li je toma dobio cin vojvode zato sto je brao cvece po Romaniji i koji su kriteriji bili da se podele cinovi vojvode radikalima koji su bili na ratistu, zasto i dalje koristi cin vojvode kada mu je onaj koji mu ga je dao javno oduzeo, da li je igrao sah i sa zemuncima u Silerovoj, da li su znali on i toma da ce Djindjic biti ubijen, zasto brani ubice, zasto trazi da se puste na slobodu, da li je tacno a prica se da je u njegovom rodnom selu u Hercegovini spaljena crkva i mesna zajednica da bi se sakrili svi tragovi o njegovom rodjenju i da se lazno predstavlja da je rodjen u Sarajevu te da nije rodjen 1954. vec 1952.godine…mnogo toga je kod ovog, kako voli da za samog sebe kaze, skandal majstora prljavo, mnogo je blata i mulja u njegovoj biografiji, ima jedan snimak gde je govorio cistom ijekavicom i zasto se stidi narecja koje je godinama govorio… prodana dusa, ustva i gnjida od coveka.

  A, evo još jednog mišljenja:

  „Krstarica forum:
  SASVIM NOVE INFORMACIJE O VOJI SESELJU, HRVATSKOM AGENTU
  Nista gore na kugli zemaljskoj nema od poturica ,a Seselj je poturica tj.poluustasa.

  Pre vise godina u razgovoru sa jednim starim Hercegovackim Hrvatom,kaze meni covek da ne moze verovati da toliko Srba podzava coveka koji je poluhravat i potice iz katolicke familije,na moje pitanje da mi objasni o cemu se radi, covek mi je objasnijo da su svi iz sela odakle poticu Seselji do II svtskog rata bili Hrvati ,katolici i teske Ustase,a posle toga su mnogi zbog razno-raznih privilegija su postali ateisti i komunjare ,jedan od njih je bio i Vjekin otac,toliko o Seselju i poreklu.

  Inace covek je licno poznavao Vjekinog oca ,i jos je dodao da je Seseljeva mater pravoslavka.

  E sad drugi je par opanaka,sto su poglavnik i njegov politicki tata Smrad M. preko akademika Slavenka Terzica obezbedili neke papire koji navodno dokazuju Seseljevo pravoslavno poreklo.

  Ovo dobro pristaje uz ovo sto sam iznad napisao.
  TKO JE VOJISLAV SESELj, NESUDjENI SRPSKI VRHOVNIK

  Tudjmanov Veliki Srbin

  Nema niceg, nema nijedne jedine reci u njegovoj politickoj strategiji, nastupima, a da nije u biti, u sustini, uperena najdublje protiv interesa srpskog naroda i protiv Srbije.

  Pise: Vojin MAJSTOROVIC

  Vojislav Seselj je prvi put dosao u Beograd januara 1983. godine. Tom prilikom Vuk Draskovic pravi intervju sa njim, za „Omladinske novine“. Na pitanje „sta je po nacionalnosti?“, Seselj je odgovorio: „Jugosloven“.

  Po izlasku iz zatvora u Zenici i preseljenju u Srbiju, Seselj postaje clan Hrvatskog socioloskog drustva i drzi seriju predavanja u Zagrebu, kao clan Hrvatskog socioloskog drustva.

  Pocetkom 1988. godine, u porti manastira Ljubostinja, Vuk Draskovic, Milan Komnenic, Danko Popovic i jos neki, uce Seselja kako se krsti po pravoslavnom obredu. On to do tada nije znao.

  U junu 1990. godine Seselj formira takozvani Srpski cetnicki pokret. Kao „cetnicki vojvoda“, a to zvanje mu je dodelio Momcilo Djujic, prilikom Seseljevog boravka u Americi, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, on tokom leta 1990. godine, izmedju ostalog, otkopcava slic i zgranutim prolaznicima pokazuje svoj „vojvodski“. Besan na Beogradjane koji su ga tada smatrali obicnim cirkuzantom i ulicnim siledzijom, psovao im je majku srbijansku i ciganjsku. Cinio je to uvek u pratnji svojih poslusnih gorila, odnosno telohranitelja.

  U julu 1990, u Studentskom gradu, bezbol palicama je, sve dok nisu pali u nesvest, tukao svoje clanove stranke Nedeljka Ascerica i Vlatka Mrkajica. Naravno, telohranitelji su ih drzali za ruke dok ih je Seselj premlacivao.

