(Фото: Getty)
(Фото: Getty)

Пародија на победничку песму Евровизије изазвала општу пометњу (Видео)

Лос Анђелес – Амбасада Израела у Холандији уложила је званичан протест због пародије на израелску победничку песму Евровизије за коју су критичари рекли да је на граници да буде антиизраелска и антисемитска.

У сатиричној холандској ТВ емисији исмејана је песма „Играчка“ (Тоy) коју су холандски певачи отпевали изменивши текст и у коме су оштро напали Израел и однос те земље према Палестинцима, преносе израелски медији.

Амбасадор Израела у Хагу је послао протестно писмо холандском ТВ Каналу који је објавио видео-снимак, Министарству спољних послова и Централној јеврејској управи која окупља холандску јеврејску заједницу.

Популарна холандска комичарка Сане Валис де Вриес (Санне Wаллис де Вриес) обукла се попут Израелке Нете Барзилаи победнице Евровизије у кимоно и очешљала се необично као она.

„Погледај ме, ја сам врло слатка земља, светски лидери, једу ми из руке, једним пољупцем гасим сваку ватру. Правимо парти, јел долазите? Касније, у џамији Ал Акса која ће ускоро ионако бити празна“, гласи прва строфа у слободном преводу са холандског језика.

У песми се додаје да „Од Хаифе до Мртвог мора има ватромета и кошер хране и пића“.

Уместо рефрена „Нисам твоја играчка“ холандски хор пева: „Гледај како лепо испаљујем ракете“.

На видео-снимку који прати шоу виде се палестински протести на граници појаса Газе и Израела и како рањенике односе у болницу на носилима.

Певајући о 70. годишњици Израела Де Вриес наводи да Палестинци нису позвани на парти док се у позадини види церемонија отварања Амбасаде САД у Јерусалиму са кћерком америчког председника Доналда Трампа Иванком у фокусу. У песми се позива на отварање још амбасада што ће донети још више долара.

Пародија песме изазвала је мноштво дискусија на друштвеним мрежама, а неки Холанђани су је окарктерисали као одраз мржње према Јеврејима.

Бета

један коментар

  1. Jadni jevreji… šta sve moraju da trpe samo jer su nadljudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Израел (Фото: AFP 2017/ Thomas Coex)

Американци пронашли алтернативу за „руско мешање

Вашингтон-Иако се више од годину и по дана широм Америке трага за ...

(Фото: REUTERS / Rodi Said)

Иранске снаге се повукле на 85 километара од Израела

Дамаск – Проиранске снаге на југу Сирије, уз договор са Израелом и ...