(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

„Нојева барка није легенда“: Научник одлучан да открије истину

Вашингтон – Амерички геолог и палеонтолог Раул Есперанте стигао је у провинцију Агри како би на највишој турској планини Арарат истраживао трагове и доказе да се у том делу Анадолије насукала Нојева арка након потопа.

Есперанте ће у Агрију присуствовати и 4. међународном симпозијуму о насукавању Нојеве барке, а затим ће започети истраживање на терену.

Он је рекао да је из Калифорније дошао како би истраживао какве су се све катастрофе догодиле у том делу Турске и како би трагао за доказима о Нојевој барки.

“Истраживаћу обронке планине Арарат на којој постоје трагови Нојеве барке. Моје подручје истраживања су велике катастрофе које су се догодиле у прошлости. То ћу и овде радити и на крају ћу написати и објавити резултате до којих дођем“, рекао је Есперанте.

Репортерска екипа том приликом је из ваздуха снимила обронке планине на којој се верује да се насукала Нојева барка.

У Агри је стигао и професор са Универзитета у Истанбулу Октај Бели који дуже од четири деценије врши археолошка истраживања на Арарату.

“Потоп и Нојева барка нису легенде, већ догађај који се стварно догодио. Све свете књиге говоре о томе. То се догодило овде, у Анадолији. Поштујемо тај део наше националне културе“, казао је Бели.

“Ноје је неко кога сматрамо другим оцем човечанства. Верујемо да је он управо овде живео и поново градио цивилизацију и зато организујемо симпозијуме и одговарајуће скупове. Поносни смо на то“, казао је Бели.

Указујући да цела светска јавност прати истраживања у вези са Нојевом барком, Бели је рекао да су симпозијуми до сада резултирали објављивањем 108 радова који говоре о тој теми.

Радиосарајево.ба / Б92

21 коментара

 1. Нојев отац Ламек се вратио кући после дужег одсуства и затека жену трудну. Није је прчио дуже време, а она трудна. Клела се да није спавала ни са једним човеком. А трудна?? Изгледа да су ту порадили Пали Анђели, тако да Ноје буде посебан и другачији.

  Ламек је питао свог оца Метузалема шта да ради, који беше мека срца а и знао је нешто да ће Ноје да буде посебан и другачији, па опрости Ланек жени некако. И роди се Ноје.

  Пре Ноја људи су живели стотинама година, нпр Метузалем можда чак и 900 година. Кажу да су људи пре Ноја често или скоро увек имали пловне кожице између прстију.

  И да не дужим.

 2. Туризам: Откуд ти знаш шта се десило пре више од 2000 година и ко је са ким спавао?
  У библији тачно пише колико је ко година живео, Метузалем је живео 969 година а Ноје нешто мање око 950.

  • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

   Ti ne znaš u kojoj godini ti je umro pradeda…………a znaš, koliko godina su imali jevrejski junaci………crtanog filma………is serijala……..METUZALEM!!!!!!!

   Da stvar bude gora……….misliš da si srpski patriota ……….zato što si sledbenik………jevrejdkih podvala!!!!!!!!!

 3. Па можда сам прочитао негде кад већ знам? Можда има још извора сем Библије, шта ти мислиш?

  Потражи себи Књигу о Иноху, Књигу о Ноју, види шта пише у Дед Си Скролс, Лептоџенесис, прочитај Еп о Гилгамешу који је старији од Библије неких 2000 и кусур година, одакле су се напајали теби непознати, а мени познати аутори Библије, тј преписивали. Неке од тих ствари имаш и на српском.

  • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

   Ja sam mislio da si pametniji………..i da ne gubiš vreme čitajući………smeće!!!!!!!!!!

   Sledeći put………….kad dobiješ nagon za čitanjem smeća……….idi u krevet i spavaj……..mnogo je korisnije!!!!!!!!!

  • Па и ти би могао да погледаш и потражиш да прочиташ некад нешто из разних извора, укључујући и (др)Куран, из Етиопије, затим Баи религије, Књига Мормона, и још ихахај. Или ти само читаш шта напишем ја и шта каже Путин?

   У близини има храм тих Баи (The Bahá’í), то ти је високо па скоро као Храм Светог Саве, као зграда од 30-ак спратова. Што значи да су то велики верници.

   Додуше банке су овде још и веће, по 50-100 спратова, где седе, верују и моле се највећи верници.

   • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

    Čitanje „raznih izvora“ je slično onoj………kako mali Perica zamišlja………?

