(фото:РТРС)

„Кокошка“ се кандидовала на изборима (фото)

Будимпешта-Гласачи широм света имају све мање поверења у своје политичке представнике – људе – па је најлогичније да се на изборима кандидује – кокошка. Тако резонује мађарска странка названа „Странка дворепог пса“, основана 2006. у Сегедину, која је на овим изборима представила кандидата обученог од главе до пете у костим кокошке.

 

Јозеф Тиши-Рацс, кандидат странке, већ се озбиљно „залауфао“ па обилази скупове и разговара с грађанима, стално обучен у кокошије одело.

„Ми смо најозбиљнија странка у мађарској историји. Мислим да су људи изгубили поверење у људске политичаре, па је разумно претпоставити да ће поверовати кокошки или, рецимо, псу“, рекао је кокошји кандидат новинарима.

Странка је, иначе, име добила по махању репа којим пси изражавају да су сретни. А с обзиром да је у њиховој странци, кажу, јако пуно весеља, онда су странку назвали по два псећа репа.

Кокошка је без проблема прикупила 500 потписа потребних како би се кандидовала на априлским изборима у регији Гyор-Мосон-Сопрон.

Занимљива су и његова предизборна обећања, која одушевљавају присталице. Тако ће чим дође на власт купити нову фотељу јер му садашња премијерска фотеља не делује довољно удобно. Најављује и бродски саобраћај кроз центар града, али из себичних разлога, јер „жели подморницом стићи до куће након радног дана и одморити у џакузију“.

Странка жели уништити демократију јер су „људи ионако уморни од ње“. Уместо ње, утемељио би „кратократију“ у којој не би крали само политичке вође, већ би „красти могао свако, односно чак и свакодневни радни људи“.

 

 

 

РТРС/Независне новине

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Гранични прелаз Шпиљани између Србије и Црне Горе (архивска фотографија)

Срби неће моћи колима на море?

Уколико кренете на годишњи одмор аутомобилом – можете у иностранству остати без ...

Црна Гора: Вијоре се заставе Велике Албаније (видео)

Подгорица-Само два дана пред почетак изборне ћутње Плавом су се могле видети ...