Капетан Драган (Фото: Јутјуб)
Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Нешто се дешава: Капетан Драган хитно пребачен у Загреб

Сплит-Драган Васиљковић познатији као капетан Драган данас је пребачен из Сплита у затвор Реметинец у Загребу, чиме је и формално отпочела процедура после које ће тек бити у прилици да затражи да буде превремено пуштен на слободу.

Скандал: Капетан Драган брутално претучен у хрватском затвору

Због годишњих одмора, капетану Драгану је тек недавно достављено решење којим је почетком јула правоснажно осуђен на 13,5 година затвора. Према правној процедури у Хрватској он је после добијања тог решења упућен на „посматрање“, а након тога би требало да добије решење у ком затвору ће одслужити остатак казне.

Правни заступник Драгана Васиљковића у Хрватској, Слађана Чанковић каже да ће „посматрање“ у Реметинцу трајати између три и четири недеље, али да још није јасно у који затвор ће затим бити пребачен, после чега би и формално могао да затражи превремено пуштање на слободу.

„До сада су сви Срби осуђени за ратне злочине казне издржавали казну у посебном одељењу затвора у Лепоглави. Међутим, то не значи и да ће Васиљковић бити тамо упућен. Једино је сигурно да ће он тек по пребацивању у неки затвор стећи право да затражи превремено пуштање на слободу и он ће то и учинити“ – каже Чанковић и додаје да не постоји законски рок у коме суд треба потом да се изјасни да ли ће тај захтев прихватити или не.

„Недавно сам га обишла у Сплиту и он је здравствено добро. Рекао је да ће тражити превремени отпуст зато што му је остало фактички још само годину и по дана од прописане казне. Истовремено, наш правни тим не одустаје од жалбе Уставном суду Хрватске на ову пресуду“ – истиче Чанковић.

Правда/Вестионлајн

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сплит (Фото: Курир)

Србин претучен у Сплиту због ћириличне тетоваже: Реакција полиције скандалозна

Сплит-Због тетоваже на ћирилици младића из Србије су брутално претукла десеторица Хрвата ...

Педофил и геј икона Костић остаје иза решетака

Београд-Трећи основни суд у Београду продужио је данас за још 30 дана ...