  U avgustu 1990, opet uz pomoc svojih telohranitelja, pretukao je i jednu devojku – sportistkinju. Pre toga ona ga je isamarala i dzudo zahvatom tresnula o asfalt.

  Tokom cele 1990. godine sa grupom siledzija ometa skupove demokratske opozicije u Beogradu.

  Aprila 1992. godine, sa svojim telohraniteljima, poteze oruzje na taksiste koji su strajkovali pred Saveznom skupstinom i naziva ih bandom i stokom.

  Juna 1992. godine tukao je, opet u pratnji svoje telesne garde, ucitelje i nastavnike pred Skupstinom Srbije, koji su protestovali zbog bednih plata.

  U julu 1992. godine, poteze pistolj i na beogradske studente.

  NAPRASNA SMRT VOJINA VULETICA

  Jos nije odgonetnuto zbog cega je Vojin Vuletic, covek koji je bio najodaniji Seselju i uz to i potpredsednik Srpske radikalne stranke, naprasno umro u jesen 1992. godine.

  Pokojni Vuletic je na neki nacin dosao u posed jednog pisma od 2. travnja 1991. godine, sa pecatom vinkovackog HDZ-a i potpisom izvesnog „Gavrana“.

  Naime, neko je 9. marta 1991. godne, za vreme velikih demonstracija, opljackao nekoliko zlatara u Beogradu i to zlato je posebnim kanalima prebaceno Hrvatima. Primopredaji je prisustvovao tadasnji tajnik HDZ-a Zdenko Mijak i o tome obavestio regionalnog sefa policije Josipa Kira u Osijeku. Medjutim, neplanirano nekome u Beogradu isplaceno je na ruke 300.000 maraka, pa je Kir poveo istragu oko toga. Zatrazio je pismeno objasnjenje od izvesnog „Gavrana“, a „Gavran“ je odgovorio da je nalog o isplati dobio od „Lisice“ i upozorio Kira da cuti o celoj stvari.

  To pismo hrvatskog obavestajca Gavrana doslovce glasi:

  „Uvazeni gospodine Kir,

  povodom Vasih optuzbi da si priustujem nekontrolirano rasipanje novca, dajuci tisuce i tisuce maraka kriminalcima na ruke i bez ikakve potvrde, ubijedjen sam da niste informirani ili to ne kanite biti. Tocno je da sam si priustio nesto slicno, ali po sifriranoj zapovjedi od Lisice. Tih 300 tisuca maraka primili su ljudi naseg covjeka u Bgd, za usluge pocinjene 9. ozujka.

  Vi nedvojbeno znate da „vojvoda“ radi za nas i da su nam njegovi ljudi isporucili zlata i ostalih dragocjenosti opljackanih na dan demonstracija u pet puta visoj vrijednosti od nagrade koju su dobili. Unatoc tome, neodgovornim izjavama dovodite operaciju u opasnost.

  Molim Vas da Vase zbire u mom stabu usutkate i za sve u vezi sa ovim izvolite se obratiti Lisici.

  Za dom spreman.

  Vinkovci, 2. travanj 1991. godine“.

  U svojstvu potpredsednika Srpske radikalne stranke, Vojin Vuletic trazi objasnjenje od Seselja da li se, mozda, to pismo odnosi na njega. Vojin Vuletic, tom prilikom, takodje trazi od Seselja da mu objasni jos jednu misterioznu cinjenicu. Naime, u jeku vec krvavoga rata izmedju Srba i Hrvata, u leto 1991. godine, ustaske paravojne jedinice bile su zarobile Seselja. Odusevljeno je javljeno Zagrebu kako je uhvacena krupna zverka, ali je iz Zagreba smesta nalozeno da se Seselj pusti. Vuleticu je ovo bilo veoma sumnjivo i trazio je od Seselja objasnjenje. Posto objasnjenje nije dobio, napustio je demonstrativno stranku i ubrzo potom naprasno umro.

  HRVATSKO PREZIME

  U svojstvu predsednika Srpske radikalne stranke, Vojislav Seselj u martu 1992. godine odlazi u Madrid, na sastanak sa jednim probisvetom, izvesnim Dolgorukim, kome je tada ponudio krunu Nemanjica i Karadjordjevica. Seselj je, naime, u to vreme bio vatreni monarhista.

