(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Пленковић поручио: Хрватска неће попуштати Србији

Загреб – Премијер Хрватске Андреј Пленковић рекао је да Хрватска нема намеру да попушта Србији „само зато што нешто лепо пише у Стратегији ЕУ за Западни Балкан“.

Како преноси Вечерњи лист, председник Владе Хрватске је то рекао после састанка са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером.

Пленковић је рекао да је његова влада снажно проевропска и да је начелно за гајење добросуседских односа и помоћ свим суседима на путу реформи и према ЕУ.

„Са Србијом имамо два нивоа односа. Једни су актуелни и будући, други су у вези са прошлошћу. Све теме смо ставили на сто током посете Александра Вучића, нашли смо методологију како да разговарамо о њима, укључујући и питања процесуирања ратних злочина, границе, ратне одштете. Није битно да ли су то делови стратегије, то је нешто што Хрватска решава. Само истином и закључивањем тих процеса можемо да идемо према помирењу и према сарадњи“, рекао је Пленковић.

Са друге стране, Јункер је рекао да је Вучићева посета „била занимљива“.

„У Европи увек треба да имамо стрпљења. Последице рата, финансијске и друге између Немачке и Луксембурга су захтевале раздобље од 45 година да би се решиле. То је био један болан и тежак процес. Све државе Западног Балкана које желе да уђу у ЕУ морају да реше сва билатерална гранична питања“, истакао је Јункер.

Вечерњи лист

један коментар

  1. Нико не тражи реванш од Хрватске ни да Хрватска попуши Србији.
    Него, сада није време за трајна решења. Србија је окупирана од наци савезника наци Хрватске и све ће да се врне једног дана, ако Срби преживе. А преживели су слична зла неколико пута. Бар два пута се Хрватска ухватила за скуте Србије да се извуче из гована.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Јутјуб)

Вучићева конструкција и реконструкција

Ако икад умре, Александар Вучић ће тестаментом оставити Српску напредну странку у ...

(Фото: Н1)

У експлозији џипа погинуо још јеан „атентатор“ на Вучића!

Београд – Београдски медији су пренели да је мушкарац који је погинуо ...