(фото:Санџак прес)

Краљ Петар је ослободио Пљевља, наш град је требао да уђе у састав Краљевине Србије: Реакција на иницијативу о преименовању улице

Пљевља-Реакција на прихватање Мирка Ђачића, предсједника општине Пљевља, иницијативе да улица Краља Петра промјени назив у улица 21.маја.

 

Пљевља: Председник општине хоће да мења улицу Краља Петра

Занимљив је пут Мирка Ђачића, познатог радикала са пљевљаских барикада и познатог буковичког митраљесца, који је деведесетих година, када су челници ЛСЦГ долазили у Пљевља, кроз бијесни шкргут зуба говорио Пљевљацима: Шта ће црногорска странка у српским Пљевљима?

Данас тај исти Ђачић, уз помоћ фантомске и удбашке НВО из Никшића, жели да најзначајнију улицу у Пљевљима која носи име ослободиоца нашег града, краља Петра Првог Карађорђевића, промјени у улицу 21.маја, датума о ком су се Пљевљаци јасно изјаснили 2006.године, када је незапамћеном крађом створена Ђукановићева приватна држава.

Пљевља је ослободила 1912.године војска Краљевине Србије, чији је главнокомандујући био управо краљ Петар, и наш град требао је да уђе у састав Краљевине Србије али је тада процјењено да је кршевитој и неплодној Црној Гори, као такође српској држави, за даљи економски развој корисно да има један такав град у свом саставу.

Побједом на изборима нећемо дозволити да се ова промјена деси, и спремни смо да бранимо улицу Краља Петра онако како је и његова војска бранила и ослободила Пљевља од Турака.

Пљевља би вољела да чују, пошто је став наше коалиције јасан, шта о овом питању мисле они политичари који су 2006.године гласали за независну Црну Гору попут Дритана Абазовића, Марка Милачића, Ранка Кривокапића и других суверениста који су 21.маја заокружили ДА на референдуму.

 

Милан Лекић,Носилац листе НСД-СНП-ПЗП ,,Да Пљевљима сване“/Пв новине

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Новости)

Бујановац: Карађорђев трг постаје Скендербегов?

Бујановац – Да ли домаћи властодржци имају више нафлежност на југу Србије, ...

Живојин Балугџић,Тодор Стефановић Виловски (Фото: Новости)

Срби, шпијуни бечког двора

Београд – Стварни живот великих шпијуна заправо је много занимљивији од оних ...