Новогодишња расвета (Фото: Thinkstock)
Новогодишња расвета (Фото: Thinkstock)

Новогодишња расвета у Београду необезбеђена, већ два пса страдала од струјног удара!

Београд – Београђанка Драгана Поповић Кузмановић каже за Б92.нет да је њено куче умрло након струјног удара од новогодишњег украса у центру Београда.

Како наводи, реч је о девет година старој Фани, родезијском риџбеку, псу њене ћерке, а све се догодило на Тргу Николе Пашића у недељу око седам часова.

“Моје куче је било на погрешном месту у погрешно време. Иста прича је сада код хотела Москва, насред Теразија. Стуб и на дну је гомила каблова“, наводи Кузмановићева.

Како истиче, нема намеру да било кога тужи, али је струја могла да удари било кога другог.

“Ветеринар је рекао да је један пас исто тако страдао у Васиној улици. Фани је имала имало четрдесетак кила, није могла да га убије ниска волтажа. Звала сам службу, отишли су и поправили“, додаје она.

Директор ЈП „Јавно осветљење“ Александар Цинцар Попоски изјавио је за „Новости“ да су имали „нејасан позив у вези са овим инцидентом“.

„Забележили смо позив суграђанке из ког није могло да се закључи шта се тачно догодило. Жена је рекла прво да је струја убила пса, а онда да је пецнула једног мушкарца. Немогуће је да волтажа толико варира. После тог позива наше екипе су изашле на терен, а и сам сам се лично уверио да све функционише како треба. Обишао сам и замак, поклоне на Теразијама и Кнез Михаиловој“, навео је Попоски.

Осим тога, он истиче да је „сва новогодишња расвета атестирана и безбедна за пролазнике“, а да празничне украсе „из безбедносних разлога напаја струја ниског напона од 24 волта“.

Постављање новогодишње расвете у Београду почело је још у октобру, а град је празничној атмосфери од почетка новембра.

Б92

3 коментара

  1. Izgleda da je kuče zapišalo kablove, a ne drvo.
    Bez ljutnje, ali ovakav članak nije dostojan nekad slavne B92, a još manje ove ….. (stvarno nemam reči za ono u šta ste se pretvorili!)

    • Nekad slavne B-92 ?. Ja sam umalo polomio televizor kad sam iz znatizelje pre vise godina gledao njihove vesti. Od tada sam ih izbrisao iz prijemne memorije televizora i na daljinskom biracu kanala, oni za mene ne postoje.

  2. Шумадинац и Крез, два кера две џукеле, кад вас изведу у шетњу немој да запишавате новогодишњу расвету да не би доживели доживљај па да о вама јавља Бееееееееее92.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Војни синдикат)

Београд: У току протест војних пензионера под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“; сви присутни незадовољни одлагањем рока за укидање неуставног Закона о смањењу пензија

Београд-Под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“, на Тргу Николе ...

Блокада саобраћаја (Фото: Принтскрипт)

Правници се огласили поводом блокада: Грађани имају права на окупљање!

Београд – Грађани који протестују незадовољни ценама горива у Србији имају право ...