(Фото: АФП)
(Фото: АФП)

Мало им је Хаг: Хрватска и даље суди Младићу

Загреб – Хрватско Државно тужилаштво објавило је данас да је против Ратка Младића у Хрватској од 1991. донесена једна пресуда од двадесет година због ратног злочина над цивилима на подручју Шибеника.

У одсуству му се суди и за минирање бране Перућа, а жупанијска тужилаштва још воде истраге због ракетирања цивилних циљева у Славонији и на задарском подручју, преноси Хина.

Наводи се да је, према подацима које је хрватско Државно тужилаштво објавило на сајту, пресуда од двадесет година Младићу донета још 26. августа 1991. на шибенском суду.

Хина наводи да се под оптужницом тужилаштва у Сплиту Младићу у одсуству суди за планирање и организовање рушења бране и хидроелектране Перућа „са циљем потпуног потапања свих настањених места низводно од бране и реке Цетине и то Сиња, Триља и Омиша са више од 50.000 становника“.

Наводи се да се истрага против Младића води у осијечком Жупанијском државном тужилаштву због ракетирања пожешког и ђаковачког подручја касетним бомбама од августа до октобра 1995. а у задарском због напада на Задар, Земуник Доњи, Поседарје, Придрагу, Суховаре, Рупаљ, Галовац и Кали.

Хашки трибунал јуче је Младићу изрекао првостепену доживотну казну затвора.

Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Танјуг/АП)

У Загребу обављена идентификација 20 српских жртава

Загреб – После годину дана паузе, данас је у Заводу за судску ...

Сбербанка (Фото: Sputnik/ Александр Демьянчук)

Чији ће бити нови Агрокор?

Загреб / Београд – Руске Сбербанк и ВТБ имаће више од 40%, ...