(Фото: Thinkstock)
(Фото: Thinkstock)

Никад јефтиније у Србији – викендице за 3.500 €

Београд – Некада су власници викендица одбијали да продају викендице на обронцима Фрушке горе, крај Дунава, Саве, Тисе, Велике Мораве, вероватно због мање потражње. Шта год да их је сада подстакло да промене мишљење, чињеница је да је понуда никад богатија, а цене никад ниже.

Околина Београда 

Некада је викендица недалеко од Београда била престиж, а данас су њихове цене прилично пале. Свој кутак можете пазарити и за 20.000 хиљада евра. . Најпопуларнија места за викендице око Београда су Авала и Липовица, па највише Београђана настоји да у близини Липовачке шуме, идеалном месту за роштиљање, себи одвоји простор. Ако вам се та идеја допада, можете да размисле и о викендици на Авали или сте можда заинтересовани за Гроцку, где се сматра да има око 8.000 викендица.

У Липовици у просеку, квадратни метар куће кошта 510 евра, док код Липовачке шуме цена пада за око 50 евра. То значи да за, велику викенд кућу од 100 квадрата, треба да издвојите мање од 50.000 евра, колико вам треба за гарсоњеру у центру Београда. А будући да је реч о викендици, можете тражити и оне мање квадратуре. У Гроцкој је просечна цена квадрата 430 евра, а у Ритопеку око 500 евра. На Космају који је изузетно популаран и где лако можете купити или продати викендицу, јер интересовања има, квадрат у просеку кошта 350 евра, а слично је и на Авали.

Кад просечна цена није једини репер? 

Просечну цену је најбоље узимати као репер ако купујете викендицу поред Београда јер је то тржиште најживље. Како залазите по унутрашњости, друге ствари узимају примат. Разлике у цени квадрата могу бити велике, а то је махом због стања објекта, а мање због сама квадратуре. У унутрашњости има доста примера да су се власници давно одселили и само желе да се реше викендице и што пре. Тада цене падају и на 200 и мање евра по квадрату.

Нови Бечеј – куће већ за 3.500 евра 

Власници старих кућа у селима Баната одустају од њих и продају их по заиста ниској цени. Примера ради у Банату може да се нађе петособна некретнина по симболичној цени од тек 3.500 евра. Реално је да за тај исти новац можете купити полован ауто или га потрошити на мало скупље породично летовање, али некретнина вам остаје.

Локација идеална за пецароше и заљубљенике у Тису је околина Новог Бечеја. У околини Новог Бечеја, тренутно је на продају викендица од 5.000 евра. Власник је нагласио да је продаја хитна, као и да цена није фиксна, што значи да ваше преговарачке вештине могу да вам обезбеде и попуст на почетну цену. Најскупље викендице у овом месту и околини коштају око 20.000 евра, док је већ за пола од тога, за 10.000 избор прилично велики.

Палић диже цену 

На Палићком језеру па и у околини цене некретнина су, због заинтересованости туриста, ипак знатно више. Тако овде може да се купи викендица по најнижој цени од 20.000 евра и то ако имате среће да налетите на хитну продају. Ако баш хоћете да бирате, будите спремни и да одрешите кесу, јер викендице, ако су у самој туристичкој зони могу да коштају од 100.000 до 200.000 евра, па и више.

Викендице крај Мораве и за 3.000 евра 

Љубитељи Мораве могу проћи веома јефтино. На пример, у понуди је зидана викендица од 24 квадрата и 9 ари плаца са воћем, на, како је власник описао, изузетно плодном земљишту и на свега 100м од Мораве. На месту је где река не плави, поред моравског моста на београдском путу из Пожаревца, а цена јој је 4.000 евра. Идеално да засадите воћњак и уживате!

Ако кренете даље ка унутрашњости цене су ниже, а избор солидан.

Тражена Фрушка гора, Сремска Каменица… 

Популарна Фрушка гора има потенцијал да постане право елитно викед место. Ту је просечна цена квадрата око 450 евра. Популарно викенд насеље је и Сремска каменица, где је за квадрат потребн одвојити 707 евра, док је просечна цена квадрата на Алибеговцу још нижа.

Хало огласи

5 коментара

 1. Е немој да тупите , ова слика сигурно није кућа за 3500 евра , има за те паре руине без и једног папира и треба за ремонт да се да бар 25 000 евра , те му онда викендица дође 28 500 евра , а то је реално исто јефтино . Кућу да сазидате и да се прикључите на воду и струју кошта 40 или 50 000 евра . Тако да не лажите људе , а и околина је битна ко ће да узме кућу тамо де живе само вукови и медведи , а онај што је тамо зидао викендицу то је његов проблем …. Тржиште бато , где има потражње , тамо је и цена висока …

  • Да, нико не сме у Шумарак у Делиблатској пешчари, кажу „покрадоше брате и поглед из очију!“

  • Imanja po selima sa kucom, okucnicom, zemljom i šumom se prodaju za 5.000, 10.000 do 20.000 eur
   e sad ko tupi ja ne znam, ali srpsko selo je predmet stida, a zombi život u gradu je in isl

   • Ko zivi u gradu ne moze da razume potrebu seljaka da pobegnu sto dalje od sela. Ali seljaci znaju zasto beze. Srbija je zemlja u kojoj vlast unistava sve sto je zdravo a srbsko. Putevi , struja , voda , skole…… nasa sela su robija za zivot. U tome je problem.

 2. И њиве појевтињују – мали поседник годинама је у губицима, пропада па се сели за градове, а одатле у Европу, тако да расте понуда земље. Тако са кућама, тако ће и са становима – ако се нешто битно не промени, ето нас за 25 година подстанара у сопственој држави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Pixabay)

Хрвати поново уцењују а ево шта сад траже!

Загреб – Саборски заступник владајућег ХДЗ, Миро Ковач, изјавио је у Книну ...

Без јаке индустрије иде тешко: детаљ из производње "ИМПОЛ-Севал" - Севојно (Фото: Политика)

Лажна режимска бајка о реиндустријализацији

Београд – Индустрија у српском и немачком БДП-у учествује са 25 одсто. ...