(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

Ослобођен Богдан Митровић ухапшен на Космету јер је Србин

Окупиране територије – Богдан Митровић (74), који је 28. августа ухапшен на Косову и Метохији, сада је ослобођен.

Митровић је ухапшен 28. августа прошле године у Мушутишту, тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену Цркву Свете Богородице у том месту.

Његов адвокат Дејан Васић је тада саопштио да је Митровић ухапшен на основу изјаве једног човека.

Пријавио га је, рекао је Васић, комшија Џељадин Садикај, који је задужен за повратак расељених Срба у општини Сува Река.

Београд и Српска листа су на његово хапшење, без икаквих основа и доказа, реаговали оценом да је то метод којим Албанци желе да застраше Србе на Косову и Метохији, али и да одврате од повратка све који су силом протерани.

„Богдан Митровић је био иза решетака само зато што је Србин и зато што су покушали да отму његово имање. Његово пуштање на слободу резултат је великог залагања читавог тима његове одбране и великог залагања председника владе и целокупног тима“, каже Ђурић.

Он је истакао да „није било састанка“ са неким од високих европских или међународних званичника на коме председник Вучић није покретао то питање говорећи да се неће стати док правда не буде задовљена и док се Богадан Митровић не нађе на слободи.

Дикректор Канцеларије за КиМ поручио је да Митровић никада није ни смео да се нађе иза решетака, а да је ухапшен само зато што је Србин.

„Његова супруга, деца и унуци нису смели да гледају га како специјалне полицијске јединице на бруталан начин кршећи његова људска права одводе са маском и капуљачом на глави у непознатом правцу и како тај човек недужан само зато што је Србин наредна четири и по месеца проведе у одељењу затвора за најтеже криминалце“, истакао је Ђурић.

Он је позвао на ослобађање осталих политичких затвореника Дарка Тасића из Призрена, Миланке Терзић из Пећи, Зорана Вукотића из Вучитрна и „свих осталих који се иза решетака налазе само зато што су Срби“.

„Као што у случају Богдана Митровића нисмо стали да се боримо док се није нашао на слободи, нећемо стати док све неправде према нашим људима не буду исправљене“, поручио је Ђурић.

Вести, Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

У свим областима живота и у свим земљама света завладало је лудило

Посрнула цивилизација Иако континенти и разне земље имају различита материјална и духовна ...

Хорор: Ухапшен руски мафијаш који је српске раднике забетонирао у темеље зграде

Москва – Групи радника из Србије који су изводили грађевинске радове у ...