Срђа Трифковић ( Фото: Медија центар, Београд)
Срђа Трифковић ( Фото: Медија центар, Београд)

Отрежњење: У Америци влада гесло — осим за Србе и Русе

Београд – Срби и Руси су вентил за ослобађање неуротичног притиска који постмодерни, постхумани западњак мора да поштује у односу на све остале, заштићене сексуалне, расне и друге мањине. На Србима и на Русима тај вентил може да се отвори до миле воље.

У емисији „На нишану Мирослава Лазанског“, професор бањалучког Факултета политичких наука Срђа Трифковић и адвокат Горан Петронијевић разговарали су о скандалозној изјави команданта НАТО-а генерала Скапаротија о Србији, стављању Србије на листу држава које помажу тероризам и прање новца, као и о посети америчког званичника Веса Мичела Београду.

Изјава генерала Скапаротија да је српска популација главни проблем на Балкану, за Трифковића је, како каже, врло интересантна, зато што обухвата српске земље.

„Оно што је значајно у вези са том изјавом су два фактора. Прво, да већ пуне три деценије, приликом промовисања пуковника у бригадира, бригадира у генерала у америчкој војсци, политичка обојеност дотичног једнако је важна, ако не и важнија од његове стручне оспособљености. Тако да смо и на примеру Веслија Кларка и генерала Петреуса имали еминентно политичке генерале“, каже Трифковић.

Спремност да се у америчкој војсци прво прихвате жене, а потом хомосексуалци, према Трифковићевим речима, био је лакмус папир политичке подобности. Они високи официри који су били спремни да, како Трифковић каже, „прогутају гадну кнедлу“ која се не слаже са духом трупе и са консензусом њихових колега, еквиваленти су оних генерала ЈНА који су угађали Јосипу Брозу.

„Не би врховни командант НАТО-а у Европи ни случајно дао такву изјаву пред Спољнополитичким одбором америчког Сената, да није био сигуран да ће та изјава наићи на плодно тле и да ће бити поздрављена од стране естаблишмента“, каже Трифковић.

Скпаротијева изјава није плод непознавања ситуације или грешка, а да је ма ко дао сличну изјаву о неком другом колективитету, на пример да је јеврејска популација на Блиском истоку главни проблем блискоисточне кризе, био би, како Трифковић каже, збрисан са јавне сцене.

Скапароти није искочио из матрице америчког дискурса, није рекао ништа што је за Вашингтон чудно или неприхватљиво. Осим Срба, у Америци постоји још једна нација за коју је дозвољено давати колективистичке расистичке изјаве. То су Руси, каже Трифковић.

„Срби и Руси су вентил за ослобађање неуротичног притиска који постмодерни, постхумани западњак мора да поштује у односу на све остале, заштићене сексуалне, расне и друге мањине. На Србима и на Русима тај вентил може да се отвори до миле воље“, каже Трифковић.

Елементарни ред у држави која држи до себе и која је очувала осећај самопоштовања, додаје Трифковић, био би да предузме контрамере. Међутим, он сумња да ће Србија нешто предузети.

Скапаротијева изјава, према Петронијевићевим речима је једна врста отрежњења. У скоријој прошлости било је још примера оваквих изјава и људе који их дају не би требало нападати јер они одражавају мишљење о Србима на Западу, каже Петронијевић.

„То је добро за отрежњење многих који мисле да ми треба уђемо у НАТО, јер ћемо тада ући и у ЕУ и бити једнаки са другима. Наравно да нећемо бити једнаки, нећемо бити ни приближно једнаки, него ћемо бити, не друга, него трећа класа“, каже Петронијевић.

Можда је Скапаротијева изјава дата циљано, пита се Петронијевић, јер у Београд долази заменик америчког државног секретара Вес Мичел, који са собом носи понуду која би могла да зазвучи као шаргарепа, уколико је Скапаротијева изјава штап.

Спутник.рс

12 коментара

 1. Свако ко је опљачкао Србију и уништавао србски народ добио је азил у Русији а сваки трговац дрогом и оружјем је добио пасош Србије. То је проблем који Амери имају са властима у Србији а не ово лупетање „спутника“.

 2. Trt, mrt, prt.
  A gde je – osim za crnce, latinoamerikance, kineze, istocne narode u celini, Indijce, Pakistance?
  Ajde, bre, proslo je njihovo, mogu samo ovako preko tarabe da pljuckaju i gaze one manje, cepe se po okupiranim zemljama koje su kupili sa sve „vlastima“ i „vladama“, kao sto je nasa i nema vise. Prolazi njihovo doba, to je njima.

 3. Гости уништили вучићевог Лазу.

  https://www.youtube.com/watch?v=ErVrg4A68S4

 4. Trifko komusina haha fafaj masnu kurcinu

 5. Prozapadni,hebem ti mater izdajnicku i ko ti dozvoljava da pises vise ovde?

  • Треба дегенерику дозволити да пљује, јер се на примеру таквих као што је он види докле доводи губитак духовне везе са својим народом и служење за бедну сићу западним кретеноидима.
   Иначе и изјаве „генерала“ Скапаротија доживљавам као изузетно корисне за саме Србе. ЈАСНО да не може бити јасније, сврстани смо уз браћу Русе у Антисатанистички Блок. Тако ће и да остане до коначне победе над ђаволом.

  • @…acim,zamolio bih vas da“sacekate u redu“.Prvi je na redu da osemeni“mamu,prozapadnog smrada-izroda“,nas cuveni lovacki ker“SRPSKI GONIC“.To je onaj isti koga su“komunjare“prekstili u“BALKANSKI“.Nego neznam,zasto se on“necka“,zar je moguce da I on zna da je“porodica prozapadnog,“krdo poganih gena I krvi“.

 6. Не служи прозападни никоме. Такви ни Америци не требају. Није он ни принету Мили и Вучићу.
  А таман ја започео неку терапију, кад он пролупо.
  Па до јуче био нормално идиотизован, али од данас нема повратка.
  Дакле, ово што је сада написао превазилази све његове способности.
  Једино што га мало правда код мене је јака хронична жеља да буде примећен. По сваку цену и то му успело. Наставак ћемо видети.и он нема никаквих проблема са тим. Код њега је то једноставно.
  Само каже прво шта му п дне напамет и то ти је то.
  Он другог и нема.
  Па добро, бар је забавно.
  А стварно, није досад био баш тако луд. Погоршало се и могли би мало и да му прогледате кроз прсте. Нека га, брате, добро рече Лазар.

 7. Анархиста

  У србији влада гесло

  Прозападни и сви американци могу само да прихвате да покуре србски и руски хуы

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Вучић (Фото: Васељенска ТВ)

Спрем`те се спрем`те крећу Шиптари на север Космета

Гледајући изјаву коју је дао РТС-у да ће Шиптари ипак да крену на ...

(Фото: Принтскрипт)

Да ли је ово доказ да су Немци настали од Срба: Српски грб уклесан у зидове древног немачког града!?

Дрезден – Немци и Срби су историјски дубоко везани, чак и дубље ...