Александар Вучић и Патријарх Иринеј (Фото: Визионарски)
Александар Вучић и Патријарх Иринеј (Фото: Визионарски)

Патријаршија да се врати у Пећ, а не да СПЦ прати Вучића

Београд-Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да још једном апелује на Српску православну цркву (СПЦ) да седиште Патријаршије врати у Пећ и тиме пошаље поруку да неће дозволити трговину Косовом и Метохијом.

„Вучић води народ у живи песак“

Стаматовић је у писаној изјави навео да СПЦ треба да престане да прати председника Србије Александра Вучић који је народ повео у „живи песак“ и да „своје средиште врати у своје историјско седиште, у храмове Пећке паријаршије“.

Он је рекао да друга етапа дијалога о Косову, у који се укључују и поједини научници, јавне институције и део владика СПЦ, не представља ништа друго него „‘смоквин лист’ великог вође’“.

Додао је да је тај дијалог „прибављање алибија за легализацију већ донете Вучићеве одлуке да потпише обавезујући споразум са Косовом и одрекне се 17 одсто територије Србије а да, истовремено, избегавајући формално признање једине НАТО државе у Европи изиграва лажног српског јуначину пред слуђеним грађанима Србије“.

 

 

 

Вестионлине

један коментар

  1. Милко Цвијовић

    Милане, нема од тог твог предлога вајде и узалуд причаш, јер он не слуша Бога и не поступа у складу са завјетима којим се завјетовао да ће безпоговорно и послушно служити Богу и Христовој и Апостолско Цркви и да неће стицати ништа материјално.
    Он је оба ова завјета по дијелима погазио када је 30. 9. 2010., пре устоличења на Трон Светога Саве јавно изјавио: „Ја сам екумениста и паицифиста“ и тиме признао да је расколник, јеретик и отпадник у Светој Христовој и Апостолској Цркви и НЕДОСТОЈАН је да буде на Трону Светога Саве. Амин!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Shutterstock)

Почиње Госпојински пост: Овако се припремите за велики православни празник!

У уторак, 14. августа, православни верници започињу Госпојински пост, један од четири ...

(Фото: http://www.sarajevograd.info)

По Вучићу је етничко чишћење Срба са Косова и Метохије дозвољено!

Током 1999-2000. године на Косову и Метохији више од 700 насеља, што ...