Дмитриј Песков (Фото: Новости)
Дмитриј Песков (Фото: Новости)

Песков о скидању застава: Нема сумње, Путин ће урадити оно што буде требало

Москва-Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, коментаришући ситуацију са скидањем руских застава на дипломатском имовином у САД, рекао да су то непријатељске акције усмерене на подривање односа.

„Наравно, ово су непријатељске акције, које изазивају даље подривање наших већ тужних односа. Председник (Русије Владимир) Путин ће у овом случају, без сумње, урадити оно што је у интересу Руске Федерације“, истакао је Песков.

Представници САД скинули су јуче заставе са објеката затвореног Конзулата Русије у Сан Франциску, на шта су руске дипломате уложиле протест.

О оптужбама на рачун „Лабораторије Касперски“

Оптужбе САД на рачун „Лабораторије Касперски“ су апсурдне и неосноване, и Русија нема никакве везе са овом активношћу, изјавио је Песков.

„То је апсурдна информација, држава нема и није имала никакве везе са таквим активностима. Све такве оптужбе су неосноване и недоказане“, рекао је Песков новинарима.

Раније је лист „Волстрит џурнал“, позивајући се на изворе, саопштио да је Влада Русије користила антивирус-програм „Лабораторије Касперски“ за добијање тајног приступа рачунарима широм света ради тражења докумената и информација САД и информација класификованих као „строга тајна“. Програм који је направила московска фирма „Лабораторија Касперски“ наводно је редовно скенирао компјутерске датотеке на којима је инсталиран како би претраживао вирусе и друге злонамерне програме.

 

 

Спутник

један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: AFP 2018 / Fabrice COFFRINI)

Америка пред запањеним светом отима децу мигрантима, а реториком прелази сваку границу

Вашингтон – Председавајући Oдбора за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов ...

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг (Фото: Бета / АП)

Јенс Столтенберг: Несугласице САД и ЕУ доводе НАТО у опасност

Брисел-Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг оценио је да дубоке поделе између САД ...