(Фото: piramidasunca.ba)
(Фото: piramidasunca.ba)

Од сензације до научног открића: Босанске пирамиде спасавају човечанство (видео)

Високо – Да ли су пирамиде грађене као гробнице или као огромне енергетске машине које служе за интерпланетарну комуникацију и да ли Босанска долина пирамида пише нову историју или је у питању само вешти маркетиншки трик…

Прича о босанским пирамидама и истраживачу Семиру Османагићу већ 12 година привлачи пажњу и изазива подељене и скептичне реакције јавности.

И док је културна елита у Босни, па и у свету, углавном категорички на становишту да је реч о маркетиншком трику и измишљотини, Високо, градић у Босни, више од деценије привлачи стотине хиљада волонтера, стручњака и туриста из целог света.

Оснивач фондације Долина босанских пирамида чини се не мари превише због оштрих критика и подсмеха, већ широм света држи предавања о босанском чуду, а археолошка открића попут мреже тунела и камених блокова поткрепљују тезу да брда у Високом ипак нису настала природним путем…

Како сте уопште дошли на идеју да се у Босни налазе најстарије пирамиде на свету?

У последњих 30 година истраживао сам пирамиде у свету,а моја докторска дисертација је о пирамидама Маја. Када сам први пут дошао у градић Високо у Босни да посетим локални музеј испред себе сам видео нешто што су сви звали природно брдо. Одмах сам уочио да је у питању узвишење са четири троугласте странице. Узео сам компас који је показао да све четири странице одговарају странама света и одмах ми је било јасно да је реч о огромној вештачкој структури у облику пирамиде која је након хиљада година прекривена земљом и вегетацијом. Започео сам прелиминарна истраживања која су веома брзо потврдила да је реч о вештачкој структури.

И поред критика и оспоравања, интересовање за босанске пирамиде из године у годину све је веће…

Ово није само археолошки, ово је мултидисциплинарни пројект. Сваке године стотине волонтера долази у Високо и помаже нам у анализама. Долазе нам стручњаци из различитих области који истражују и изводе различите експерименте који доказују наше тврдње да пирамиде нису грађене као гробнице већ као огромне енергетске машине, као појачивачи природних енергија које се налазе испод пирамида. Број стручњака је велики, пет међународних конференција посвећених босанским пирамидама, 120 стручњака из више од 30 земаља потврђује да је ово пројект јединствен у свету.

Шта сматрате најважнијим открићем?

Мерећи читав низ енергетских феномена закључили смо да су градитељи пирамида правили ове машине са врло специфичним фреквенцијама. На пример, на врху босанске пирамиде Сунца измерили смо постојање електричног зрачења од 28 килохерца кроз врх пирамиде радијуса 4,5 метара који затим почиње да се шири на висини од 21. метра, на ширини од 20 метара, а затим се поново шири и сужава, тако да је према инжењерима овде дефинитивно реч о тзв. скаларним таласима. Ради се о кретању енергије које је много веће од брзине светлости. Брзина светлости је, према Анштајновој теорији, највећа брзина у космосу и она износи око 300.000 км у секунди, док је брзина скаларних таласа неколико милијарди пута већа. Дакле древни народи су направили машину којом могу да комуницирају са најудаљенијим деловима космоса.

Тврдите да се у Високом налази највећа пирамида на свету? Који конкретни докази потврђују тезу да је заиста реч о пирамидама?

У Високом смо радили на укупно пет пирамида које смо назвали пирамида Сунца, Месеца, Земље, Љубави и Змаја. Пирамида Сунца висока је 220 м и највиша је пирамида на свету. Прекривена је бетонским блоковима, а седам научних института потврдило је да је реч о вештачком бетону. Оријентација босанске пирамиде Сунца према северу је најпрецизнија на свету. Док је одступање Кеопсове пирамиде од севера нула степени и два минута, одступање босанске пирамиде је нула степени, нула минута и 12 секунди. Саставни делови комплекса су унутрашњи пролази, просторије у пирамидама, мрежа подземних тунела испод босанске долине пирамида која се пружа неколико десетина километара. У пирамиду Сунца уграђено је 18 милиона тона бетона, што је преко три пута више од бетонских блокова на Кеопсовој пирамиди.

Да ли пирамиде имају практичну примену?

Највероватније је основна сврха пирамида била међупланетарна комуникација због постојања скаларних таласа. Али њихова друга сврха је врло практична са аспекта човечанства. Приметили смо значајне промене на људима после изласка из тунела. Ако уђу са високим притиском, изађу са нормалним, ако уђу са високим шећером у крви, шећер се нормализује. Болови нестају, долази до знатног побољшања код инфекције синуса, астме… Долази до значајног побољшања људског здравља.

Утврђено је да је у тунелима изузетно висока концентрација негативних јона?