    Dogma………ne dopušta ni mišljenje, ni sumnju ni prosuđivanje. Nikada ne vodi ka istini……..jedino u bezuslovno sleđenje Vođe………ili na lomaču!!!!!!!!!!!!

    Egzaktna nauka……….uvek sumnja, nikada ne polaže pravo na konačnu istinu i ima eksperiment………kao metod provere!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ja sam sa ovom drugom ekipom………..ceo život………..i ne znam otkud Putin tu!!!!!!!!!!!!!!!!

    PS: Visina i sjaj hrama ………nisu direktno proporcionalni ni istini, ni moralu………nego broju budala koje…………daju priloge!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Хахаха наука кажеш.

    Каква бре наука? Егзактна? Која је то наука данас егзактна? Кад честице тумаче да су електромагнетне, тј таласне природе, а таласе да су корпускуларне, тј честичне природе? И теби је то наука?

    Каква је разлике између вере и неуке? У оба случаја мораш слепо и беспоговорно да слушаш шефа који те плаћа. Иначе шут педала. Какви бре експерименти и провера? Какве бре научне методе, кад научници занемарују доказе велике као авион и чисте као суза, али све тако да докажу постојећа ВЕРОВАЊА. Ако се не уклапа у постојећа научна и остала веровања, то занемарују и одбацују и само дрндају једно те исто.

    Па ко има мозак, било какав, преостаје му да га укључи. Или да лепо пусти мозак на испашу, није ни то лоше. Узгред, сва та наука у Србији ти вреди таман колико си платио да добијеш диплому. А то је нула.

    • Јахач, егзактна наука је – долар!
     Одеш и купиш понија, пасератија, жваке, вештачке сисе, ципеле…
     А то све што се купи је егзактно. Опипљиво. Доказиво.
     Купиш Јуцу на по сата за 2 милијарде долара, или ако си добар трговац може и мање, или она тебе купи, дас не увредиш, и то ти је егзактно.
     Долар је данас на свету тренутно а и одавно једина егзактна наука.
     Долар је тај који прави друге егзактне науке зависно од количине.
     Долар је толико егзактан, да се цео свет са њим натеже, помало ратује, краде га, копира и по света оће да му уништи егзактност, а по света оће да га оној другој половини забије дубоко у д…овај…мозак, онако егзактно, и да га се никад не ослободе.
     Туризам као човек, наказа, дегенерик, научник, сурфер, јахач или шта год је већ, не залазим тачно шта је, јестеееее егзактан.
     Иначе туризам као појам је голо говно.
     Не мислим ти. Ти ниси појам. Ти си нека врста спортисте, американца, србина, ћириличара и имаш једну егзактну ствар, бар како ти кажеш, а ја кажем да је то ћирилица.
     Иначе, твоја ћирилица је егзактни сведок да многи овде могу егзактно да ти попуше.
     Немој да се заносиш илузијама да сам ти напречац постао пријатељ. Ја сам пријатељ ћирилице, као и ти и овај задњи део оде, химне, песме, бајке, урлика или већ шта је, искључиво је намењен ћирилици. А ти ниси ћирилица. Само је имаш.
     Туризам – јахач коња(ако не лаже) и јахач таласа(ако не лаже)
     Симпатична пица од два лица.
     Не, то се не односи на тебе, али нисам одолео својим егзактним мислима па сам само онако успут посејао.

    • Јашем ти баш ћерку, жену, сестру и кеву: на гомилу. Па једну по једну. Па их пустим циганима и шиптарима на редаљку да их напуне обрезани да затрудне свака да роди.

     И још само да резимирам научне опсервације: једи бре говна пизда ти материна.

     • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

      Egzaktne nauke su: Radio-komunikacije, elektronika, dinamika fluida, statika, termo-dinamika………itd. Dakle, one koje su merljive!!!!!!!!!

      To što si naveo jeste religija i zovu je kvantna fizika!!!!!!!!!!

      Nju je uveo Bor, Šredinger i Ajnštajn………kao naučnu osnovu haosa u prirodi!

      To je poslužilo Miltonu Fridmanu………da „legalno“ uvede haos……..kao društveni sistem……..i za to je dobio Nobela!!!!!!!!!

      Kopile koje se rodilo iz te mućke………zove se špekulativni dolar!!!!!!!!

      O dolaru se posavetuj sa………Krezom!!!!!!!!!!!!

