Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Танјуг)
Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Медојевић: Ђукановићу и Вучићу власт важнија од интереса народа и државе

Подгорица-Председнику Црне Горе Милу Ђукановићу и председнику Србије Александру Вучићу власт је важнија од интереса народа и државе, казао је лидер Покрета за промјене и члан Председништва ДФ-а Небојша Медојевић.

 

Медојевић: Беба Поповић је хтео да ликвидира лидере опозиције

Он је на својој фејсбук страници написао да овакво вођење државе не може још дуго да траје без социјалних потреса.

„Обе Владе превелику јавну потрошњу компензују високим порезима и акцизама и екслозијом спољњег дуга. Таква политика финасирања дефицита је неодржива и на средњи рок, а камоли на дужи рок. Преваљивати финасирање скупе државе са прекобројним бирократским апаратом који се стално увећава партијским ухљебима не може дуго да траје без социјалних потреса„, нагласио је функционер ДФ-а.

Појашњава и да Влада Црне Горе троши за зараде у јавном сектору невероватних 12% БДП што је много више од просека земаља у развоју и региону које тросе 8-9% БДП.

„Влада Црне Горе мора да се задужи ове године 500 милиона евра кроз емитовање обвезница, али за успех те емисије је потребна гаранција ММФ-а. ММФ тражи да се смање плате и пензије и повећају порези и акцизе и, уведе посебан порез на CO2. Влада не сме да отпушта прекобројне из администрације јер су то све гласачи владајућих странака. Владе и Црне Горе и Србије су се нашле у ђавољем кругу лоших решења јер нема доброг рјешења и за државу и за партије на власти“, казао је Медојевић.

Најсиромашнији се не буне јер зависе од режима и њихове милостиње

„Најсиромашнији слојеви се не буне јер су доведени у робовски положај и зависе од режима и њихове милостиње. Буни се средњи сталеж који разуме куда државе воде Ђукановић и Вучић. Наставак праћења инструкција ММФ-а ови обе државе ка грчком сценарију тј. радикалним мерама штедње и кресања плата и пензија. То ће додатно водити у рецесију и у социјалне бунтове“, напоменуо је лидер ПзП-а и истакао:

„Ако томе додамо оштре поделе између опозиције и власти у обе земље, прогон ДФ-а у Црној Гори и притисак САД на Вучића да призна независност КиМ, све мирише на врелу јесен, дестабилизацију и хаотична дешавања“.

Наглашава да „ни код Ђукановића а још мање код Вучића не постоји свест да позову опозицију на дијалог и тражење консензуза око минимума националних интереса“.

„Власт је и једном и другом важнија од интереса народа и државе“, истиче Медојевић.

Ко подржи Душка – или је сарадник УДБА-е или агент САД

Један од лидера ДФ-а казао је и да Амбасада САД има план да „сви њени играчи у Црној Гори“ подрже премијера Душка Марковића.

„Ко од опозиције, НВО, медија подржи Душка, јасно је да се ради или о сарадницима Душкове УДБА-е или о агентима САД“, упозорио је Медојевић и закључио:

„За Демократски фронт и Душко и Мило су једнаки злочинци, одговорни за пљачку државе, пропаст и издају народа“.

 

 

ИН4С

 

 

 

један коментар

  1. Ko još sluša Medojevića?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...