(Фото: Пошта Србије)
(Фото: Пошта Србије)

Полиција почела да хапси раднике поште који протестују!

Испред Главног поштанског центра Београд од јутрос је приметно присуство полиције.

Наиме, испред главног улаза у зграду тог центра у Земуну, као и на прилазним капијама ка магацинима распоређено је по неколико полицајаца, а испред и око зграде паркирано је неколико полицијских марица и аутомобила.

Како Н1 незванично сазнаје, полицајци су распоређени испред Главног поштанског центра, како би обезбедили несметан пријем и одлазак појединих пошиљки, посебно оних које се воде као хитне, као што су судски позиви.

Представници Синдиката радника Поште рекли су за Н1 да полиција није примењивала никакве репресивне мере према радницима, као и да је испорука пошиљки од јутрос почела поново нормално да се одвија.

 

Управа царине раније је саопштила да је 8. новембра обустављена испорука пошиљки, а радници Поште су пре два дана телима бранили доставним камионима да напусте дистрибутивни центар.

Ову информацију потврдили су из Самосталног синдиката поштанских радника.

„Јутрос су око 05:00 часова полицијске снаге са око 7 марица, 2 џипа и више патролних кола њих око 50-так легитимисали и удаљили запослене који су својим присуством исказивали незадовољство због свог тешког материјалног положаја и стања „Пошти Србије“, пише у њиховом саопштењу.

„Том приликом приведена су двојица колега из ГПЦ-а због непоседовања личних докумената. Након обављених процедура у полицијској станици Земун, пуштени су око 07:00 часова. Тренутно на улазима у Главни поштански центар распоређено је 11 полицајаца и 5 кола марице са непознатим бројем полицајаца унутра“, кажу у синдикату.

Н1 – НСПМ

5 коментара

 1. ‘Ocete da pohapsite sve koji rade u postama Srbije?
  A onda nas ostale?

 2. Ko će njih da hapsi, kad sutra budu štrajkovali!? Vojska? Odakle nama vojska! Onda, balerine!

 3. U dvadeset prvom veku „tenkove na radnike“. Sramno! Umesto da preispitaju sve ugovore koje je ovo lopovsko rukovodstvo sklopilo I sta je sve pokralo uz debelo ucesce rukovodstva dva reprezentativna na sindikata, Oni salju miliciju na radnike I sindikata Koji imaju hrabrost da se suprostave unistavanju firme

  • То је, нема друго, радници се многомного брину за фирму и супротстављају се уништавању фирме. Зато и штрајкују јел да?

   Како је немушто и невешто написана ова вест, типично за све остале вести, за све новинарчиће који се баве пискарањем по Србији. Нема бре ни један једини псимен новинар у целој Србији са околином.

   Каже „код главног поштанског центра Београд“, па после каже да је то у Земуну. И још каже тамо има „5 кола марице са непознатим бројем полицајаца унутра“. Па ево ја да претпоставим колико пандура може да има у 5 кола марице: између 60 и 480 пандура и жандара може да стане у 5 кола марице. Где је вероватније да их има 480 тј око 96 комада у свакој марици. Тамо их држе да побесне, па кад их пусте напоље да жешће леше од батина недужне раднике ПТТ који штрајкују за добробит фирме, а не за сопствене плате тј. паре.

 4. Ето вам демократије и права на штрајк…….ало робови—–пробудите се……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Азотара Панчево

Синдикат азотаре поручује: Настављамо борбу нећемо стечај!

Панчево-Радници панчевачке Азотара и даље траже да држава као власник те фабрике ...

Шћепан Мали и тајна безакоња или како да останемо у завету

БЕЗАКОЊЕ У СРБИЈИ Живимо у држави у којој је могуће да се ...