Миодраг Костић (Фото: Б92)
Миодраг Костић (Фото: Б92)

Коле ГМО дели масовне отказе радницима у банкама које је преузео

Београд-У процесу припајања Јубанке власничкој АИК банци, око 800 људи остаће без посла. Мало мање од половине тог броја је отказе већ добило до 30. јуна, а остали ће се са банком „раздужити“ 22. децембра, када се оконча припајање.

„На нивоу целе Србије, од запослених у некадашњој Алфа банци а садашњој Јубанци, остаће свега стотинак људи“– наводи извор „Новости“, који банку треба да напусти у „другој тури“.

Према званичним подацима из завршних рачуна, Јубанка је на крају 2016. године имала 924 запослених. Банку, под тадашњим именом Алфа банка, у грчком власништву, почетком године купила је управо АИК банка, чији је власник компанија у саставу „МК групе“ Миодрага Костића.

Јубанка ће званично бити припојена АИК банци 24. децембра. Претходно, током 23. и 24. децембра у дане викенда обавиће се пренос података између ове две банке.

„Пословнице Јубанке наставиће да послују углавном у градовима и местима где је зграда била у банчином власништву, пошто то не повећава трошкове. Наравно, крајем децембра промениће име у АИК банка“ – наводи наш извор.

Према добијеним сазнањима, и сами запослени у АИК банци давали су отказе, па се део људства из Алфа банке, односно Јубанке, пребацивао у АИК.

„Закључно са 31. јулом 2017. године, у банкарском сектору Србије је укупно 494 мање запослених у односу на крај прошле године“ – речено је, за „Новости“, у Народној банци Србије. – Код 15 банака забележено је повећање укупног броја запослених за 234, а код 13 смањење за 728 људи. Код две банке број запослених у односу на крај 2016. године је непромењен.

Према подацима НБС, Јубанка је од краја 2016. године закључно са јулом 2017. године смањила укупан број запослених за 318. Међутим, како напомињу у НБС, на основу извештаја које банке достављају Народној банци Србије може се пратити само промена стања броја запослених у банкама.

„НБС не располаже прецизним подацима о томе колико је особа запослено, а колико њих је престало да ради у банкарском сектору по разним основама“ – истичу у НБС.

ПРОДАЈА КРЕДИТА

Стамбени и кеш кредити грађана, као и дуг по кредитним картицама, клијенти Јубанке убудуће ће отплаћивати Сосијете женерал банци. То је резултат уговора о уступању потраживања од грађана, које су потписале ове две банке.

 

Новости

2 коментара

  1. Nosaci kovcega haraju kao tudji kurircici.Ovaj je mbio svercer farmeica i cementa iz BEOCINA DOK NIJE UPOznao Zute…

  2. Ovo đubre mrčogorsko vratiti u vukojebinu odakle je ispuzalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Pixabay)

Хрвати поново уцењују а ево шта сад траже!

Загреб – Саборски заступник владајућег ХДЗ, Миро Ковач, изјавио је у Книну ...

Без јаке индустрије иде тешко: детаљ из производње "ИМПОЛ-Севал" - Севојно (Фото: Политика)

Лажна режимска бајка о реиндустријализацији

Београд – Индустрија у српском и немачком БДП-у учествује са 25 одсто. ...