     • Па знам ја шта сам навео, нема потребе да потврђујеш мој навод, а ниси ни меродаван, јер ти је нејасно шта су технологије а шта егзактне науке.

      Прошле године сам посетио један оближњи сударач, тј убрзивач честица, али тамо се не баве науком, фундаменталном, већ технологијом. Коју развијају са циљем. Могу да ти кажем и са којим циљем.

     • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

      ………..јер ти је нејасно шта су технологије а шта егзактне науке.

      Meni ili tebi?

      Ako se u elektronici………izučava stabilnost, klir spektar, osetljivost, efikasnost, margine šuma, prelazni režimi, ………to nije egzaktna nauka?

      Verovatno se do rešenja dolazi……….nekom mantrom ili filozofskim naklapanjem?????????????

      SVE TEHNIČKE DISCIPLINE SU………..EGZAKTNE NAUKE……….JER DO ISTINE DOLAZE………… MERENJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      SUDARAČ?????????

      EKSPERIMENTALNA FIZIKA JESTE EGZAKTNA……….AKO JE NE POČNU TUMAČITI……..NAOPAKO………KAO DIFRAKCIJU!!!!!!!!!!!

      TEORIJSKA FIZIKA………JE……… ODAVNO……….JEVREJSKA VERSKA MANTRA!!!!!!

      TEHNOLOGIJE SU POSTUPCI……….KOJI SU PROIZAŠLI IZ EGZAKTNIH NAUKA………..KAO RECEPTI ZA KOLAČE………I ONE IMAJU ZAVRŠNA MERENJA ……….ZVANA………Output Control………..IMAJU I PROLAZNA MERENJA, PARAMETARA OD VAŽNOSTI!!!!!!!!!

      EGZAKTNOST JE TAMO………GDE IMA MERENJA………GDE SE LAPRDA………..NEMA EGZAKTNOSTI!!!!!!!!!!!

     • Електроника је технологија, не постоји у природи сама од себе. Па шта ако користи мерења, и глупа социологија користи мерења.

      Тако и фудбал, кошарку и тенис сви називате спортом, а то су глупе игре, нису никакав спорт. Много ви сви мешате појмове и збуњени сте.

      То су ти све подвалили јевреји да се збуниш. И ту ти је крај, јер теби су јевреји криви за све. Да си барем некад негде видео неког јеврејина, али јок.

     • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

      Електроника је технологија, не постоји у природи сама од себе.

      Ne postoji u prirodi ni………..ravan……..sama od sebe pa je geometrija……….egzaktna nauka!!!!!!!!!!!!!!!!

      Jevreji su moja poslastica……….od arijevskog perioda do danas!!!!!!!!!

      Više znam o njima………nego što oni znaju o sebi!!!!!!!!!!!!!!

      Za tebe su to……junaci iz stripa……na čijim koricama piše……BIBLIJA!!!!!

     • Не постоји раван у природи? Си ходао ти некад по залеђеном језеру? Или си макар нагазио неку залеђену бару, мислим у природи?

      Колико јеврејки си опалио до своје 25 год? (заокружи талан одговор)
      а. прошле године замало, а сад мало ређе
      б. ја сам мислио
      в. what day is today?
      г. my head hurts

 4. ATEISTICKO-DOSLJACKI KOZOJEBAC SVE ZNA,OSIM SVOG POREKLA.

 5. Од данас разговарам само пријатељски. Не треба да псујете туризма и тачкастог, него треба сви да се држимо заједно.
  Потребно је, јер читам по медијима да је трећи светски рат започео или само што није почео већ 157. пут у задњих 1 годину дана.
  Зато браћо, сложно напред.
  Верујем у банке од 100 спратова, верујем да је ноје курвањско дете, верујем да тачкасти само чита туризма и текстове о Путину, верујем да ће се човек силно образовати пратећи туризмове фантастичне приче и надам се да ћемо овако удружени однети победу у пресудном трећем светском рату. Ето, никог не вређам.
  Напред децо отаџбине!
  ….мада сте помало идиотизовани, али такви су данас прави људи….
  Живела слога!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: CC0)

Овај град тоне брже од Венеције, нестаје за две године

Џакарта – Неки делови тону и више од двадесет центиметара сваке године. ...

(Фото: Скриншот)

Невреме у Србији, ветар чупа ограде, потопљене улице

Нови Сад, Београд — Невреме праћено снажним ветром, грмљавином и облином кишом ...