(Фото: Васељенска ТВ)
(Фото: Васељенска ТВ)

Како да се решите смрада дуванског дима

Београд – Једноставни трикови који ће вам помоћи да уклоните мирис дуванског дима који се увукао у намештај, завесе, аутомобил…

Најједноставније је, наравно, да просто престанете да пушите. И најмање вероватно, такође. Друга опција је да пушите на тераси или поред отвореног прозора, али људи обично постану спремни да се толико цимају тек кад добију дете, а ако то још није случај, ево шта вам преостаје.

Смрад дуванског дима који се увуче у ствари, зидове и намештај је ноћна мора, чак и за пушаче, а о непушачима да и не говоримо. Али, постоји неколико ефикасних трикова који вам могу помоћи да га се решите, пише „Мирор“.

Сода бикарбона

Поспите соду бикарбону по тапацираном намештају и теписима и оставите је да делује преко ноћи. Она ће упити смрад дима, али и друге непријатне мирисе, па следећег дана само добро усисајте намештај и тепихе. Ако се дувански дим и даље осећа, поновите поступак.

Амонијак

Зидове можете третирати амонијаком помешаним с водом или неким средством за чишћење на бази амонијака. Ове делове просторија често занемаримо, али се највише дима таложи управо ту. Ако ово не помогне… не гине вам кречење.

Сирће

Сирће нема пријатан мирис, али на срећу смрад сирћета релативно брзо изветри. Ако вам одећа и украсни јастучићи смрде на дувански дим, у посуду с врелом водом додајте шољу сирћета и ставите је испод сталка за сушење веша на који се окачили „надимљену“ одећу. Наравно, мање комаде гардеробе ћете опрати, али ово није лош метод за капуте, дебље јакне и слично. Сирће може да помогне и у неутралисању дуванског дима из просторија. Довољно је да сипате сирће у плиће посуде, и распоредите их по кући.

Угаљ

Чинијице напуњене комадићима угља распоредите по просторијама у којима се осећа смрад дуванског дима. После пар дана, угаљ би требало да „извуче“ непријатан мирис из простора.

Јабуке

Јабуке могу да помогну ако ситуација није превише „драматична“. Ако сте имали госте, и задимили сте просторију, пресеците јабуке на пола и распоредите их по соби. Требало би ускоро да неутралишу непријатан мирис.

Парочистачи

Ако ништа од овога не помогне, зидове, подове и намештај очистите парочистачем. Дубинско чишћење ће извући и смрад цигарета.

И, не заборавите да редовно перете филтере клима уређаја, пошто се и у њима задржавају непријатни мириси.

Мондо

један коментар

 1. Vrlo lako-
  1.Prestanite da pusite
  2.Okrecite kucu/stan
  3.Operite zavese
  4.Pobrisite celu kucu/stan sredstvima za ciscenje,izluftirajte namestaj,operite navlake sa kreveta i stolica.
  5.Ne palite cigaretu vise nikada
  Eto,to bi bilo to,stan cist i mirise a vi zdravi jos na sve to ustedeli novac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(фото:Shutterstock)

Шта све доводи до појаве мољаца: Спречите штеточине да вам не униште гардеробу!

Прошлог априла и маја број клијената који су назвали британску службу за ...

Крпељ (Фото: Новости)

Добро је знати: Како да уклоните крпеља уз помоћ обичне солиобро је знати

Каквим само триковима не прибегавамо да бисмо се отарасили крпеља. Неко маже ...