(фото:Катера.Њуз)

Нека живи Република Српска!

Вишеград- Мајка Миља Танасковић из Вишеграда је за Републику Српску дала највише што човек може дати, троје своје деце. Она, ипак, данас каже: – Нека живи Република Српска!

„У одбрамбено-отаџбинском рату за један ратни дан сам изгубила троје деце по имену Рада, Влада и Владанку, а и сама сам рањена на кућном прагу и лежала међу својом мртвом децом“, рекла је старица и додала да јој снагу за животом дају унук и снаха, а помоћ пружа борачка организација и општина.

„Али нека живи Република Српска јер су за њу многи синови дали своје животе“, каже старица.

Председник Борачке организације Вишеград, Милисав Васић, каже да је за Републику Српску, у редовима ВРС животе дало око 23.000 српских бораца и да садашњим генерацијама младих и будућим нараштајима треба да се преноси да се мора сачувати Република Српска.

„Општина Вишеград је прва у Републици Српској урадила споменике свим погинулим борцима, уредила Војничко гробље на Мегдану, отворила спомен-собу, изградила споменик Браниоцима РС, руским добровољцима и обележја на местима где су формирани одреди Вишеградске бригаде ВРС“, истакао је Васић.

Он је потврдио да општинска власт помаже борачку организацију без обзира која је странка на челу општине.

Начелник општине Вишегад Младен Ђуревић је на пријему за представнике политичког, привредног и друштвеног живота ове локалне заједнице рекао да се никад не смеју заборавити они који су створили Републику Срспку и да се мора водити брига о њеним ствараоцима.

„Морамо очувати Српску, наш идентитет и сво наслеђе на које смо поносни“, навео је Ђуревић.

Ни овај свечани дан у Вишеграду није протекао без подела.

Руководство општине и чланови странака које чине већину у скупштини присуствовали су светој литургији у цркви у Андрићграду, а СДС-ови одборници у храму на Мегдану.

И цвеће на споменике је посебно положено.

Председник ОО СДС Мирослав Којић каже да и данас представници СНСД деле српски народ у граду на Дрини.

„Четврт века у Вишеграду се крсна слава и Дан Републике Српске обележава у храму на Мегдану, а они су ове године из њима само знаних разлога то пребацили у цркву у Андрићграду. Чињеница је да су челници локалног СНСД сами дезертери као начелник, заменик начелника, председник локланог СНСД и зато ми из СДС нисмо могли никако да заједно са њима палимо свеће на гробовима наших ратника“, истакао је Којић.

„И док смо се ми од 1992 . године борили за Српску, бранили српски народ на овим просторима, они су пландовали у Србији а сад након 25 година они овде владају и одређују нам начин живота . За то време борци и породице погинулих бораца су на самом дну“, закључио је Којић.

Након пријема код начелника у згради општине, грађани су могли да пробају традиционална српска јела која је припремила познати кулинар Младена Гојковић из Чачка.

 

 

Катера Њуз

један коментар

  1. Opet podele majku vam jebem I vama iz SDS I vama iz SNSD….govna jedna ne trebate ni u jednu crkvu da idete nego u dzamiju klanjajte I tamo palite svece.Sram vas bilo od ove babe sto je troje dece izgubila u jednom Danu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Како су Британци јачали капацитете МУП-а Српске?

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач разговарао је данас са амбасадором ...

Куба и лажни цар Константин

Професор Куста са „кубом“ у устима аплаудира Бећковићу током своје представе, фотографија ...