(Фото: Наса)
(Фото: Наса)

НАСА уништила доказе о постојању живота на Марсу?

Америчка свемирска агенција НАСА је, изгледа, лажно оптужена да је уништила доказе о постојању живих организама на Марсу. Упркос бројним извештајима који говоре супротно, НАСА није уништила ништа што би могло да буде релевантно.

Извештај који говори против НАСА полази од тога да су органски молекули, важан градивни материјал сваког живог бића, пронађени једино када је свемирска посада слетела на Марс неколико деценија раније.Извештај претпоставља да разлог лежи у томе што је НАСА уништила те молекуле током њиховог тестирања.

„Живот на Марсу? НАСА је можда случајно спалила доказ о постојању ванземаљаца на Црвеној планети, и то пре 50 година“, наводи се у тексту објављеном у часопису „Геофизичка истраживања“.

Не може се, међутим, тврдити да је НАСА уништила доказе о постојању живота на Марсу. Ти органски молекули јесу саставни део грађе живих бића, али не и сам живот, преноси „Индипендент“.

Контроверзе у вези са живим бићима на Марсу појавиле су се због мисије назване „Викинг“, која је намеравала да истражи органски материјал на Црвеној планети, али на крају није успела да га пронађе. Истраживачи су тестирали опстанак живота на Марсу, а њихови резултати су били крајње песимистични.

Такође, наводи „Индипендент“, треба направити дистинкцију између органских градивних материјала и самог живог бића у целини. Досад, НАСА нигде у свемиру није успела да пронађе доказ живота као таквог.

Б 92

један коментар

 1. туристички угоститељ. Келнер.

  Ма то су морали да ураде.
  Само на секунд пре провале Кинеза у системе Марса, НАСА спалила молекуле и сва јаја марсоваца. Амери су послали на Марс 2 ветеринара и 3 медицинске пет сестре. Док су били на Марсу, уштројили су пар комада. Неколико су испекли и кажу личе на свињске беле кад се испохују. Американци све похују. И јастоге похују и крофне похују и курац…палац похују само да не видиш шта је унутри а и то што јесте готово је неприметно.
  Зато су се Кинези наљутили и послали Бруса Лија на Марс али Холивуд нема права да снима са Лијем поново.
  Етооо.
  Коменатр је надинтелигенција као и ова ј чланак.
  Могао би ја да се запослим као репортер у Б92, па мало конобаришем, па мало бакшиша, мало бот додатка и тако то.
  Има посла у Србији. Има.
  Морам да вам кажем и неколико жалосних вести.
  Амери пуне паприке и завијају сарму као и моја мама. Ама истог укуса. Украли рецепт од моје маме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Чудо од планине: Ртањ наводно походе и ванземаљци (Фото: Бета)

Ванземаљци су у паралелним универзумима?

Судећи по новој студији, ванземаљци постоје – али у другим универзумима. Научници ...

Комунисти са Титовим и Туђмановим сликама марширају Загребом

Загреб-Маршом учесника Бесмртног партизанског одреда први пут је у Загребу обележено стварање ...