Јасеновац (Фото: Новости)
Јасеновац (Фото: Новости)

Могли су и у Аушвицу: Рекламу за наочаре снимили у Јасеновцу

Загреб-Аустралијска компанија „Valley eyewear“, која се бави продајом наочара, снимила је рекламне фотографије и спотове поред споменика жртвама логора Јасеновац, где је за време Независне државе Хрватске, током Другог светског рата убијено више десетина хиљада Срба, Јевреја и Рома, међу којима је било деце, пишу данашње „Вечерње новости“.

Јасеновац – шта то бејаше?

Представљајући нову колекцију, манекен шета завејаном пољаном по тмурном зимском дану. Назире се, како се наводи, да је идеја маркетиншког стручњака који је смислио ову, у најмању руку, дегутантну кампању, да се кроз наочаре које производи компанија види кроз сваку таму, па и ову монструозну која је прогутала десетине хиљада људи који су умрли у најстрашнијим мукама.

На профилу компаније, на мрежи Инстаграм поред једне фотографије наводи се објашњење да је снимање рађено у Хрватској поред споменика „у знак сећања на стотине хиљада људи који су страдали на овом месту“.

Одлука да се логор користи као маркетиншки трик изазвала је бројне коментаре попут оних да су „могли да оду у Аушвиц да снимају“, „да позадина слика лепо прогања“…

„Новости“ пишу и да су се, незванично, појавиле информације да је у ову кампању прсте умешала хрватска заједница у Аустралији, чији су чланови предложили ову локацију за снимање спотова.

Новости/Спутник

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Орбанова ћерка баца пелену поред пута у Хрватској (фото)

Будимпешта-Ћерка мађарског премијера Виктора Орбана Рахел је снимљена како се бахато понаша ...

Сплит (Фото: Курир)

Хрватско гостопримство: Претучена британска студенткиња у сред Сплита

Сплит-Британска студенткиња Лора Денмар претучена је у Сплиту, јер је одбила да ...