(Фото: АФП)
(Фото: АФП)

Мислили да се „све руши“: Јаки земљотреси у БиХ и у Далмацији

Сарајево – Три земљотреса узнемирила су јутрос становнике Гламоча, али и ширег подручја БиХ и Хрватске, наводе бањалучке „Независне новине“, а читаоци хрватског портала „Индекс.хр“ из Далмације тврде да су мислили да ће се „све срушити“.

Бањалучки лист преноси податке објављене на страници Европско-медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ), први земљотрес у 05.33 часова био је јачине 4,6 степена Рихтерове скале, а епицентар му је био 19 км западно од Гламоча у БиХ.

Други потрес с епицентром 22 км западно од Гламоча имао је јачину од 3,1 степена по Рихтеру, десио се 12 минута касније, а трећи земљотрес од 3,3 Рихтера, с епицентром 17 км западно од Гламоча, затресао је ово подручје у 05.51 часова, преноси Танјуг.

Хрватски портал наводи да је хрватска Сеизмолошка служба објавила да је потрес забележен у четвртак ујутро у Босни и Херцеговини.

Преносе да је потрес с епицентром на тридесетак километара источно од Книна забележен у 05.33 часова, а магнитуда потреса износила је 4,5 степени по Рихтеру.

Како јављају читаоци портала, потрес се осетио у Сплиту и Каштелима.

„Није пријатно у пет ујутро мислити како ће се сада све срушити“, написала је читатељка „Индекс.хр“.

Ријечки „Нови лист“ пренео је да су поједина места у Загори због земљотреса остала без струје.

Спутник.рс

један коментар

  1. Neka se pripremi Crna Gora. Umesto da ulaze u Nato doprinose, morace da ulaze u krcenje rusevina posle zemljotresa i obnovu. U Kosmosu mora da postoji ravnoteza bola. Samo neka nevini budu zasticeni, a gnev bude rasporedjen na one kojima sledi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

БиХ: Демобилисани борци блокирали саобраћај

Демобилисани борци у Федерацији БиХ блокирали су данас саобраћај на магистралном путу ...

Патријарх Гаврило (Фото: Православље Живот Вечни)

Патријарх српски Гаврило Дожић о злочинима које су чиниле аустроугарске трупе које су се повлачиле кроз Босну и Херцеговину

Београд – Гаврило Дожић (1881-1950), епископ пећки (потоњи Патријарх српски) пише о ...