(Фото: Пиксибеј)
(Фото: Пиксибеј)

Најдужи период пада цена злата у 2017. години

Њујорк – Цене злата су на путу да забележе четврту недељу пада, што би био најдужи период њиховог слабљења у овој години, преноси агенција „Блумберг“.

Разлог томе су најава подизања каматаних стопа у САД, јачи долар и боље од очекиваних поруџбине у америчком индустријском сектору.

Цена полуге од злата данас се стабилизовала на 1.268,41 долар по унци, након што је јуче пала на најнижи ниво у два месеца. Цене су од почетка септембра пале за шест одсто.

Мања бојазан од избијања потенцијалног сукоба између САД и Северне Кореје подрила је тражњу за златом, које се сматра сигурним уточиштем, наводи њујоршка агенција.

Танјуг

један коментар

  1. ŠTA ZNA SOSAN ŠTA JE 5 TONA ZLATA?

    Kakav bombasti naslov “Policija je otkrila ogromnu pljačku u RTB Bor“. Procena je da je pokradeno oko pet tona zlata u vrednosti oko 150 miliona evra, za koliko je oštećen RTB Bor. Samo u ovoj godini iz RTB Bor je pokradeno на Božić od 1,4 tona delove od bakra, ne zna se ko i kako je ukrao iz skladišta TIR-a i ko mu je sve pomagao. Krajem januara sprečena je ogromna pljačka u RTB Bor, zaustavljen je kamijon sa bakrom u vrednosti od 20 miliona evra, a radio je taj posao godinu dana, a da ne bude primećen, svaka tura je ekvivalentna voda sa 2,02 tona bakra .Sredinom avgusta otkrivena je legalna zlatara u okolini Bora, kako kažu, radila je više od godinu dana sa zlatnim muljem. Avgusta meseca je uhvaćen čovek koji je pokušao da ukrade 3t manganskih kugli utovarene u njegovom kamionu, a kući, neko mu podmetnuo još 7t takvih kugli. Ove krađe treba da se povežu sa slučajem gašenja preduzeća za obezbeđenje RTB Bor, “Zaštita doo” i dovođenjem firme iz Beograda prijatelji čelnika RTB Bor da čuvaju imovinu i bogatstva RTB Bor u neku ruku kao privatno vlasništvo Sose. Posle toga ima bezbroj slučajeva, a ni jedan nema policijski i sudski epilog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ана Брнабић (Фото: Танјуг)

За премијерку је Косово и Метохија некад било Србија!

Београд – „Изјава председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић „да је Косово ...

(Фото: Фото: YouTube Printscreen)

Потоп у Београду, најава невремена за целу Србију: У Булевару Деспота Стефана активирао се гејзир (Видео)

Београд – Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење да ће у ...