(Фото: Танјуг/АП)
(Фото: Танјуг/АП)

Немачку дрма криза: Десетине хиљада људи без посла због санкција Русији

Берлин – Санкције Европске уније Русији довеле су до губитка десетине хиљада радних места, рекао је један од евроскептика из партије “Алтернатива за Немачку” (АфД), а преноси Спутњик.

„Према процени немачких предузећа без посла је остало више од 42.000 људи, а неке компаније су банкротирале”, изјавио је Маркус Фронмајер за руске новине “Известија”.

Фронмајер је рекао да ће АфД као трећа најјача партија у Немачкој настојати да укине ограничења за Русију.

Позната немачка политичарка Сара Вагенканет изјавила је да су таласи политичких и комерцијалних ограничења против Русије првенствено оштетили европску економију, а нису решили ниједно од важећих међународних питања.

Европска унија је наметнула санкције Русији после почетка украјинске кризе и одлуке Крима да се опет придружи Русији 2014. године.

Ј. Врећо / Новости

4 коментара

 1. ROB: Neću slobodu.......dajte mi gazdu......koji više plaća

  Немачку дрма криза: Десетине хиљада људи без посла због санкција Русији

  Opet komunisti rovare………protiv svetog Rajha!!!!!!!!!!!

 2. Rusiju je nemoguce izolovati

 3. Немачка је начисто пропала зато али и Америку дрма криза због санкција Русији. До скора су нам најлепше Рускињице играле овде на шипки, а сад само Украјинке, Молдавке, Естонке, Литванке, кад занемаримо из остатка света.

 4. И још нису нашли други посао???
  У Немачкој?
  Онда нећу да емигрирам у немачку.
  Читао сам пре неких трифртаља месеца да Немачкој тренутно недостаје неколико СТОТИНА хиљада радника.
  Иначе, док је при здравом разуму овај горе каже и понеку добру ствар. После кад мало одмакне, преовлада комплекс секса и није у стању ништа друго да прича.
  Немачка јесте помало у заковртању, али томе нису криви Руси ни руске санкције баш толико.
  Пре ће бити да тата мало туче по гузици.
  Наредили су Немцима прекид сарадње са Кином и таман кад су немци већ
  задовољно трљали руке како ће подвалити Кинезима неку велику компанију и сместити милијарде у Дојче банак, Амери наредили да се „значајне“ државне компаније не смеју продавати. И Немци остали суви.
  (Америка сматра да Кинези треба превасходно да враћају паре које су згрнули прво Америци. И у праву су. Кинези су их и згрнули захваљујући Америци и чика Регану.
  Уложили су лепо у Панамски Канал, зидају још један канал паралелно, све по договору, улажу у Америку, отварају радна места за америчке раднике и тако то. Мајвећа трговачко-транспортна организација на Свету је кинески Коско, али у Америци. Амерички радник има плату ко 10 кинеских. Али ето, исплати се а и мора се.
  А сећам се још како је Меркелова тражила и тражила да се врати немачко злато из Форт Нокса, а онда је Обама(кога је Меркелова обожавала ко Хитлер оног мерићког боксера што му на олимпијади у Берлину, мислим да је била у берлину, растурио немачког аријевског боксера)позвао на топли оброк у Вашингтон и натоварио јој пуну ташницу злата, она са осмехом окачила на леву руку и поносно прошетала кроз Немачку.
  И више никад Немци нису споменули злато.
  ЕУ је искористио Трампа да сруши онај први трансатлантски предуговор и спасе душу, јер би јој амери душу ишчупали(додуше, ЕУ има душу ко паук муда, али има вишка лове и штампаних евра).
  Није крај.
  Трамп им одма увалио другу варијанту, не знам како се то зове на прекоокеанском дијалекту, а сад ЕУ цвили да је то још горе од Обаме.
  (То сам ја само набацо горе. Има један алергичан, па скраћујем писанија)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Шиптари прете српским играчима: Побићемо орлове!

Лондон – Језиве претње упућене су фудбалерима и навијачима Србије на СП ...

НАТО (Фото: EPA-EFE Toms Kalnins)

„Тајмс“ тврди: НАТО је у рушевинама

Њујорк – Са војне тачке гледишта, НАТО никада није био јачи, али ...