Небојша Медојевић (Фото: Вијести)
Небојша Медојевић (Фото: Вијести)

Медојевић: Беба Поповић је хтео да ликвидира лидере опозиције

Подгорица – Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић оптужио је Владимира Бебу Поповића за припрему убиства лидера опозиције у Црној Гори.

„Пред изборе 16. октобра прошле године, након делиријума изазваног прекомерном употребом кокаина, заједно с Милом Ђукановићем, Беба Поповић је дошао на идеју да ликвидира лидере Демократског фронта. Чак се чула и реченица: „Ако може Ердоган да то уради у Турској, који је мање чинио Америци него ти, што то ти не би могао да учиниш у Црној Гори, а онда си решио проблем, онда ти одлучујеш кад ћеш да се повучеш и под којим условима““,  рекао је Медојевић у интервјуу једном интернет порталу.

План ердоганизације Црне Горе укључивао је изазивање сукоба, ликвидацију предводника опозиције, забрану Демократског фронта и увођење ванредног стања.

„Беба Поповић се залагао да се забрани Демократски фронт и побију његови лидери. Планирано је да они убаце своје агенте да испровоцирају сукобе с полицијом, онда би било уведено ванредно стање и побијени лидери Демогратског фронта. Информације о томе шта се спрема добили смо од људи из Националне службе безбедности, од патриота који нису хтели да учествују у ликвидацији лидера ДФ. Десетак дана пре избора, кад смо то сазнали, позвали смо људе да се не окупаљају. Тако смо избегли провокације и, практично, спасли себи животе. Поповић је желео да се уведе ванредно стање, то би му омогућило да он одлучује о хапшењу и злостављању људи и да преко обавештајних служби управља државом. У том тренутку се та идеја није допала западним структурама и оне су престале да подржавају Бебу Поповића. Црну Гору је напустио по налогу својих шефова, највероватније из Лондона, јер је прешао границе допуштених црних операција и злоупотреба. Због тог плана Ђукановић није премијер. Још нису били проглашени резултати избора у Црној Гори а Ђукановић је рекао да неће бити премијер, што је, очигледно, последица неке међународне интервенције. Модел ердоганизације допао би се многима на Балкану, Вучићу првом. Модел демократије без опозиције прихватиле би многе балканске аутократе, али то није концепт иза кога стоје Европска унија, Велика Британија и САД.“

Медојевић је објаснио и разлог који је навео Ђукановића и Поповића да крену у коначни обрачун с Демократским фронтом.

„Кад би могао да направи дил са Демократским фронтом, да му дамо имунитет од кривичног гоњења и да не дирамо његове милијарде, он би сутра напустио политику. Неке друге опозиционе партије то би прихватиле, али не и ми, зато нас овако напада. Огромна балканска конфедерација организованог криминала почива на томе да Ђукановић остане на власти, он је њен ослонац. Вучић не може да преузме ту улогу, иако брзо учи и повећава амбиције он то не уме и нема храбрости. Беба Поповић признаје да је и Ђукановићев и Вучићев саветник. Он је консиљере криминалне конфедерације која управља Балканом, контролише медије, успоставља директну комуникацију међу обавештајним службама и води „црне операције“, ликвидације неистомишљеника и опасних сведока. Беба Поповић није опасан сам по себи, него због позиције коју има и због заштите коју му годинама пружају британске обавештајне структуре. Он представља заиста озбиљну опасност за политичку стабилност и развој демократије“,  истакао је Медојевић и подсетио на генезу зла које Владимир Поповић годинама шири у Србији и Црној Гори:

„Још 2001. године мој пријатељ Миле Исаков ми је говорио да имају озбиљан проблем са Бебом Поповићем, да он практично води владу Србије с позиције шефа Бироа за информације, да уваљује Зорана Ђинђића у везе са озбиљном мафијом, да заједно са Зораном Јањушевићем има приватни центар за прислушкивање, који су донели из Републике Српске и монтирали у неке хангаре у Луци Београд, да прислушкују политичаре, војни врх, бизнисмене, скупљају податке. Временом, Ђинђић је схватио да је Беба Поповић копча између владе, криминалаца, безбедносних служби и медија. На ту улогу указао је и Јовица Станишић. Без обзира шта ја мислио о њему, он је најуспешнији, најјачи и најбољи обавештајац којег су икад имале Србија и Црна Гора. Дан после убиства Ђинђића, кад је саслушаван, рекао је да око тог злочина треба саслушати Бебу Поповића и да би једна добра полицијска истрага – мислећи, вероватно, кад би га мало стегнули – донела одговоре о многим убиствима у Србији откако је ДОС преузео власт. Јовици Станишићу треба веровати у том професионалном смислу, јер се ради о званичној изјави датој полицији, а не некој медијској спекулацији. Као професионалац, Станишић је тврдио да је Беба Поповић агент МИ6. Велика Британија преко своје тајне службе никад није напуштала Балкан, она овде има своје интересе, због тога Беба Поповић све ове године има заштиту, нико га не хапси, нико га не позива на одговорност.“

Медојевић тврди да Поповић повремено долази у Црну Гору, али да више није активан као пре. Нажалост, црне операције против опозиције и ретких слободних медија сад води у Србији, штитећи интересе Александра Вучића.

Извор

један коментар

  1. Konobar je jedno od najuticajnijih zanimanja u ex-Yu prostoru. Konobar Gotovina, kaplar Legije stranaca, i osuđivani razbojnik i lopov, postao je general tzv. Hrvatske vojske i katoličko-jeretička ikona. Konobar Beba, „lakirana bubašvaba“ nametnuo se Milu za spin-majstora. Koga je Beba Popović savetovao taj je u groblu završio!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ћирилицом смо утемељени у трајању

Поштована госпођо Латковић, Опростите, најпре, што Вам се обраћам ћирилицом и наносим ...

Графити испред Вучићевог кабинета: „Ово није земља педера“ и „Децу вам не дамо“

Београд-У Пионирском парку, који се налази између зграда Старог двора – данас ...