Негативни јони су јако корисни за човека: чисте атмосферу од прашине, повећавају ниво кисеоника у крви и убијају вирусе и бактерије. У нашим кућама, канцеларијама ниво негативних јона је јако низак, око 100 по кубном центиметру, у градовима око 400, у селима 800, поред река 1.500, на врховима планина у шумама 4.000. А у тунелима испод босанских пирамида достиже ниво од 40.000, што је десетоструко више него на најздравијим местима на свету. Затим, у тунелима нема космичког зрачења које на људе делује штетно, а нема ни негативног зрачења од подземних вода.

Да ли постоји још разлога због којих су пирамиде корисне за човечанство?

Пирамиде унапређују молекуларну структуру воде. Вода коју пијемо у кућама или у флашама је вода ниске енергије, има хлора, хлорида, остатака тешких метала, пролази кроз металне цеви и када дође до наше кухиње она је енергетски мртва. Вода из тунела вибрира врло високо, има одличан pH фактор од 7,5, нема вируса ни бактерија. Пирамиде унапређују и молекуларну структуру хране. Затим, унапређују наш биоенергетски омотач и развој спиритуалних чула. Такође, ако распоредите пирамиде у подручју великих вулкана или земљотреса, уместо глобалних катастрофа добијате серију мањих земљотреса или ерупција. Због свих тих чињеница, босанске пирамиде су најзаштићеније место на планети.

Наводите да сте низом убедљивих научних аргумента доказали све те тврдње. Шта мислите зашто сте све време оспоравани и жестоко нападани?

Од првог дана када сам поставио хипотезу о босанским пирамидама па до данас када смо показали не само да имамо пирамидални комплекс са највећом мрежом подземних тунела већ уједно и најстарије енергетске машине на свету, велики број људи из културног естаблишмента нас напада, а никада нису били на локацији коју истражујемо, иако смо једна од најотворенијих археолошких локација на свету. Уместо тога пишу петиције и прете својим археолозима. И зато је очигледно да је овде откривено нешто изузетно важно. Јер, ко пише историју? Не пишу је мале земље и мале непрофитне организацију. Елите пишу историју, а контролом и монополом над историјом контролише се и наша садашњост.

Јелена Вучићевић / Спутник.рс

11 коментара

 1. IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

  Nabijem vas na kurac……….od „piramide“……….do poslednje budale………koja širi ovakve nebuloze!!!!!!!!!!!!!

  Ako stavite moj kurac na vrh piramide………..biće mnogo veća, a imaćete i……….gromobran!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ето онако......

   Ау брацо, па зар ти за њега већ треба дефибрилатор? Престао да показује знаке живота? Пожури ако закасниш ‘ће да умре.

  • Како си ти само начитан. Ако ставимо тај твој **** на врх пирамиде, тебе можемо да ставимо на исти. Шабане… могао би да прочиташ још нешто осим рубрике ХРОНИКА у дневним листовима.

 2. Cinjenica je da ne znamo skoro nista od onoga sto se desava i sto se desavalo na Zemlji, pogotovu o piramidama za koje idioti kazu da su grobnice!? Kako da ne.
  Ne raspolazemo nikakvim ili skoro nikakvim cinjenicama stoga je svaki komentar, sem laickog i povrsnog, suvisan.
  A da je neko to sagradio u potpuno drugu svrhu, kao i mnoge druge gradjevine, je vise nego jasno. Ko zna koliko je njih jos skriveno po svetu.
  Za mnoge ranije civilizacije, koje su prethodile Atlantidi, ili onome sto mi pretpostavljamo da je Atlantida, ne znamo ni da su postojale, krije se, tako da ko zna sta sve postoji, ko je napravio, u koju svrhu. Mozemo samo da nagadjamo.

  • Мраку, много се зна о пирамидама. Разни аутори су писали, има чак један наш је написао књигу о пирамидама, запањујући подаци. Мени је ту Роберт Баувал некако најближи истини. Али мало ко поуздано зна праву сврху постојања и настанак пирамида по целом свету. Мајкл Кремо је писао о том што спомињеш, да смо ми заправо у деволуцији, тј писао је о постојању више напреднијих цивилизација од постојеће.

   И овај Сем Османагић је добар. Кад су прогласили откриће тих пирамида у почетку сам осећао да је чиста глупост, јер сам једном био у Високом и нисам приметио ништа чудно. Додуше нисам ни загледао около. А требало је. Али кад сам се упознао шта је овај Сем све радио, о чему је писао и шта је све посетио по свету, променио сам став.

   Чланак нагађа о сврси пирамида, о томе су безбројни нагађали. Ја замишљам да су ове босанске пирамиде и Ртањ имале намену сврху за тераформинг у давној геолошкој прошлости, док би ово што каже за комуникацију погодније биле оне пирамиде у Гизи, напросто јер су јасно грађевина.

