Драгољуб Мићуновић (Фото: Зоран Јовановић / Новости)
Драгољуб Мићуновић (Фото: Зоран Јовановић / Новости)

Могућа сарадња ДС и СНС (видео)

Београд-Мићуновић је на питање да ли би, ако буде избора, ДС сарађивала са СНС, одговорио да је добродошао у ту коалицију ко год прихвата програм ДС и да „можемо да сарађујемо ако кажу да се слажу са свим ставовима ДС“.

 

Топлички партизани: Ђинђићи и Мићуновићи

Он је гостујући на Б92 подсетио да програм ДС представља залагање за европске интеграције, убрзано прилагођавање Србије европском законодавству и стандардима, интегрисање у привредни свет Европе, али и осталих великих политичких и економских сила САД, Русије и Кине.

 

Међутим, проблем је ући у стварну коалицију са партнером, који се колеба по питању Косова и размишља да се одрекне јаке проевропске реторике, која би му донела поене или да се врати на патриотску реторику и да „нас оптужује за велеиздају“, казао је Мићуновић.

Он сматра да разлози које опозиција наводи за расписивање избора нису озбиљни, јер се она око основне позиције не слаже, него је сагласна само да би било добро да има избора.

Мићуновић је оценио да се лидери СНС и ДСС Томислав Николић и Војислав Коштуница неће договорити, али да то није добро за ДС, јер се са слабом опозицијом квари и свака власт због недостатка контроле и алтернативе.

„Када би се неко после десетак година пробудио нашао би се у чуду – да је Николић највећи заговорник ЕУ, а да је Коштуница против ЕУ“, рекао је Мићуновић, истичући да су њихове странке дуго, читаву деценију водиле супротну политику.

Расписивање избора се тражи када неке странке мисле да имају шансе да победе, али то се ради на озбиљан начин, са припремљеним коалиционим споразумима, рекао је он, указујући да ванредни избори значе губитак новца и времена и да би, уколико влада може да функционише, „то била скупа цена да се тако лако иде на изборе“.

Он је најавио да се ДС спрема за своју скупштину и озбиљну дискусију о тој странци и за предстојеће убрзане европске интеграције и кандидатуру Србије, законодавни рад.

Упитан о постављењу појединих кадрова на функције на основу коалиционих договора, он је одговорио да је „од почетка критиковао ту рефеудализацију унутар владе“, али да је проблем у снази странака које имају уцењивачки капацитет и да је том уцењивању потребно стати на крај.

На питање о снимку у медијима са затворене седнице СВМ на којем се троје људи договара о расподели новца и злоупотреби личних података Мађара у циљу добијања избора за националне савете, Мићуновић је одговорио да се тиме морају бавити полиција и истражни органи и да ће тражити да се истрага што пре обави, али да је могућа и монтажа.

Упитан о оцени рада министра спољних послова Вука Јеремића, Мићуновић је одговорио да је Главни одбор ДС заказан за 2. октобар уочи скупштине ДС и да ће бити припремљен извештај са освртом на унутрашњу и спољну политику, оценивши да је било „шумова на комуникацији између нашег министарства и ЕУ“.

Према речима Мићуновића, на тој седници биће размотрен и оцењен и рад министра спољних послова Вука Јеремића, као и резултати који су постигнути по питању Косова у Генералној скупштини УН у Њујорку.

 

 

Србија данас нет/Танјуг

6 коментара

  1. Па зар овај није све рекао и то више пута, не могу ни да га читам, ни да га гледам….

  2. Ma, ova matora drtina ne zasluzuje da se pominje vise. Karikatura, imitacija coveka, jedna bljuzga ljigava i bezvredna. Mumificira se a ne nauci nista, jedno obicno smrdljivo djubre.

  3. to ista lopovska gamad sns I ds koje tu razlike ima…

  4. Све су то истоветне (анти)србске политикантске ФЕКАЛИЈЕ !

  5. E znao sam da si budala,ali ne u ovolikoj meri,gromada od budale.Čuj,ko je spreman da prihvati program DS-a,a koji je to program života ti,ne znaš ni ti niti bilo ko u DS-u?!Ovoj je čisto provodadžistvo,čisto nametanje SNS-u,eto vašeg programa i principa,da se bude u vlasti pa bilo sa kime,samo da se hapa.

  6. Smradu matori ti si ovo sve i zakuvao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ухапшена напредњачка координаторка и преварант у афери „незавршени станови“

Београд – Свјетлана – Лана Ђурашковић један је у низу ноторних криминалаца, ...

(Фото: Герила / Информер)

Наводно „претучени“ грађанин са протеста је члан СНС-а!

Београд – Апсолутно сви режимски медији су  брже-боље пренели вест како су ...