Миодраг Костић (Фото: Танјуг)
Миодраг Костић (Фото: Танјуг)

Костић газда српског аграра

Београд – Бизнисмен Миодраг Костић, од пре неколико недеља, богатији је за још једну компанију. Како су „Новости“ у понедељак ексклузивно објавиле, „МК група“ постала је већински власник „Викторија групе“, што су након нашег сазнања потврдиле обе компаније. А, како кажу у „МК групи“, започет је и процес преузимања банкарских кредитних потраживања према чланицама „Викторија групе“.

Са кредиторима „Викторија групе“ потписан је уговор о преузимању кредита чланица ове компаније и очекује се да ће тај процес бити окончан у најскријем року, наводи се у саопштењу компаније „МК група“.

„Заинтересованост за преузимање потраживања од кредитора „Викторије“ представља пословну прилику за даљи развој обе компаније и читавог српског аграра, као и вишеструку корист за све укључене стране у овом процесу“,  казао је Душан Радичевић, директор „МК групе“.

Биографија компаније „МК група“ је позамашна, нарочито када је реч о аграру. Она послује, како се наводи, у више од 70 општина у Србији. Пољопривредом се бави последњих 35 година, па представља једну од највећих компанија, у овом сектору, у југоисточној Европи. Обрађује 30.000 хектара. Само је приход од аграра 600 милиона евра.

„Од 2015. године проширили смо пословање на Словенију, Хрватску и Црну Гору“,  наводи се у саопштењу „МК групе“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Предлог Председнику Србиjе Г-дину Вучићу, Председнику Републике Српске Г- дину Додику, Његовоj Светости Патриjарху Српском Иринejу, Председнику Сан-у Г-дину Костићу те српскоj jавности

„Осим аграра, улаже се у хотелијерство, туризам и банкарство. „МК група“ одлучила се за преузимање банкарских потраживања према чланицама „Викторије“ имајући у виду са једне стране своју стратешку опредељеност за даља улагања у област пољопривреде и, с друге, потенцијал „Викторија групе“ да уз здрав бизнис модел и финансијску консолидацију остварује добре резултате на домаћем и иностраном тржишту.“

С друге стране, „Викторија група“ једна је од највећих агробизнис компанија у Србији. У МК кажу да њихова „нова“ компанија сарађује са више од 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредника. Запошљава више од 1.300 људи у компанијама које су њене чланице. То су – „Сојапротеин“, „Викторија оил“, „Викторија логистик“, Лука „Бачка Паланка“, Ветеринарски завод Суботица, СП лабораторија и „Риботекс“. Компанија је од оснивања инвестирала 260 милиона евра у капацитете и модернизацију фабрика, а производе од соје и сунцокрета извози у више од 60 земаља широм света. Лане је извезла робу вредну 178 милиона евра.

Репрограми кредита

„Компанија „Викторија група“ је од 2014. године у процесу финансијског реструктурирања и репрограма отплате кредита, уз спровођење интерних мера оптимизације пословања, истичу у „МК групи“. Досадашњи већински власник „Викторија групе“ Милија Бабовић задржаће мањи пакет акција“

Новости

9 коментара

 1. Kazu da je pravi vlasnik bila Djindjiceva udovica

 2. Lopurda koja ce sve do poslednje pare vratiti gradjanima Srbije oteto a on i njegova porodica ce za prevaspitavanje malo ziveti hraneci se iz kontejnera narednih 10 godina – to ce mu biti izrecena kazna a zivece u karton naselju.Mislite da sam lud – e pa zivi bili pa videli dolaskom Velikog Straha sve ce se ovo stvariti i svi lopovi ce dobiti svoj krst i jaram oko vrata

 3. Процес прављења кметова у пољопривреди и робова у индустрији у режији кримоса на и око власти се захуктава. Кад ови лешинари заврше са Србијом зваће се Мафијашка (г)рупа.

 4. Sve što je bilo Milana Beka sada su uzeli šljameri a najvrednije je uzeo ona gnjida soroš i to IMLEK,Bambi,Mnjaz Miiloš ,Suboticka mlekara.Sve što je imao koštuničin tajkun Drakulić sada su uzeli šljamerički fondovi RC2 i drugi a to su fabrika kabblova,valjaonica sevojno,cela žitomlinska industrija.Sada šljameristička gamad su našla ovog jadnika da preko njega otimaju po Srbiji .Sve što ima ovaj jadniik je našeg okupatora i USA.Čak siu ta šljamerićka gamad pustila priču da je udovica DJindjićeva uzela neke kompanije,pa to je smešno i apsurdno,.Pljačkaška organizacija koja je nastanjena u americi ima taj princip otimanja kompanija po celom svetu

 5. Да, да, са овим „газдом“ је почео ЛОПОВСКИ ПИР И ОПШТА ОТИМАЧИНА СВЕГА ШТО ЈЕ ВРЕДНО У СРБИЈИ. После тог „газде“ Србија постаје најгоре МАФИЈАШКО СТЕЦИШТЕ у Европи, а држава Србија дефинитивно пропада.

  • Црвена братија је знала колико је, бивша нам држава била јака и богата, па су њеним распадом измислили ове протуве без карактера и морала да глуме „Тајкуне“ и „Успешне бизнисмене“, да би рашчерупали све што се може рашчерупати.
   Уосталом тако њихов криминални удбашки систем и функционише.
   Избаце ове идиоте без основне школе и троше њихове фаце, а они су заправо прави власници свих фирми у Србији, тачније они и њихове газде са Запада, али ми никад нећемо сазнати ко су ти људи, пошто су они дубоко у сенци.Као што је Небојша Јеврић говорио, то су људи који су непознати јавности и живе на неким викендицама поред Дунава и гаје пчеле и руководе нашим судбинама.
   Политичари, тајкуни, криминалци, добар део интелигенције, естрада, државни апарат, све је под њиховом контролом, цео тај Матрикс у ком ми функционишемо.
   Лично знам да је овај имбецил са слике, 90-их година, продавао кокице и дрогу по улицама Врбаса и да је ту заврбован од стране службе, само толико.

 6. 20.000 Eur/Ha ?! Koka ili marihuana?

 7. Он је увозник ГМО ОТРОВА У СРБИЈУ а неможе још дуго да траје анархија да би се овако наопако радило у СРБИЈИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...