   Сад, о Семовом истраживању ових пирамида, изгледа да он копа тунеле, а не да истражује постојеће. Врши откопавања у сваком случају, није баш најубедљивије да је наишао на сплет постојећих тунела унутра. Али како нисам видео на лицином месту, то закључујем само на основу коментара у ТВ емисијама.

   Ово јесу пирамидалне структуре, да ли су зидане или само покривене тим бетоном, за који он каже да је јачи од најљућих бетончина које се користе нпр за докове и сл. Сем каже да је карбон дејтинг метода показала старост тог бетона око 17.000 година и прилази пирамидама су заиста поплочани тим бетоном и то се јасно види да је неко то радио, да није настало природно.

   Сем можда и лупета кад тврди да су ове пирамиде изградили древни Илири, претпостављам да овако можда иде на руку властима изБосне, мада ми се чини човек на свом месту. Ако су Илири ово градили, па то смо заправо ми, Срби, јер су нас разни историчари називали разним именима, како коме прдне. Мећутим, ја не мислим да су људи ни ово ни оно по Египту могли да изграде, па и Пума Пунку, Ускршња острва, Балбек, Мачу Пичу итд. Ако и јесу, располагали су технологијама којима ми данас не располажемо.

   Ове босанске пирамиде нису ту случајно, и не зове се то место онако случајно Високо. Источно одатле, на истој географској ширини, јужно од Ариља, у селу ВисокА исто има пирамидалних структура сличне величине. Даље на исток је Ртањ, који је исто пирамидална структура, само тространа. Кад би лоцирао ова три места на карти и покушао да провучеш линију, добио би скоро праву. Скоро праву. Тачније две линије под малим углом, једва неколико секунди/минута.

   Те две линије, са локацијама приближно исто удаљеним локацијама ове 3 постојеће пирамидалне структуре, ја претпостављам да представљају лик или лик у огледалу Орионовог појаса. Исто као и пирамиде код Гизе и Тиотиуакан у Мексику.

   То не може лако да се урцта по Гуглетовим мапама, па би неко требало да узме карту и лењир да провери да ли ме вара осећај.

   Што све указује да ове босанске пирамиде имају свој значај. Сем их је открио јер он има школовано и искусно око за пирамиде. A што му откриће не пада у признато подручје науке, то не умањује значај, већ само показује колико је наука ограничена, а научници испраних мозгова и/или покварени преваранти који само гледају на који буџет ће да се окаче као паразити.

   • Upravo tako, s tim sto niko zapravo ne poseduje potpuno neoborive dokaze, na to mislim sto se tice tih gradjevina, Mene impresionira najvise Puma Punku, mada ni Mohendzo Daro ne zaostaje mnogo, da ne pominjem Gebekli Tepe, o kome nemaju pojma tzv naucnici te lupetaraju nebuloze, ali Puma Punku …
    A sve piramide na svetu su ocigledno povezane, i to je tacno, svaka ima svoje mesto u tom planu koji definitivno nisu osmislili i izveli ljudi, tj Zemljani da kazem preciznije, jer smesno je i gledati ono „naucno“ trabunjanje kako su se tzv Egipcani slepitali, kotrljali nek atamo debla i prenosili nenormalno velike perfektno izradjene kamene blokove.

    • I da, Robert Buval jeste prilicno isceprkao, piramide u Gizi su mnogo, mnogo starije nego sto tvrde ove tupave „sveznalice“, prosto je smesno slusati to „naucno trabunjanje“ kad covek cuje malo njega i ostale iz Ancient Aliens, koji barataju takvim dokazima i znanjem da potpuno „potapaju“ ono sto nam ovi tupavci uporno uvaljuju.
     Ocigledno je jako bitno da ne dodje do povratka secanja, budjenja svesti kod ljudi jer ce onda ovi paraziti svi biti ugrozeni.

 3. Ова зрачења и појаве имају све пирамиде.
  Османагић има један проблем, а то је сам са собом.

 4. Не би било згорег да свако погледа по неки видео о овим пирамидама.
  Нашао сам неки се попео на врх пирамиде М(ј)есеца усликао џепном камером, али лепо се види ручни рад поплочавање пирамиде. Али не само по површини пирамиде, већ је изгледа цела пирамида тако и прављена од бетонских плоча.
  https://www.youtube.com/watch?v=MBWgeNQ3Y2U

 5. Гле залепио ми се видео????
  Сад ћу да почнем као Србин инфо да китим овде са Јутубета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Пихибау)

Свет на ивици да добије бесконачну чисту енергију

Добијање готово бесконачне количине чисте енергије могло би ускоро да постане реалност ...

(Фото: Новости)

Расипамо енергију због беспарице

Београд – Просечно српско домаћинство користи 4.700 киловат-сати годишње, што је на ...