(Фото: Shutterstock)
(Фото: Shutterstock)

Лечите се црним луком

Бели лук се можда сматра природним антибиотиком број један, међутим, ни црни лук не треба потцењивати. Никако!

Стручњаци се слажу да постоје неке болести и стања која можете излечити само црним луком, без употребе других лекова. Ево четири жестока разлога због којих треба увек да га имате у шпајзу.

Запушене уши

Церумен у уху штити од инфекција, али ако га је превише уши могу да се запуше, чак и да боле. Е сад, чујте ово: лук скувајте, једно ребро ставите у ухо, само немојте да гурате дубоко у ушни канал. Преноћите са луком у уху. Његови сокови ће размекшати церумен, а ви ћете га уклонити без имало муке.

Опекотине

Ако је печење, кување или пеглање део ваше свакодневице, онда сигурно знате шта су опекотине. Преполовите лук, ставите га на опекотину и бол ће нестати.

Висока температура

Сигурно се сећате како вам је бака кад сте били мали гурала лук у чарапе кад сте били болесни? Да, то је одличан природни начин да скинете температуру. Пробајте следећи пут! Следећи пут? Упс… Надамо се да се да ипак нећете морати!

Детоксикација

Најбоље смо оставили за крај. Сирови црни лук одличан је савезник у избацивању отрова из организма, а сигурни смо да је детоксикација црним луком и најјефтинија. Нема разлога да не пробате!

Ало

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*