Берза (Фото: 123rf.com)
Берза (Фото: 123rf.com)

Недеља пред нама је најважнија за светску економију

Београд – Амерички председник Доналд Трамп састаје се ове недеље са севернокорејским вођом Ким Џонг Уном, а Владимир Путин са саудијским принцем Мухамедом бин Салманом. Британски парламент гласа о предлогу закона о Брегзиту… – пред нама је вероватно најважнија недеља за светску економију у години, а ово су догађаји који ће је облежити.

Понедељак

Инвеститори први пут имају прилику да дају оцену о ономе што се догађало на самиту Г7, који се завршио тако што је амерички председник Доналд Трамп напао савезнике на Твитеру, подрио организацију и вероватно узроковао нова трговинска трвења.

Уторак

Трамп и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун састају се у Сингапуру. Трамп је прошле недеље изјавио да очекује „велики успех“ и евентуално потписивање споразума с Кимом којим ће Корејски рат званично бити окончан.

Закон о Брегзиту враћа се у Доњи дом британског парламента, након што је у Дому Лордова усвојено 15 амандмана. Министри ће покушати да нађу компромис како би победили заговорнике ЕУ.

Среда

Америчке Федералне резерве по други пут ће повећати референтну каматну стопу у овој години. Председник Џером Пауел одржаће конференцију за штампу и заједно с колегама, представити пројекције према којима ће ове године вероватно бити четири, а не три повећања као што је наговештено у марту.

У Италији ће аукција државног дуга бити још једна прилика за инвеститоре да реагују на избор популистичке владе и најављена велика повећања трошкова.

Четвртак

Европска централна банка приводи крају програм за куповину обвезница, а актери ове политике одржаче прве званичне разговоре о томе када и како то да ураде. Око трећина учесника Блумберовог истраживања предвидела је да ће Марио Драги данас одредити крајњи рок за куповину, док је 46 одсто њих рекло да ће сачекати јул.

Владимир Путин и Мухамед бин Салман, моћни саудијски престолоноследник састају се на отворању Светског првенства у фудбалу. Сусрет ће утицати на глобално тржиште нафте, с обзиром да се одржава недељу дана пре самита ОПЕЦ-а у Бечу, што ће за двојицу лидера бити последња прилика да изгладе могуће несугласице у вези са повећањем експоатације нафте.

Петак

Банка Јапана и даље купује огромене количине јапанских државних обвезница и вероватно ће тако наставити. Подаци показују да су још далеко од зацртаног циља од два одсто инфлације и да се обим економије смањио у првом кварталу.

Руска централна банка дефинисаће каматну стопу са економистима, а тренутно нема наговештаја промене референтне каматне стопе од 7,25 одсто, иако постоји могућност смањења.

Блумберг

PROČITAJTE JOŠ: 
Господари светске економије
Пензије и Косово
Мали:Можда вратим пензије тек наредне године
Може ли од ове српске пензије да се живи?

један коментар

  1. BLUMMBERG glasilo terorista sa zapada vrši dezinformaciju po kozna koji put.
    Pazite ovaj deo;Владимир Путин и Мухамед бин Салман, моћни саудијски престолоноследник састају се на отворању Светског првенства у фудбалу. Сусрет ће утицати на глобално тржиште нафте;.Salman moćni predstolonaslednik neodlucuje nioćemu,u njegovoj zemlji odlučuju USA teroristi zato što je arabija pod USA okupacijom
    Takodje pominju evropsku centralnu banku koju USA teroristi kontrolišu atakodje najavljuju napad na novu Italijansku vladu.U italiji su se desille promene ,videćemo jel to istinska nacional-ekonomska vlada ili još jedna laža kao što su doveli sirizu u Grčkoj u čemu su opet učestvovali teroristi sa zapada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Новости)

Фушерај на Коридору 10: Криви им инжењери

Београд – Гордијев чвор одговорности за рушење потпорног зида на Коридору 10, ...

(Фото: Пиксибеј)

Швајцарска и Америка руше светски финансијски поредак

Москва – Председника Комитета Државне думе за финансије Анатолиј Аксаков сматра да ...