Драган Лукач у посети Лондону (фото: atvbl.com)

Неће Руси већ Американци обучавати специјалце Српске

Бања Лука-Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да није истина да ће неко од руских специјалаца, оперативаца или било ко из те земље учествовати у обуци Специјалне једнице полиције РС.

 

 

1997. године Драган Лукач извршио државни удар

„Нема било каквих Руса у Залужанима нити ће их бити, нити постоје намере да они раде обуку са специјалним једницама или полицијом Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС“) – тврди Лукач.

Потврдио је да ће, као и ранијих година, обуке са Специјалном јединицом радити њихове колеге из Америке, као и европских полиција.

Лукач је на конференцији за новинаре у Бања Луци рекао да МУП Српске набавља оружје, 2 500 пушака из србијанске “Заставе”, вредности око 960 000 долара, јер је наоружање које имају застарело.

„Проблем МУП-а РС је то што се протеклих година није радило на набавци опреме“ – рекао је Лукач.

Нове пушке, које ће бити допремљене полицији РС биће, како каже, подељене полицијским станицама и на располагању припадницима полиције у случају потребе и за интервенције.

Подсетио је на случај из Зворника, када је рањен полицајац, јер се није могао одбранити приликом терористичког чина у том граду, будући да је имао пиштољ стар више од 30 година.

Лукач је истакао да припадници МУП-а морају да заштите свој и животе грађана РС од терористичких и било којих других напада, који их могу угрозити.

Када је у питању набавка радара, казао је да ће тај посао бити проведен по принципу јавно-приватног партнерства. Није, каже, проверавао када су фирме које су се пријавиле за тај посао регистровне, а надлежна комисија је више од годину и по дана проводила цели поступак.

На крају је одабрана фирма која се показала као најбоља и, како каже, очекује савремене радаре на путевима Српске, што ће утицати на смањење броја погинулих у саобраћајним несрећама.

Одбацио је као политизацију одређене наводе да се у овом случају ради о намештању тендера, те истакао да ће ревизија проверити и овај посао, за који каже, да је у складу са законом и да он не познаје власнике фирми које су, каже, из Немачке и Турске.

 

 

 

 

Српска кафе

један коментар

  1. Проблем је што лова неће отићи у западни џеп, већ долази у Србију. То њих боли.

    Мој министре, Застава није србијанска, већ србска фабрика. Знам да је кроатизација у Српској, али ипак си ти Министар Српске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com