БиХ (Фото: Тинксток)
БиХ (Фото: Тинксток)

Муслимани у Сарајеву за годину побили скоро исто Срба као Павелић за четири

Бањалука – У првој години протеклог рата у Сарајеву су муслимани убили 4.048 Срба, што је готово исто колико и /вођа фашистичког усташког покрета Анте/ Павелић у истом граду за четири године, од 1941. до 1945. године, тврди директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић.

Он је навео да је у Сарајеву од 1992. до 1995. године убијено 7.432 Срба, од тога 6.188 мушкараца и 1.244 жене, истичући да су мртви Срби најубједљивији свједоци истине, да је њихове мошти могуће сакрити, али да трагове није могуће поништити.

Иванишевић је за „Вечерње новости“ рекао да српске жртве нестану када их злочинци пописују и да на свијету не постоји нечаснији документ од „Босанске књиге мртвих“, коју је саставио документациони центар Мирсада Токаче, који је током рата био запослен у сарајевском МУП-у, а данас је главни бошњачки експерт за ратне жртве.

„Американци нису пописивали јапанске жртве иако су их окупирали, као ни Руси немачке. За разлику од њих, муслимани у БиХ годинама су то чинили и тако направили `свој коначан број` настрадалих у рату у БиХ“, подсјећа Иванишевић.

Лист наводи да се обиљежавање и ове, 22 године од библијског егзодуса сарајевских Срба из града у коме су претходно одбранили властита огњишта, одвија у сјенци увреда које континуирано пристижу из Сарајева.

Како се наводи, најприје је /лидер СДА и члан Предсједништва БиХ/ Бакир Изетбеговић крајем 2017. године рекао да су за егзодус српског народа из Сарајева криве власти и Војска Републике Српске, а прошле седмице Токача је изнио податак да су Срби у протеклом рату имали само 4.000 цивилних жртава и да су у Сарајеву „својим топовима убили 2.000 сународника“.

Иванишевић истиче да је „подела на мртве цивилЕ и војнике у грађанском рату ненаучна и лажна и служи за замагљивање истине о карактеру рата и зараћених страна“.

„Чак 88 одсто српских жртава у БиХ, од њих 32.000, погинуло је на свом кућном прагу. Са друге сране, радили смо и анализу губитака девет бригада Армије БиХ, на основу њихових монографија, где јасно стоји да су и они 80 одсто жртава претрпели, такође на српском прагу“, додао је Иванишевић.

Срна

3 коментара

  1. Закључак: имати спремно оружје и у борбу. Све нас ово опет чека, хтели ми или не.

  2. Анархиста

    Балкански срби кои се међусобно сатиру за љубав меке,ватикана,византје,јеврејског бога рата на енглеском званог гад-а

  3. Zakljucak; u slijedecem ratu ce samo bosnjaci da stradaju u Sarajevu jer u njemu nema vise Srba (di ih brani sto prisilno sto svojevoljno, Prva slavna Pravoslavna je odbranila Hum i sam grad ako niste znali od svojih rodjaka i prijatelja Srba sa druge strane nisana).

    Sada ce Bakir morati da nagovori svoje picke da to isto urade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Речи немачког свештеника о Србима у Другом светском рату натераће вам сузе на очи

Међу неколико стотина хиљада Срба који су били на принудном раду у ...

(Фото: Ројтерс)

Стравично:Милион Срба живи на таблетама

Београд-Кафетини, бенседини, бромазепами – чак милион Срба свакодневно пије неке лекове. Према ...