  Organizator ove Seseljeve posete i njegov pratilac tokom celog boravka u Madridu bila je gospodja Mirjana Zelen-Maksa, najbliza savetnica hrvatskog predsednika Franje Tudjmana. U tom momentu Hrvatska je vec bila narodno priznata, a rat u Srpskoj Krajini je besneo. Mirjana Zelen-Maksa, Tudjmanova savetnica, je ta koja organizuje i Seseljevo uclanjenje u jednu katolicku masonsku lozu u Spaniji. O svemu ovome opsirno je izvestavala i stampa.

  Kao sto je poznato, podigla se bila i velika prasina u Skupstini Srbije i otvoreno su iznosene sumnje da je Vojislav Seselj hrvatski covek u Beogradu. Na te sumnje, Seselj preko jednog svog clana u Srpskoj akademiji nauka obezbedjuje uverenje da je on Srbin. Akademija nauka nije medjutim ni maticni ured, ni crkva. Rodni list izdaju maticari i svestenici, a ne akademici. Postavlja se pitanje: zasto Seselj nije pokazao pred Skupstinom ni rodni list, niti krstenicu.

  Pre dolaska Josipa Broza u Srbiju prezimena Broz nije bilo u Srbiji. Neka Vojislav Seselj navede jednog jedinog rodjaka u Srbiji. On je, koliko znamo, jedini Seselj u Srbiji. Telefonski imenici Zagreba, Osijeka, Zadra, Sibenika, Splita, puni su prezimena Seselj. Spomenucemo samo neke od njih: Stanislava Seselj, ulica Josipa Duvacica 9, Zagreb; Stjepan Seselj, ulica Lea Rukavine 4, Zagreb; Vlatko Seselj, ulica Subiceva 62, Zagreb; Marija Seselj, ulica Maslariceva 6, Zagreb; Kresimir Seselj, Ludvetov brijeg 16, Rijeka; Vlado Seselj, Save Jugobujkove 12, Rijeka; Fabijan Seselj, ulica Slobodana Macure 20 d, Zadar; Franjo Seselj, ulica Josipa Kolanovica 4, Zadar; Marijana Seselj, ulica Rivnica 4, Zadar; Romano Seselj, Velebitska 16, Zadar; Tomislav Seselj, ulica Branimirova obala 2/10, Split; Branka Seselj, ulica S. Koncarevica 2, Zadar; Ivan Seselj, Put Murvice 39, Zadar; Marija Seselj, Slobana Macure 20 d, Zadar; Rade Seselj, I. Milutinovica 1d, Zadar …

  Svi ovi Seselji su Hrvati i katolici i ne spore svoje rodjacke veze sa „cetnickim vojvodom“ Seseljem u Srbiji.

  Seselj je za Srbiju koja ce se graniciti sa Nemackom. Hoce da posle svega, ovo srpske omladine gurne u rat sa NATO-paktom, toboze sa ciljem da protegne nase drzavne granice do nemackih drzavnih granica. Krije od Srbije da je rodno mesto njegovoga oca samo dvadesetak kilometara daleko od Trebinja, u Hercegovini, pod vlascu Hrvata. Ne moze da od Hrvata oslobodi svoje selo, a hoce da srpska omladina gine za zajednicke granice Srbije i Nemacke.“

  • @ Opet još malo o Š.,
   Ја сам запрепашћен и изненађен колико си папира потрошио а то ниси жалио уопште.
   Уосталом, захвалан сам ти што си нас упозорио да Шешељ има намеру да нас опет посвађа са НАТО пактом.

  • @ Opet još malo o Š.,
   Перуне, ти ли си?

 8. ___________________________kosovac,muko isosova.Dosta si lizao bulju-prdekansku iz neznanja,nisi ti kriv,kriva je skola koja je bila daleko i ovce sto ti“pojedose knjige'“SESELJ JE USTASA,IZDRKOTINA DB-sfrj-ot.Nikad nije pomenuo“TATU“______________ZNACI KOPILAN,BUDALO.CUTANJE JE ZLATO______________srbine…!!!!!??????????????????????????????????????.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Шћепан Мали и тајна безакоња или како да останемо у завету

БЕЗАКОЊЕ У СРБИЈИ Живимо у држави у којој је могуће да се ...

Киша (Фото: Thinkstock)

Према прогнози киша неће падати само један дан

Београд – Време у Србији ће бити облачно с кишом и јачим ...