(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Мигранти из центра Београда измештени због притужби грађана

Београд-Из центра Београда јутрос је премештено 109 илегалних миграната у прихватне центре где су им обезбеђени лекарски преглед, регистрација и смештај, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Мигранти спремни и на губитак живота за прелазак границе

Мигранти су премештени због учесталих притужби грађана у Београду на територији општине Савски венац, у околини главне железничке станице и Економског факултета, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, мигранти су измештени са ових локација и због писменог обраћања декана Економског факултета упућеног председници Владе и председнику Републике Србије, а због, како се наводи, безбедносних ризика и непријатности које студенти и грађани свакодневно доживљавају.

Због тога је, додаје се у саопштењу, министар за рад Зоран Ђорђевић издао налог да запослени из Министарства изврше детаљан увид у стање на терену.

„Након извештаја који је потом предат, покренут је превоз ових миграната са градских улица и њихово смештање у прихватне центре у којима је обављен лекарски преглед, њихова регистрација и пружени су им сви услови за хумани боравак и нормалан живот. Акција је спроведена у сарадњи са Полицијском управом за Град Београд, Полицијском станицом Савски венац, Управом за странце, Управом граничне полиције и градском општином Савски венац“, наводи се у саопштењу.

У министарству кажу да је премештање илегалних миграната обављено јутрос у 7.00 часова и до 11.00 часова је укупно 109 илегалних миграната превезено са наведених локација у прихватне центре без иједног инцидента.

„Од овог броја, било је више од 20 малолетника без пратње, којима ће такође бити пружена сва заштита по законима Републике Србије и у складу са међународним стандардима“, истичу у Министарству.

 

РТС/Танјуг

4 коментара

 1. Boze dragi, pa ja ne mogu da verujem ovo cifranje sa ilegalnim migrantima. Umesto da sve te muskarce(!) pohapsi i izbaci iz zemlje vlast ih tetosi, vozika tamo-amo, leci, hrani…sve o trosku svog napacenog naroda. Kakvi maloletnici, kakav sklad sa medjunarodnim zakonom, te divljake napolje iz nase zemlje!!

 2. Treba ih odvesti ispred njihove ambasade pa nek tu kampuju

 3. Је.ао их онај који их је пропустио кроз Србију,све сам муџахедин до талибана,
  кој` кур.ц траже на балкану-поред онако богатих Емирата,Кувајта,Јордана,Катара..!
  Да нису можда пошли овамо да пређу у Хришћанство,ето баш у Православље ???!
  `Ајде да проба група хришћанских авантуриста да пече прасе у Саудијској Арабији,на тргу код аутобуске станице,са крстовима око врата и бриџ панталонама,шта би било..?
  Одговараће неко за ову хришћанску велеиздају,кад-тад !

 4. Они су будући становници србије из које ће срби нестати.
  Све то захваљујући назадној власти (коју су непросвећени и похлепни довели на власт,чија је животна парола ,,после њих смак света“’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мигранти (Фото: Танјуг/АП)

Немачка враћа мигранте у Грчку

Берлин-Немачка је постигла споразум о враћању миграната у Грчку, ако су већ ...

Скандал: „Република Косово“ на рафу у центру Београда!

Београд-Обућа са косовском декларацијом у једној београдској радњи. Расим Љајић: Роба са ...