(Фото: Sputnik/ Владимир Астапкович)
(Фото: Sputnik/ Владимир Астапкович)

Почиње нуклеарни рат? Америка евакуише своје грађане из Јужне Кореје

Вашингтон – САД се спремају за евакуацију Американаца из Јужне Кореје. Нуклеарни рат између САД-а и ДНРК би могао почети у било ком тренутку, кажу врховне дипломате Северне Кореје.

САД инсистирају на дипломатком решењу кризе, али америчке власти већ озбиљно разматрају могућност евакуације америчких држављана са Корејског полуострва.

Државни секретар Рекс Тилерсон је рекао да је он врло одлучан у томе да настави дипломатске напоре “све док не падне прва бомба.“ Истовремено, Јужна Кореја и САД спроводе заједничке вежбе, у којима америчка војска симулира мере за евакуацију америчких грађана из тог региона у случају нужде.

Значи, Пентагон је већ забринут за Американце који живе у Јужној Кореји. Поред тога, САД траже брод који ће служити као болнички брод за америчке грађане.

Раније је пријављено да је јединица америчких специјалних снага распоређена на америчкој подморници Мичиген. Та група би могла покушати да продре у Северну Кореју и, ако је могуће, елиминише лидера те земље, Ким Џонг Уна.

Заузврат, званичници ДНРК су тврдили да је читав континентални део САД-а био у домету ватреног оружја војске Северне Кореје.

Вебтрибуне.рс

5 коментара

 1. „Раније је пријављено да је јединица америчких специјалних снага распоређена на америчкој подморници Мичиген. Та група би могла покушати да продре у Северну Кореју и, ако је могуће, елиминише лидера те земље, Ким Џонг Уна.“

  Вебтрибуне.рс
  Овај часопис сам себе коментарише.
  „и, ако је могуће,“ је главни део коментара.
  С Корејанци убијају муве закрпама са старих гаћа.
  Кимџонгун је тренирао своје специјалце у Сомалији. Тренери им били сомалијски сељаци који су исцепали гаће америчким специјалцима на очиглед целог света.

  • Вебтрибуне.рс не треба преносити нити узимати за озвиљно, они производе лажне вест(и). У корену речи је садржан термин запад. Тамо све запада и пада, иако фабрикују информације да им је добро, види се да није. Пуца и банкарски систем у Франкфурту, који је финансијски систем Европе, нема више кредитирања, нема оплодње, нема камата, осим за ситну рају, велики системи не раде са физичким и правним лицима него са градовима, регијама, областима, колонијама и псеудодржавама тргујући њиховим квазиобвезницама и њиховом стварном имовином. А то је распад….
   Издржите људи још мало, и читајте и проучавајте ако имате интернет и ако имате времена, спасиће се само они који знају. Не верујте главним медијима, код њих је истина одавно умерла, копајте по независним и забрањеним медијима, и по ситним изворима на које „систем“ не обраћа пажњу. И чувајте се сензација и ударних вести које су најчешће из западне кухиње и производ су лажне заставе.

   • Ја читам да видим шта се односи на мој коментар а да је увредљиво, кад оно ништа. Заиста пријатно изненађење. Коментар вам је класично добар и набројали сте истине данашњих медија.
    (Али ја сам Крез и морам нешто лично – не пише се „умерла“ него „умрела“. Они који хоће да исправе нас двојицу и да кажу да ни једна реч није правилна и да сте ви направили уобичајену грешку у куцању, нека једу кифле смаком заливене рибљим уљем и сирћетом а онда посуте шећером у праху.
    Да вам кажем још нешто.
    Ја сам нерођени али касније оформљени параноик. Дипломски из параноја области пишем од 99. до данас и никад да га завршим. Непрекидно се стварају нови и савременији извори параноје као људске особине. Али волио бих да добро пазите код тих „независних, забрањених и медија“ на које систем не обраћа пажњу. Не постоје. Може бити што сам ја параноик по струци, али ако на кратко и постоје, врло брзо ће у њима осванути рекламе. Од пара за рекламе крпе буџет, а онај ко плаћа рекламе увек је неки ситничар и све му смета)
    У Франфурт се не разумем, али нека пуца. Американци, Кинези и Британци једва чекају да се евро стрмекне. Русима свеједно. Они су мирољубив народ и могу са свима и пријатељски и непријатељски. И Србима свеједно, стом разликом да Срби не могу ни саким ни пријатељски ни непријатељски.

    • @ Крез,
     Не може да се каже „…..Срби не могу ни саким ни пријатељски ни непријатељски“.
     Нису сви Срби такви да траже пријатеље шенећи пред свима, па ако неки прихвати „пријатељство“.
     Срби су таленат да стварају своје непријатеље, и то неког свог директног утицаја на тај процес. Самим својим небеским пореклом, Срби изазивају велику мрзију и непријатељство неких хејтера специјализованих за Србе. Они Срби који успеју да се упишу у анти Србе, они се ослобађају терета мржње Несрба, с тим да докажу своје непријатељство према бившим сународницима.
     Прави Срби не траже пријатеље, они стварају пријатеље. Некад се пријатељи сами јаве, видели смо да их има и на Западу. Нема их толико колико бисмо волели, али их има довољно да докажу да Срби могу да имају и пријатеље.
     Неки коментатори злурадо причају да Србе нико не воли, а не питају се да ли та мржња према Србима коју виде значи да љубоморни и лоши људи не воле оне добре, не мора да су добри само Срби, знамо да има још добрих људи.

     • Рекао сам више симболично, али у праву си драги Косовац. Може лако да се протумачи и на други начин, мада нема то друго значење. Више се односи на полтронску политику наших вођа.
      Иначе, био сам сигуран да ће добар део коментатора приметити став „ни пријатељски ни непријатељски“.
      Чини ми се да сам био у праву. Не за став, него да ће бити примећен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: REUTERS / Dado Ruvic/Illustration)

Напад на долар, последња сцена? Земље широм света почеле да повлаче злато из америчких трезора

Вашингтон – Турска је последња која повлачи 220 тона (!), око 800 ...

Стејт департмент (Фото: Ројтерс)

Стејт департмент: Предузећемо чврсте и одговарајуће мере уколико Асад покрене војну акцију на југозападу Сирије

Вашингтон – САД ће предузети „чврсте и одговарајуће мере“ као одговор на ...