(фото:ИН4С)

Лажни саудијски принц пао због сланине

Вашингтон-Америчког преваранта, који се око 30 година представљао као саудијски принц, издала је његова љубав према сланини, пише „Дејли мејл“.

Од кога је саудијски краљ добио миг кад је Катару запретио ратом — због С-400

Ентони Жињак се родио у Колумбији, али га је усвојила америчка породица и одрастао је у САД. За преваре је био осуђен 2008. године, јер је нанео штету хотелу и неколицини компанија у висини од 10 хиљада долара. Већ тада се представљао као принц и варао околину.

Током процеса је откривено да је мушкарац манипулисао људима од 1991. године уз помоћ лажног идентитета. Он је већ тада имао пентхаус у Мајамију и велики број раскошних аутомобила. У овом случају је одлучено да буде ослобођен уз кауцију, преноси Спутњик.

Последња епизода која је довела до суда десила се у марту 2017. године. Један од запослених код Жињака се повезао са америчким предузимачем Џефријем Сафером. Он га је обавестио да наследни принц Саудијске Арабије жели да уложи у летовалиште Саферта 440 милиона долара.

Американац је поверовао и позвао принца у госте. Преварант је дошао у најновијем ферарију са дипломатским таблицама (купљеним на Ибеју). У августу је сам Сафер боравио у пентхаусу Жињака. За време тог сусрета „принц“ је показао лажно писмо банке Дубаија која гарантује 600 милиона долара.

Истог месеца они су се срели у Аспену. Тамо је Сафер по први пут осетио да нешто није у реду. Он је приметио да инвеститор из муслиманске земље једе свињетину. Инвеститор је затражио од службе безбедности да провери преваранта и он је одмах био откривен.

Након жалбе Сафера, полиција Флориде је покренула сопствени истрагу. У новембру 2017. године Жињак је ухапшен на аеродрому на који је дошао под лажним именом. У његовом пентхаусу пронађене су визиткарте са различитим именима, лажни дипломатски бројеви, кредитне картице, хиљаде долара.

ИН4С

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Тако то раде Руси: Погледајте како руска полиција хапси содомите

Санкт Петербург-Руска полиција ухапсила је током викенда 30 активиста ЛГБТ у Санкт ...

(Фото: Tanjug/AP)

„Гурате нос где вам није место“: Саудијци прете новим 9/11?

Ријад – Група из Саудијске Арабије објавила је фотографију на којој авион ...