(Фото: pixabay.com)
(Фото: pixabay.com)

Ових 5 гробница никад нико није смео да отвори! (Видео)

Неке древне гробнице су још одавно отворене и опљачкане, али неке су и дан-данас потпуно запечаћене.

Мртви људи не причају приче, стара је изрека, али шта могу да открију њихови гробови? Гробнице и гробља крију одговоре на бројна питања, али ових 5 гробница нико никад није отворио, нити истражио.

1. Египатски храм у Лондону

Бројне легенде и гласине преплићу се око славног египтолога Џозефа Бономија, али једна окупира пажњу већ дужи низ година. Прича се да је током једног од својих бројних посета египатским пирамидама открио тајну путовања кроз време.

Пре него што је умро 1878. године, то знање је пренео на своју тајну спонзорку Хану Куртој. Друге гласине причају да је Бономи поделио мистичне египатске тајне ратовања са Самјуелом Алфредом Варнером, стручњаком за морнаричко наоружање.

Варнер је тврдио да је осмислио невидљиву топовску гранату, а покопан је на гробљу Бромптон, заједно с Куртојковом. Претпоставља се да је Бономи дизајнирао заиста занимљиву гробницу за њу и Варнера на лондонском гробљу. Кључ од гробнице давно је нестао што је додатно појачало гласине да је гробница заправо временска машина, барем тако тврди аутор Јутјуб канала Дарк5.

2. Благо трезора Б

Храм Падманабасвами у Индији често се помиње у светим текстовима као „Златни храм“. Благо као што је престо од злата и дијаманата наговештава да је још веће благо скривено у тајним просторијама у храму. Змајеви урезани у врата Нилаваре, или трезора Б, упозоравају на бројне страхоте и опасности које чекају све провалнике.

Хиндуски астролози рекли су да је улаз строго забрањен, а највиши индијски судови такође бране улазак. Процене из давних 1880-их кажу да благо вредно више од билион долара чека иза тих врата.

3. Фараонова тајна

Неки верују да је отварање гробнице краља Тутанкамуна 1922. године отворило врата древној фараоновој клетви. Археолози зато сада опрезно улазе у неке од тајних просторија откривених након готово једног века а 2015. године су откривене пукотине које воде у пећине иза западног и северног зида Тутанкамунове гробнице.

4. Бесмртност из подземља

Последње почивалиште кинеског цара Кјин Ши Хуанга још увек је запечаћено зато што се археолози боје неких смртоносних замки као што су аутоматски самострели.

Још већи страх у кости уливају гласине да је гробница испуњена рекама живе која симулира околину гробнице. Сви градитељи гробнице живи су заробљени како тајне градње никад не би исцуриле у јавност. Претпоставља се да гробница крије највећа блага древне Кине, али и резултате цареве потраге за бесмртношћу.

5. Мистерија Астека

Древни град Теотихуакан крије бројне тајне, а не зна се ни ко га је изградио пре него што су га Астеци открили. Не зна се ни зашто су кипови и грађевине дуж Авеније мртвих намерно уништене. Археолози се тек сада приближавају одговорима на питање где су нестали бивши владари.

Недавно је откривено двоје запечаћених врата у тунелу испод церемонијалне платформе код комплекса Великог храма. Окружена костима ритуално жртвоване деце, сумња се да иза врата се крију кремирани остаци Монтезуме.

Вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Спрема се жалба на решења о Недићу

Београд – Решење којим је Виши суд у Београду одбио захтев за ...

Црква на Будаку је за Бошњаке „инат црква” (Фото: Политика)

Бошњачка је туга преголема: „Добри Бошњани“ су историјски Срби, ево и чињеница

Када год слушате бошњачке историчаре, они увијек говоре о томе како је ...