Дмитриј Медведев (Фото: Ројтерс)
Дмитриј Медведев (Фото: Ројтерс)

Медведев: Санкције Русији попут објаве економског рата, мораћемо да одговоримо

Москва – Могуће пооштравање америчких економских санкција Русији може се тумачити као објава економског рата на коју се мора одговорити свим могућим економским, политичким и другим средствима, изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

На питање новинара какве би санкције могле да буду уведене Русији у будућности и како ће то утицати на руску економију, Медведев је током посете резервату Кронотски, на руском полуострву Камчатка, рекао да не жели да коментарише преговоре о будућим санкцијама, али је додао да би мере попут забране банкарских активности могле да се протумаче као објава економског рата.

„А на тај рат мораћемо да одговоримо – економским, политичким, а ако треба и другим средствима“, рекао је премијер Русије, пренела је агенција ТаСС.

Говорећи о санкцијама које су на снази, Медведев је рекао да је циљ таквих мера да се „ограничи моћ“ Русије, како би се „уклонила са листе моћних ривала у међународној арени“, иако је њихово увођење образложено политичким разлозима.

Стејт департмент је претходно саопштио да САД уводе нове санкције Русији због коришћења хемијског оружја у покушају убиства бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке у марту у Великој Британији. Санкције ће ступити на снагу око 22. августа.Вашингтон се одлучио за нове санкције упркос напорима председника САД Доналда Трампа да побољша односе с Русијом и у јеку истраге о могућем мешању у америчке председничке изборе 2016. године.

Бета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

С-400 (Фото: Sputnik / Sergey Malgavko)

Америка прети Индији санкцијама због С-400

Вашингтон – САД су забринуте због планова Индије да купи оружје од ...

Руси поручили: Споразум између Срба и шиптарских терориста је неприхватљив!

Москва-Заменик секретара Генералног савета партије „Јединствена Русија“ Сергеј Железњак и заменик преседника ...